čtvrtek 1. prosince 2022

Shrnutí měsíce Listopad - natažený vazy, oslavy narozenin, Vánoční trhy, moje první pumpkin spice latté...

 Ahoj, vítám vás u dalšího měsíčního shrnutí. Tyhle řádky píšu na začátku listopadu, ráda totiž shrnutí píšu postupně, aby byly co nejvíc autentické a shrnovaly dojmy z daných okamžiků. Venku už začalo podzimno a paprsek na tváři už jen sem tam pošimrá. 

příprava na mrkvový salátek, Kavárna Staré časy, nákup mléčných produktů v Penny, první den v nové sukni, lakovací okénko, smuteční pátek

V pondělí mi bylo neskutečně špatně, takže jsem i okolo druhé hodiny musela odjet z práce - šíleně mě bolel žaludek a bylo mi na zvracení, úplně se mi točila hlava. Odpoledne a kus večera jsem prospala schoulená do klubíčka  a ani jsem si nebyla schopná dojít třeba pro vodu. A pak to zničehonic ustoupilo, jako takhle celý týden jsem měla ten žaludek dost podrážděný, ale dalo se s tím fungovat. Večer jsem si udělala mrkvový salát s jablíčky a jednou opuštěnou hruškou, co mi tu tak zbyla. 

Většinu týdne jsem pak cupitala v sukni od přítele, konečně mi přišla větší velikost co už mi je a se silnější punčochou to ještě docela šlo. Pátek byl smutný byla jsem na pohřbu a snad vždycky když někdo odchází tak jako by plakala i příroda. Vždycky když jsem se s někým loučila bylo pochmurno a pršelo. Nyní tomu nebylo jinak. Večer se u mě stavovala mamka s masem z divočáka a kufrem, co jsem jí půjčovala. Využila jsem toho a vytáhla jí do místní kavárny, většinou jezdí v týdnu, kdy mají zavřeno, tak se muselo využít situace. Popovídaly jsme si a prohlídly nový Oriflame. Já zkusila Borůvkový red velvet dort a svařený jablečný mošt z podzimní nabídky. A pak jsem ještě stihla nalakovat si na vínovo nehty alespoň na rukou - přítel měl třídní sraz. 
u babičky, nové fabiácké tričko, pumpkin spice latté, víno, zase ta Caplinová, koťátka

V sobotu jsem ještě další Oriflame byla rozvést a pak večer jsme se sešli s partou, naposledy jsme se viděli takhle ve větším počtu na oslavě začátkem září. Padlo nejedno víno a já ochutnala po dlouhé době olivy - pořád mi nechutnají, ale asi bude pravda, že neutralizují žaludek :-D V neděli jsme jeli přítelovi koupit nový mobil, protože svůj si rozbil a já tak měla příležitost poprvé ochutnat v Starbucksu pumpkin spice latte - bylo moc dobrý! No a taky jsem poprvé vyneslo svoje nový tričko s Fabií a to hned k babičce Haně na oběd - podával se vývar, řízky se salátem a linecké kytičky. Koťátka se zase nechaly hladit, tak jsme si s nima chvíli před obědem hrály. Zbytek odpoledne jsem si pak doma četla a večer jsem vařila. V týdnu to pak bylo jenom do práce, z práce, uvařit, sprcha a s Kubou jako obvykle trocha Netflixu. V úterý jsme akorát byly vybrat nové matrace a objednat je.
vana & maska aneb jak zachránit pondělí, jedna pracovní snídaně, čtecí okénko, Mission Impossible, omluvná kytka, Sabča po ostříhání 

Ve středu večer se mi podařilo dost blbě spadnout ze schodu, co máme přímo u postele a je velký jako dva běžné a natáhla jsem si tak nepěkně vazy = homeoffice = zrušit či posunout všechno. První dva dny jsem brala plný dávky prášků na bolest a byla jsem ráda, že slezu schody na záchod. Poprvé v životě mám berle, takže se na nich ještě tak nějak učím a do toho pracuju z domu. Přišlo mi zbytečné brát si neschopenku, když moje práce je stejně hlavně na telefonu a počítač a můžu jí dělat odkudkoliv. Akorát jídlo se nosí s fofrklackama dost blbě tzn. nosil mi ho přítel, když zrovna nezapomněl. Ano, ta kytka je ze dne, kdy na krmení mrzáků zapomněl a je omluvná :-D. Krom práce když Kuba nebyl zrovna doma tak jsem koukala na filmy, co jsem chtěla vidět - Škola dobra a zla, Falling in Christmas a pustila jsem se do další Caplinové. V sobotu jsem to nějak zvládla i na babičky oslavu narozenin a docela mi to prospělo jako pauza mezi touhle nedobrovolnou samotkou. Taky jsem si nechala zastřihnout v rámci domácího kadeřnického odpoledne konečky i ofinu. Měla jsem je hodně zničené a ofinu dlouhou jak týden před výplatou. 

nové matrace, čtecí okénko, večer u skleničky, mixit, první letošní sníh, selfcare chvilka

Další pracovní týden byl naštěstí pouze do středy, ve čtvrtek svátek a na pátek jsem měla naplánovanou dovolenou a ač jsem jí nemohla využít, tak jsem se rozhodla jí nezrušit. Potřebovala jsem si odpočinout, homeoffice není úplně můj šálek kávy a vůbec to nezvládám. Preferuju mít práci a osobní život odděleně v odděleném prostředí. Abych furt jenom nemručela ve středu konečně přítel vyzvedl nové matrace a po dlouhé době jsme se krásně vyspali - člověk ráno není vůbec rozlámaný a nebolí ho najednou záda. Dokonce ani nelitujeme toho, že jsme si vzaly poměrně tvrdé matrace, kdy právě ta tvrdší strana je současně ortopedická. Já jsem rovnou už zazimovala i postel, což v překladu znamená plyšové povlečení, dopěchovala jsem polštáře novou výplní a bylo to. Pak už jsme šli přát Kuby babičky k narozeninám, tam jsem vám nic nevyfotila bohužel. Dneska, co píšu tento odstavec máme právě onen sváteční čtvrtek a já už konečně trochu funguju - většinu dne jsem se věnovala článkům na blogu, vyluxovala jsem, utřela prach, uklidila novou kosmetiku, zabalila další dárky k Vánocům, poskládala krabice z balíků, nafotila nějaké fotky do článků a udělala rovnou koláže. 
v kině na Černém panterovi, nedělení červený outfit, můj první nákup z Rohlíku, ootd do kina, začíná chřipková sezóna, další selfcare chvilka 

V pátek nám napadl první sníh a já tak překecala přítele, že už je fakt čas ty gumy přezout. V sobotu jsme jeli do kina na nového Černého pantera od Marvelu - já byla spokojená, Kubovi se víc líbily předchozí nové koncepty. Filmu jako takovému se budu určitě věnovat v Zhlédnuto #6. Odpoledne jsem ještě vyhlížela vinaře a jinak jsem se snažila odpočívat. Na neděli jsem pak už měla objednaný nákup do Rohlík boxu a zkoušela jsem poprvé řídit a už začít fungovat. 10/10 to není, ale řekla bych, že to půjde. Jinak došlo i na vaření a selfcare chvilku. A co se týče Rohlíku je dost možný, že tam budu čas od času objednávat - ten nulový kontakt s lidmi u toho je boží! 
chilli con carne, sestřenky narozeniny v kavárně, adventní věnec od maminky, nové zimní boty, venčení perníčkové brože, zapečené kuřecí s bramborem 

V úterý už jsem vyrazila do práce, naštěstí do mám kousek a to už v pohodě odřídím. V práci mám alespoň všechno na jednom patře a celkově - díkybohu za to, že jsem zpátky v kanclu. Pustila jsem se do vaření a tenhle týden mi to fakt šlo a moc jsme si doma všichni pochutnali. Dělala jsem například koprovku, chilli con carne nebo zapečené kuřecí se slaninou a parmazánem s pečeným bramborem. Kromě toho mi dovezla mamka adventní věnec, tak jsem rovnou přidělala na dveře i hvězdičku od tchýně a tím jsem letos s výzdobou hotová - máme v pokoji hodně věcí takže moc nemáme kam něco dalšího dát. No já jsem spokojená, mamku to baví takhle tvořit a já to alespoň nemusím řešit. Koncem týdne mi dorazily nové zimní botky ze Zootu, na které jsem využila probíhající 20% slevu. Bohužel Mustangy už po roce protestují a musí na reklamaci. ač se teda obávám, že jí neuznají. Zase to hrozně uteklo a přišel víkend, pro ty já poslední dobou žiju. V pátek jsme se s rodinou sešli v kavárně k příležitosti sestřenky narozenin a skvěle jsme si popovídali, ochutnali jsme spoustu dobrot a domluvili se na Vánoce. Prostě super! A navíc už tam měli skvostnou vánoční výzdobu - Vánoční nálada je tady! 
OOTD na rozsvěcení stromečku, náš letošní stromeček, Spotřebováno v procesu, Andělské trhy, víno

Sobota u nás patřila rozsvěcení stromečku a andělským trhům - letos to bylo absolutně přelidněný a šílený. Lidi všude, zaparkovat se nedalo, projít se nedalo. Svařáčků jsme i tak pár zvládli, ale pak jsme se přesunuli už domů, kde jsme si udělali svůj a u toho koukali na Drž hubu :-) V neděli jsem už frčela vyzvednout nákup a reklamovat boty. Odpoledne jsem kromě vaření akorát psala Spotřebováno a že to zabralo, můžete se na něj těšit v neděli. Pak už se nic zajímavého nedělo. Věřím, že prosinec bude záživnější a snad i trochu lepší než listopad, ten se mi letos totiž moc nepovedl. A taky ho ukončuju s antibiotikama...

A co váš listopad? Dejte mi vědět do komentářů :-)

Sabča


6 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    já si myslím, že jsi toho stihla opravdu hodně. To zdraví tě tedy fakt pronásleduje, doufám, že bude brzy vše v pohodě a že si v klidu užiješ adventní čas a Vánoce. Moc se mi líbí to zapečené kuřecí, to bych si hned dala:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, hrozně doufám, že to bude v prosinci lepší skrze zdraví a děkuji za milá slova. Zapečené kuřecí je podle Flo z její Kuchařky pro dceru.

      Vymazat
  2. Sabčo, hezké shrnutí :). Doufám, že už je noha úplně OK. Mne v listopadu skolila nějaká otravné viróza, takže jsem z něj víc než týden strávila doma. A protože manžel je na neschopence už delší dobu, tak jsme byli jako takový chcípákov :). S tím oddělením domácího a pracovního s tebou souhlasím, taky to musím mít zvlášť. U mne to vyřešil opuštěný dětský pokoj (syn už pár let bydlí se slečnou), který teď funguje i jako pracovna (kromě toho tam ještě žehlím a věším prádlo a odkládám krámy ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, zatím ještě kulhám, ale už funguju. Tohle se bohužel nebude dát uspíšit, ale spomalit na chvíli před Vánoci ač nuceně mi rozhodně neuškodí. To věřím teďka řádí venku samí bacilové, snad budeme na Vánoce všichni se svými blízkými a fit. No já v budoucím doma chci mít též pracovnu, ale tady to zatím nejde.

      Vymazat
  3. Sabi, parádní článek. ♥ Klobouk ti neskutečně sekne. Krabičky do práce dělám taky a Lush maska Mag. je parádní. ☺☺

    OdpovědětVymazat
  4. Stihla jsi toho opravdu hodně a snad už ty berle nebudeš potřebovat! Já je měla v životě jednou a byl to teda velký opruz.

    OdpovědětVymazat