neděle 25. prosince 2022

Objev roku - Missha pláténkové masky

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Nové masky zkouším spíš čas od času než, že by to byla pravidelná aktivita. Rozhodla jsem se pořídit po dlouhé době něco nového a to sice značku Missha, ta je vyhlášená pro svoje BB krémy. Já tu mám tři jejich pláténkové masky s různými výtažky. 

Všechny masky se pohybovaly okolo 37 - 47 Kč a mám tu teda dvě na bázi vody a jednu krémovou. Vybíraly jsem podle složek z čehož mě nejvíce zaujalo právě aloe, perly a zelený čaj.

Zelený čaj 
Účinky: Jako silný antioxidant ruší působení volných radikálů, zvyšuje pružnost pokožky a zpomaluje proces stárnutí. Pleť uklidní, osvěží a zjemní. Pomáhá zmírnit vrásky, eliminovat pigmentové skvrny, redukovat jizvy a je také účinným bojovníkem proti akné.

Maska se zeleným čajem je typově právě ta spíše vodová a ne krémová. Plátýnko je na omak trochu hrubší než jsem zvyklá, ale na pleť dobře přilne. Občas u brady trochu odstávalo, ale bez problémů jsem to plácla zpátky. Maska krásně pleť uklidnila a vyhladila, jen bych potřebovala trochu větší otvor na pusu a trochu vyšší část na čelo, ale tak nějak se to přizpůsobit dalo. 

Perly
Účinky: Pomáhají zbavovat pokožku toxinů, špíny a nečistot. Produkty z perel také zmenšují akné a urychlují proces hojení. Mohou také léčit hrbolky na pokožce a zjemnit texturu pokožky. Mají také protizánětlivé vlastnosti, které snižují zarudnutí a podráždění způsobené akné nebo spálením pokožky.

Tahle maska byla jediná krémová z této trojice. O něco hůře přilnula k pleti než maska napuštěná vodovým sérem, ale nic co by se nedalo přežít. Moc se s ní nedalo chodit, protože se pak odchlípávala. Jinak pleť vyživila stejně hezky jako ta se zeleným čajem a na omak i vyhladila. 

Aloe
Účinky: Hydratační účinky jsou využívány v léčbě suché pokožky. Aloe vera zlepšuje stav pokožky, snižuje výskyt jemných vrásek. Rovněž působí efektivně proti akné. Aniseptický účinek přímo předurčuje Aloe k péči o poškozenou pokožku.

Aloe mi přišlo dost podobné jako zelený čaj, ale tak není divu jedná se typově o masku taktéž napuštěnou vodovým sérem. Pleť to krásně napapalo, sérum se dobře vstřebávalo ani jsem pak neměla takový ten lepivý pocit. 

Všechny masky bych si koupila znovu, ale více mi seděly asi ty water type tedy se zeleným čajem a aloe. Nečekala jsem takové milé překvapení, ale jsme tu a já je právě chválím, takže...Pokud byste někdy nakupovali online a měly tam Missha masky, určitě je můžete přihodit. 

xoxo,
Sabča


6 komentářů:

  1. Tyhle masky jsem nikdy neměla (a přiznám se, že neznám ani značku - ono já jsem trochu kosmetický barbar).
    Hezké sváteční dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já značku zase zatím nikde nepotkala, kde bych běžně nakupovala, proto jí tu mám "až" teď :-D Děkuju za komentář.

      Vymazat
  2. Značku ani masky neznám, klidně bych je ale vyzkoušela :) Masky na obličej pravidelně nepoužívám, ale jednou za čas proč ne :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Neznám ani značku a fanoušek plátýnkových masek úplně nejsem. Ne vždycky mi sedí na pleti.

    OdpovědětVymazat
  4. Značku znám, ale nic jsem nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    Missha masky jsem měla několikrát a byla jsem vždy spokojená. Korejská kosmetika mi vyhovuje.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat