středa 7. prosince 2022

Domek v Irsku | Julie Caplinová | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dalších knihodojmů. Vzhledem k mému úrazu s nohou jsem i něco přečetla, ono v posteli není moc jak trávit čas kromě televize, mobilu a čtení. Už mám samozřejmě před objednaný i Hrad ve Skotsku, ale ten ještě nedorazil. 

Anotace
 Hannah Cambellová se rozhodla pro velkou životní změnu a vyměnila kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru za studium na vyhlášené kulinářské škole v Irsku. První den si v Dublinu užívá všechno, co nové město nabízí – speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov, kde se škola nachází, zjistí, že „to, co se stane v Dublinu, nezůstane jen v Dublinu“… Kulinářská škola ukrytá mezi krásně zelenými kopci naučí Hannah mnohem víc než kuchařské základy.

Dojmy
Tahle knížka po čtení cukrárny byla to pravý ořechový, už od začátku měla spád a takovou tu jiskru, co předchozí knize chyběla. Je vidět, že autorka se s každou knihou posouvá o něco dál a tady už to začíná být pěkně znát. Navíc Irsko patří taktéž k zemím, které bych chtěla navštívit - mám na to dokonce nástěnku na Pinterestu. Do knížky jsem se hned ponořila a měla jsem jí přečtenou takřka za dvě odpoledne. Hannah mi byla sympatická a myslím, že nejen já jsem se s ní rychle sžila. Mimo klasickou hlavní linku plnou jídla a tu romantickou tu máme i poměrně jednoduchou "detektivní". No po tomhle jsem rozhodně namlsaná na autorčinu další tvorbu. Zatím spolu s Chatou ve Švýcarsku nejlepší dvě knihy z celé série. 

Jakou zemi máte na svém pomyslném seznamu přání vy? Dejte mi vědět do komentářů :-)
Sabča


9 komentářů:

  1. Hezky jsi mne navnadila. Že bch začala uvažovat, že si o ni napíšu Ježíškovi? (zatím bylo v plánu si Caplinové půjčit v knihovně)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku už mám doma a stále čeká, než ji přečtu :D Těším se na ni, od autorky mám přečtené už všechny knihy.

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, to znám, když na to čtení není slina není to vono viď? Já mám přečtené všechny Caplinové, tak teď rozjíždím Jules Wake, což je pseudonym Caplinové :-D

      Vymazat
  3. Taky je tahle kniha moje nejoblíbenější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. <3 děkuji za komentář, uvidím čím nás paní Caplinová ještě překvapí že

      Vymazat
  4. Ještě jsem nečetla, ale mám ji doma. :) Těším se na ni.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    mně se samozřejmě Domek v Irsku moc líbil, mám pro Irsko slabost. V lednu bych měla dostat Hrad ve Skotsku, tak se moc těším...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, já bych se tam ráda někdy podívala i do Skotska o němž má být nejnovější kniha. Tu mi přinese Ježíšek.

      Vymazat