čtvrtek 22. září 2022

Podzimní TAG

 Ahoj všichni, dneska jsem si pro vás připravila trochu retro článek, TAGy přeci jen frčely už hodně dlouho zpátky. Podle mě to vůbec nevadí a jednou za čas ani neuškodí. 

Zdroj: https://wallpaperaccess.com/full/5208509.jpg

1. Proč (ne)máš ráda podzim?

Podzim je jedním z mých oblíbených období, patří k němu ještě jaro. Společně symbolizují, že stejně jako se všechno rodí, tak to i časem zaniká. Je to přirozený koloběh života nejen stromů. Podzim pro mě symbolizuje zánik, ale tady čas pro nové rutiny, návyky a rituály. Čas na nové výzvy, dřív to byla škola, teď můžeme svoje mozkové buňky stimulovat každý po svém. Líbí se mi i ty teplé, hřejivé barvy všude kolem mě. Padající listí, vůně hub v lese, poslední teplé paprsky sluníčka. 

2. Jak trávíš podzim?

Neřekla bych, že nějak speciálně. Většinou už jak to k dospělosti patří nestíhám a tak se nad tou vší nádherou pozastavím párkrát, že bych to spočítala na prstech jedné ruky. Většinu focení jsem měla na podzim, prostě ke mě tak nějak patří. Mám narozeniny na podzim, jdou ke mě teplé zemité barvy a je to moje oblíbené období. Hodně trávím podzim s rodinou, nejen já mám v druhé části roku narozeniny nebo svátek.

 

3. Na jaký film nejradši na podzim koukáš?

Opět nemám žádnou specialitu. Harryho Pottera, kterého sjíždí ostatní já nemusím. V dětství jsem se ho překoukala, že už ho nemůžu skoro ani vidět. Nejvíc podzimní záležitost jsou pro mě Gilmorova děvčata, ale ty jsem vlastně nikdy neviděla celý. 

4. Slavíš Halloween?

Ne, ale někdy bych to chtěla zkusit. Jako dítě jsem to milovala.

5. Jaké je tvé nejoblíbenější podzimní jídlo?

Dýňová polévka, dýňové hranolky a muffiny přitom jsem nikdy nic z toho zatím nedělala. V týdnu se chystám na svou první dýňovou polévku. Vynikající umí být i takový dýňový rizoto, už jsem jedno skvostný též měla. 

6. Co na podzim pálíš, svíčky nebo vonné tyčinky?

Rozhodně svíčky a vůně se skořicí nebo kardamomem to je moje, hlavně s nějakými jablky nebo hruškami.

7. Halíš do podzimu i své líčení?

Já se obecně moc často nelíčím a když už tak dost podobně...

8. Jaké je tvé nejoblíbenější podzimní pití?

Horké jablko nebo kakao. V rámci čajů zase tíhnu k té skořici, vlastně na podzim tu skořici najebu všude abych byla upřímná :-D 

9. Jaký je tvůj nejoblíbenější podzimní kousek oblečení?

Jenom jeden? Tak to asi jako né. Z letošních kousků vínový batoh a kaštanové chelsea boots a z těch, co už mám dýl asi černý svetr s krajkovým výstřihem nebo vínový košilový šaty. Fakt nevím, co říct dřív. 

10. Jaká je tvá nejoblíbenější podzimní písnička?
Posledních několik podzimů u mě dost vede album Love Stuff od Elle King, tak vám sem dám pár mých oblíbených kousků...


9 komentářů:

  1. Dýňovou polévku taky miluju a podzim symbolizuje u mě pálení svíček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem zjistila, že mi rozhodně jde polévka lépe než rizoto, které nakonec zbaštily slípky. Děkuji za komentář a měj se hezky :-)

      Vymazat
  2. To je úplná nostalgie přečíst si ještě takovýto tag :) Já mám ráda na podzimu barvy, ale jinak ho moc nemusím, mnohem radši bych byla ještě za teplo :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domčo, mně teda ty letošní tropy stačili a vlastně mi chladněji ani nevadí. Občas snad jen ten vlezlý vítr a že letos skoro nebylo babí léto.

      Vymazat
  3. Taky mám podzim ráda - hlavně období babího léta, kdy příroda ve sluničku hraje barvami (pokud se tedy povede počasí ;-)).

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, pěkné hudební tipy. Neznala jsem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) a tak to jsem ráda, že jsem mohla rozšířit obzory.

      Vymazat

Spotřebováno za Duben 2024