středa 15. prosince 2021

Nákupy & Novinky | Oriflame, AboutYou, NewYorker,DM, Pepco...

 Ahoj všichni, vítám vás u prvních nákupů a novinek edice prosinec. Tenhle měsíc bude na toto téma zřejmě vůbec nejpestřejší, nejen že jsem se odměnila za celý rok, ale i budou Vánoce a dostanu nějaké ty dárečky. No jdeme na to....

Začnu Oriflamem, ten já objednám každé tři týdny, vždy z každého katalogu alespoň něco málo + vždy nějaké objednávky od mých zákaznic. Z posledního letošního katalogu tu mám sadu krémů z řady Optimals Hydra Radiance ve verzi Rich. Mám už doma z light řady noční krém a sérum a s oběma produkty jsem spokojená - u nočního krému už se blížím ke dnu a u denního, co mám ještě z Urban Guard řady taktéž. Proto když tyto krémy byly za nějaké necelé tři stovky, tak jsem je brala všema deseti. Pro mě to funguje, ráda to používám a za tu cenu? Není o čem. Dál tu mám zastoupený novinkový balíček - produkty, co budou v prodeji v prvním katalogu roku 2022. Jedná se o novou řadu sprchových gelů a mýdel Scents & Moments, která nahradí řadu Discover - já tu mám verzi Almond Blossom Scents. Dál nové patches v podobě plátků kiwi z řad Love Nature a jako poslední z mnou získaných novinek i sypký krycí pudr. V krasojízdě pokračujeme nudnou obyčejnou žínkou a ve finále tu mám ještě sadu tělového mléka a vůně Amber Elixir za 400 Kč. Vůně mě v katalogu zaujala už nejednou, tak jsem zvědavá jaká bude naživo. Ještě jsem brala nějaké dárky, ale ty tu nebudu ukazovat, kdyby si moje rodina tento článek četla. 
V rámci Black Friday jsem přeci jen neodolala zlevněnému černému tílku na jedno rameno značky LeGer by Lena Gercke a skoro z tisícovky na 189 Kč. Normálně bych si tak cenově dražší značku vážně nekoupila, ale v té slevě jsem to chtěla zkusit. Opravdu už na omak je to naprosto jiná liga, akorát je topík trochu kratší, takže ho budu mít jako k sukni, kde se to víceméně ztratí. 

Za nějaké ty vánoční odměny jsem kromě auta se rozhodla investovat i něco do sebe a konečně si koupit dlouho slibované oblečení. Snad podruhé za můj vztah s přítelem jsem ho vytáhla nakupovat. Vybrala jsem si něco v H&M, ale to nakonec přítel, že zaplatí a dá mi k Vánocům pod stromeček, takže to tu dnes nebude. V New Yorkeru jsem si vybrala nějaké basic kousky víceméně. Začnu zleva černou mikinou za 399 Kč - je to klasická černá pohodlná bavlněná klokanka. Na ní pak scrunchies gumičky, co už si chci koupit tak čtvrt roku určitě za 109 Kč v černé, leopardí a šampaňské barvě. Trochu prdlý tričko Sex ve městě, tím člověk nikdy nic nezkazí za 299 Kč. No a navrch dvě jednobarevná trička - lahvově zelené s krátkým rukávem a véčkovým výstřihem za 109 Kč a černé s dlouhým rukávem za 199 Kč. Celkem jsem v New Yorkeru nechala něco přes 1100 Kč. Původně jsem si chtěla koupit více věcí, ale nic mě nezaujalo a nechci utrácet jen tak na sílu. Přítel si vybral nové zimní boty a džíny, takže jsme odjížděli spokojení oba dva. 

Plánovanou investicí a i položkou mého seznamu přání byly nějaké štětce na oči, moje už tak 4 roky staré Sephora už to docela odpískaly a vyloženě píchají do očí a jsou takový jetý. No já jsem na tyhle věci takový trošku skrblík, takže jsem to furt odkládala, no zaujaly mě tyto štětce. Jana Hrmi o Real Techniques mluví každou chvíli a celkově je to v tom štětcovém oboru profláklá značka. No už mě to vydusilo, že jsem se skoro přestávala malovat a tak jsem je v akci za nějakých 420 Kč na Euro parfémech objednala v pátek a bum v sobotu už mi volal pán z PPL, že pro mě má balíček. Rovnou jsem se s nima i namalovala a zatím jsou příjemné.

V sobotu jsem taktéž vyvezla babičku, aby si nakoupila a v rámci toho se rozhodla využít situace a doplnit můj nulový arsenál punčoch, já si vždycky kupovala nějaký v nouzi ve večerce a divila se, že nic nevydrží. Tentokrát jsem vzala dvoje 60 DEN černé od Bellindy za 249 Kč/kus. Trochu mi cukala ruka, nikdy jsem tak drahé punčochy neměla, tak doufám, že budou pohodlné a vydrží víc než jedno nošení. Přihodila jsem i dvoje odličovací tamponky po 25 korunách za balíček. Už jsem doma měla zase nouzový ty malý, tyhle větší u nás prostě nikde nemají. No a když už konečně měly i gely na holení, tak prostě alespoň ten jeden musel se mnou odejít. Líbila se mi i žirafová Balea maska za 39 s potiskem žirafy, přítel vždy říká, že plátýnkové masky jsou strašidelné :-D a k ní jsem čapla ještě ověřený Garnier. Paní u podkladny mi dala jmenovky na dárky a bum tisícovka je pryč. 
V neděli jsem ještě zavítala do Pepca pro ramínka, no než jsem došla do sekce, kde byli nějak mi pár věcí přistálo v košíku. Konkrétně koalí ponožky tři páry za nějakých 60 Kč, troje puntíkaté kalhotky za 20 Kč jedny růžové, šedé a černé. No a u pokladny ještě měly poslední dvě masky, minule jsem si brala tu mangovou a byla super, tak na zkoušku beru granátové jablko a snad je zase doskladní. Už jsem stála ve frontě na kasy a praštilo mě do očí Deadpool tričko, původně jsem ho brala jakože pro přítele nebo šváru, ale nakonec jsem si ho doma zkusila a nechávám si ho :-D Navíc stálo jenom 180 Kč. To mi přijde úplně super, ještě tam měly Iron Mana, ale to nebylo tak pěkný. 
Dorazil i Avon, co jsme u tchýně objednávala, vždycky si vybírám na další měsíc, takže tuhle kosmetiku jsem jakoby vybírala v listopadu. Pro sebe tu mám čistící micelární gel a vodu z soothe řady. Micelární vodu už máme pod půlkou a gel mám v zásobách poslední a již brzy přijde na řadu. Z výprodejových stránek jsem si vybrala mangový sprej pro usnadnění rozčesávání vlasů. Poslední dobou zase trpím na takové ty zacuchané chuchvalce, snad všechno klapne a 13.12. půjdu už ke kadeřnici. Mám v plánu kromě dobarvení odrostů a sjednocení barvy i nechat zastřihnout ofinu a pak docela o dost konečky. Vlasy mám šíleně zničený, že už jim asi nic jiného nepomůže. Ještě tu mám dvě sady mýdla a sprchového gelu, ty mám jako takový drobnější dárek pro kolegyně. Celkem mě celý nákup v Avonu vyšel na 410 Kč. 
Naskytla se mi u mě doma krize, kdy mi něco fakt jakože došlo došlo a doma už jsem neměla další balení a to konkrétně v kategorii vlasy - šampony a kondicionéry. Udělala jsem teda úplně mini krizovou objednávku na dmku. Vlastně to bylo ještě před všemi těmi většími nákupy, co tu vidíte. Sáhla jsem po Ginger Recovery Botanical Therapy od Garnieru. Kamarádka je teď hodně  spokojená s tou medovou řadou. Z Botanical Therapy řad jsem zkoušela ricinový olej, olivu, kokos a nic nebyl žádný Hollywood. No po prvním umytí jsem s touto řadou zatím spokojená, tak uvidíme jak si povede nadále. Ještě jsem sáhla po alverde na lupy a mastné vlasy - poslední dobou krom toho, že se mi ty vlasy lámou v půlce a prostě upadnou, tak se mi i dost rychle mastí, takže proto. Alverde je v tomhle super už jsem měla kofeinový, na mastné vlasy a i tento. Stojí pár korun a službu udělá. Celkem jsem za objednávku dala 250 Kč i s dopravou. No a po příjezdu domů jsem si produkty rovnou donesla do sprchy. 
Balíček mi dorazil i od Haničky Čículky s tím, že pro mě má něco k Vánocům. Něco k Vánocům jsem očekávala jako jednu maličkost, rozhodně ne takový balík věcí. S Haničkou jsme si řekla bych padly do noty a já mám konečně kamarádku kosmetickou maniačku. Dostala jsem sadu štětců Real Techniques, kde jsou dva štětce na obličej a jeden menší - ještě musím prozkoumat na co který je. Druhou věcí je sérum Yves Rocher Elixir Botanique, které jsem zkoušela ve vzorečku, ale kvůli ceně si ho rozhodla nekoupit, což Hanička ví. Z řad doplňků mi přibyla brož ve tvaru vážky a krásná perlová sada z Avonu - řetížek, náramek a náušnice. Kdybych využila šperků například na ples nebo někomu na svatbu mohu je pak doplnit perlovou sponou do vlasů. No a jako poslední tu mám krásný šátek z Orsay. Haničce tímhle ještě jednou moc děkuju. 

V Penny jsem si pak ještě kupovala nějaké věci na praní. V akci měly aviváže Lenor Fresh Air za 74,90 Kč, tak jsem vzala modrou Fresh Wind (dost podobná jejich Spring Awakening), kterou už mám vyzkoušenou a žlutou Summer Day, protože v téhle zimě to znělo vážně skvěle. No a jako prací gel tu mám Persil opět. Přijde mi, že se tu dá nejsnáze sehnat. 
Mám tu i něco většího do domácnosti a tím je tyčový vysavač od Rowenty. Tchýně používá robotický a občas vysaje svým původním, ale už není úplně v 100% kondici, takže jsem se rozhodla si pořídit vlastní. Zatím přeci jen bydlíme v podstatě v jednom pokoji, takže ideální něco malý, skladný, bez šňůry a dalším myška věcí. Vybírala jsem něco v cenové hladině kolem 2 tisíc a padl mi do oka právě tenhle fešák na Datartu. Resp. objednávala jsem ho na Datartu, protože máme do 30 km hnedka dvě kamenné pobočky a nebudeme to muset případně posílat kdyby se mu něco stalo, ale bude ho stačit zavézt. Vzala jsem si k němu ještě rovnou jeden náhradní filtr, nákup mě se slevovým kódem - 100 Kč vyšel na nějakých 2177 Kč.

Po návštěvě kadeřnice jsem se stavila zařídit ještě další věci a jednou z nich bylo zajít do dm pro hlavice do holítka, gel na holení a řasenku. No mám toho tu jako obyčejně trochu víc. Na zub k televizi jsem si vzala kečupové křupky Biosaurus. V rámci úklidu pak nějakou novou (nebo alespoň pro mě novou) variantu Clinu, která by měla být jakože ekologičtější. Vzala jsem i přípravek na nádobí od Puru za 26 Kč. Došel už mi můj olejíček na strie od Bi-oil a chtěla jsem zkusit i něco jak kdyby levnějšího, sáhla jsem po české značce Saloos a jejich Antistri olejíčku za 149 Kč. Řádně mi doma zase prořídly zásoby sprchových gelů takže jsem si koupila jeden od alverde s vůní bavlny a mandlí. Měl by být krémový a určený pro suchou pleť. Vyšel na nějakých 42 Kč. Pak již zmíněné věci na holení - hlavice do holítka a gel na holení. Absolutně mě teda naštvali s tou změnou balení. Kupovala jsem si ho právě, protože se mi krásně vešlo do poličky ve sprše. Tímto v dmku není ani jeden gel na holení, co by se mi tam dobře vešel. A jako poslední mojí oblíbenou Big Shot řasenku od Maybeline.

Zcela poslední položkou dnešního článku je moje první luxusní WoodWick svíčka Vanilla & Sea salt, čímž si odškrtnu další položku z mého wishlistu. Jedná se o parfemaci vanilky a mořské soli, provedení svíčky mám tu největší vázičku 610 g. Svíčku jsem kupovala dle nejnižší ceny na Heurece na e-shopu Zivada za nějakou pětistovku. Samozřejmě mi to vždycky přišlo hodně, ale taky si svíčku za 500 nekupujete denně. Navíc takováhle kvalitnější velká svíčka vám při dvou hodinách pálení denně vydrží zhruba dva měsíce, takže vlastně když si to propočítáte oproti obyčejné svíčce není to až takový rozdíl. 


No a to by bylo k dnešku všechno, ještě se v prosinci můžete těšit na Co jsem dostala k Vánocům. Taky v prosinci nakupujete víc než po zbytek roku? A co jste si koupili naposledy? Dejte mi vědět do komentářů! 

Sabča










4 komentáře:

  1. Ta svíčka vypadá luxusně. Měla jsem od WW taky jednu - s dřevěným knotem. Byla fajn, ale manželovi hrozně vadí to praskání knotu (kvůli kterému jsem si ji mj. kupovala), takže asi žádná další nebude :D. Musela bych ji vytahovat jen, když manžel nebude doma ...
    Tyčový vysavač jsme teď kupovali taky - pro mojí mámu. Vzali jsme Boshe - vybírala jsem hlavně podle jednoduchosti vysypávání, aby to pro mámu nebylo komplikované (je jí 85, tak už na tu techniku moc není ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, no mě to zrovna včera u sledování filmu taky docela už i rušilo. Jenže zas na druhou stranu ty svíčky voní krásně, designově jsou minimalistický. Možná příště zkusím i něco od Yankee abych měla porovnání. Přítel občas pyskuje, ale já jsem prostě pyroman, tak si hold musel zvyknout. Já šla hlavně podle ceny, nechtěla jsem za vysavač, který následující dva roky bude luxovat jednu místnost a chodbičku před ní dávat zbytečně moc.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    trochu jsem v poslední době nestíhala, takže píšu komentář až dneska. Slibuji, že bude ale pěkně dlouhý:-) Jsem hodně zvědavá na tvoje hodnocení novinek Oriflame. Já jsem si z posledního katalogu zatím nic nevybrala. Značku Lena Gercke jsem vůbec neznala. Nákupy oblečení jsou nutnost, i když já v obchodě New Yorker tedy vůbec nenakupuji. Štětce na oči od Real Techniques bych taky chtěla, klidně i ty na tváře. Je to značka, která mě hodně láká, mám doma asi tři kousky, ale chtěla bych toho více. V DM jsem si sehnala z té limitky s mandarinkou mýdlo Balea. Ebelin tamponky si kupuji, když neseženu oblíbené a podstatně levnější Bevola. Masky Balea jsem rovnou obešla, ty poslední mě hodně zklamaly. Musím se taky stavit v Pepcu pro triko s Deadpoolem, to by se určitě líbilo Petrovi. Avon objednávka je plná mých oblíbených kousků - řada happiness krásně voní. Tu micelárku Smoothe zrovna taky používám a jsem moc spokojená. Já jsem taky měla spotřebovaou skoro celou vlasovku, ale díky tvému balíčku a dalším nákupům jsem už zase zásobená. Ten zázvorový šampon byl v posledním boxu a jsem moc zvědavá, jaký bude. Původně jsem si myslela, že si taky koupím nějaký Alverde šampon (asi kofeinový), ale nakonec se mi doma udělaly takoví zásoby šamponů, že mám zase na nějakou dobu vystaráno. Jsem moc ráda, že se ti vánoční dáreček líbil:-) Lenor aviváže mám taky moc ráda, kupuji je nejčastěji. Gel na holení jsem v DM při své návštěvě nenašla (vůbec celá holící sekce se mi nějak schovala), tak jsem koupila gel v Rossmannu z jejich interní značky Isana. Je to taky nějaká limitka a má stejné balení jako původní gely Balea. Velkou svíci Woodwick jsem nikdy neměla, ale je to kvalitní značka, tak si myslím, že jsi spokojená.
    Já jsem v prosinci nakupovala kosmetiku pro sebe opravdu ve velké míře. Jsme spolu hodně v kontaktu, ale asi ani o všem nevíš. Prostě se připrav, že prosincové nákupy budou extrémní:-D
    Měj se krásně a moc se těším na další články!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, zatím mohu říct, že sprcháče nové jsou pecka. Vlastnostmi mi připomínají Kneipp sprcháče a pro Oriflame je to vážně krok vpřed. Nevysušují a nádherně voní, minimalistické obaly. Ještě mám v plánu pořídit si ten grepový. Já Lena Gercke znám především od holek, co nosí jejich teplákovky. Ačkoliv mě teda móda chodit všude v teplákovce nechytla, pro mě je to oblečení na doma, na zahradu nebo na sport. Já mám teď vyhlídnuto spoustu věcí od Camaieu a Only Carmakoma. No já z té žirafkové Balea masky byla zase úplně naštvaná, doslova vyhozený peníze. Příště plánuji zainvestovat do Yankee, trochu mě u WoodWick ruší ten praskací knot, vůbec nechápu, jak to někomu může připomínat krb. Tak to se na nákupový článek budu extrémně těšit hihi :))))

      Vymazat