středa 9. září 2015

Tygrův osud | Colleen Houcková | knihodojmy

Jak už můžete poznat z názvu, je tady poslední recenze na Tygří ságu. Podle úspěchů v počtu shlédnutí a vašich G+ si dokážu říct, že se vám tato série a mé recenze zamlouvaly.
Mám pro vás ještě jednu novinku - se Sabbi jsme se rozhodly přidat ještě jeden den recenzí a to středu. Budeme se střídat podle času, nebo stejně jako u úterý, postupně.
Doufám, že si čtení této recenze užijete.

Autor: Colleen Houcková
Původní název: Tiger's Destiny
Edice: Tiger's Curse/Tygrovo prokletí
Nakladatelství: CooBoo
Rok českého vydání: 2014

Děj: Kelsey Hayesová byla na začátku knihy naivní, docela přemýšlivá, ale především osamělá dívka. Kromě své náhradní rodiny neměla nikoho tak blízkého. Pak do jejího života vstoupil tygr, doslova. Bílý tygr Ren byl počátkem jejího fascinujícího dobrodružství v Indii, kde se dívka dozvěděla, že je vyvolená bohyně Durgy a ona jediná dokáže navrátit svému tygrovi a jeho bratrovi, princům indické říše, lidskou podobu.
Kromě honby za čtyřmi dary bohyně v pozadí nestojí ani Kelseyin osobní život, když ke svému srdci pustí Rena, později i druhého prince Kišana. Kromě nebezpečných výprav, kdy není jisté jestli se trojice vrátí domů, musí hlavní trojice podstoupit pět obětí, další podmínku proroctví.
K úplnému zlomení kletby stačí najít jediný dar, ale na druhou část se zapomíná. Co se stane, když bude muset mladá dívka stát tváří v tvář Lokešovi, nepříteli svých milovaných?
Dokáže naplnit osud, dokáže pomoct?

Obálka: Ani poslední knížka v sérii mě svým obalem nezklamala. Exotická zelená doplnila celou edici a podle mě se v mé i v dalších knihovnách dobře vyjímá. Fénix je velice dobře zvolený, protože se v příběhu vyskytne a sehraje velice důležitou roli. Jinak samosebou nechybí ani indické ornamenty, kresby a perfektní dolazení zlatou barvou.
Podle mě krásně představené a působivé.

Můj názor: Strhující zakončení série mě dostalo. Vím, že ještě jsou nějaké doplňující knížky, ale hlavní série je za námi. Musím říct, že mě tuhle knížku bavilo číst a jsem nadšená z velice krásného děje, kde autorka poodhaluje další záhady týkající se nejen postav, ale i předmětů. Kromě toho všeho se můžeme těšit na scény jako z románu, z akčního filmu, komedie, ale nechybí ani exotika, dodávající tomuto příběhu to potřebné nadšení.
Fantazie autorky znovu vypověděla za své, opravdu si dala záležet a všechno nacpala do nejužší knihy ze série. Přesto zde nic nechybí, ale chvílemi jsem se v příběhu ztrácela. To se občas stane. Myslím si, že celá série nám přinesla nejen skvělé čtení, ale i jsme se dozvěděli něco o autorce a o jejích zájmech, třeba, že stejně jako Ren či Kelsey, má ráda citáty, básně, knihy a hlavně dobrodružství. Sama autorka se věnuje psaní básní a proto v knížce k vidění její báseň Fénix.

Pochyby. Přiznání pravdy. Bolest.
Jak silná je pravá láska?
Dokáže překonat všechna úskalí i nemalé oběti?

Knížku velice chválím, kromě děje, který je pro mě vždy hlavní a asi mě nejvíc zajímá, jsou zde i nezapomenutelné postavy hlavních hrdinů, předměty a samosebou exotická destinace. Všechno a všichni vyspěli, změnili se, vždyť od začátku magického dobrodružství, kdy si nikdo nebyl jist svým životem, uplynuly dva krásné roky. Jak už anotace vzadu říká a jak já píši v tomto díle toho hodně ztratíme. Ale všechno zlé je pro něco dobré. A bez zla by neexistoval příběh. A bez příběhu by neexistovala tato kniha. A konečně bez této knihy bychom neznali ji, autorku, která nám přinesla něco nového na co většina dívek bude vzpomínat.
Nemůžu ještě teď věřit, že je knižní série definitivně za mnou, že jsem přečetla každou knihu, každou stránku a všechna slova. Z postav jsem si nejvíc oblíbila Kišana, ale především potom bodoval pan Kadam, Ren a nakonec i Kelsey s Lokešem, kladný hrdina a záporák. Myslím si, že kniha byla promyšlená, ale přece jen jako v každém díle se autorka moc vyžívala v některých věcech či scénách, ale přesto je tato knížka velice krásná a poutavě napsaná. I tento spis má některé mouchy, něco se mi nelíbilo (scény, lidi...), podle mě si hodně lidí dokázalo dát dohromady konec této knihy. Jinak si tato knížka, stejně jako předchozí díly zaslouží uznání, stejně jako autorka a všichni lidé co se na tomto díle podíleli.
Tuto knihu vám vřele doporučuji, protože mě se líbila a uchvátila mě.

Read books 
Sissi

1 komentář:

  1. Ahoj , no skoda ze me serie nezaujala..........Kazdopadne vypada moc lakave....CooBoo ma vzdy skvele knizky ;)

    OdpovědětVymazat

Rossmann haul