pátek 18. září 2015

Není Odpad jako odpad ! | Andy Mulligan | knihodojmy

Ahoj, vítám Vás u nové recenze. Normálně si  u toho psaní vždycky tak krásně odpočinu. Nebyla bych to já kdybych "nepochyndila" chemii i fyziku :D Každopádně si užijte dnešní recenzi.

Děj: Rafael, Gardo a Jun Jun vypráví neuvěřitelný příběh o životě na skládce v Behale, který poukazuje na úroveň dnešního světa, protože na některých skládkách v zahraničí to tak doopravdy je. Jednoho dne však jeden z nich najde tašku. Jenomže po téhle tašce jdou najednou policajti, protože patřila Josému Angelicovi, kterého zabili. Jenomže věci, které se zdají skoro zdánlivě obyčejné vedou k velkým věcem a tak se tři kamarádi vydávají na cestu za pokladem, ze které už není cesty zpět a v tu ránu jdou i po nich policisté. Co asi může být tak cenného ? Jak to změní chlapcům život ? 

 Můj názor: Kniha se mi opravdu líbila. Je to opět příběh, ale vyprávěný z perspektivy a prostředí tak jiného a nevšedního, že se Vám to prostě vryje pod kůži. Navíc je to ukázkový příklad skvělého přátelství, týmové práce a taky korupce. Líbí se mi když úspěšní lidé musejí pro svůj úspěch něco udělat a ne mít jen dobré známé. Navíc je mi líto, že jo to paperback. Knížku také můžete shlédnout jako film, na který se já osobně chystám a nejspíš o něm ještě něco uslyšíte. Měli by jste snad zájem o kniha vs. film ? Přijde mi i celkem zajímavé a důležité zmínit, že autor je držitelem ceny za knihu pro děti udělovanou listem The Guardian. Ke knize se vyjádřil i John Boyne, autor románu Chlapec v pruhovaném pyžamu podle kterého je toto Brilantní kniha. Neopomenu ani zmínku deníku Daily Mail a The Times. Knížku si lze vypůjčit v knihovně se kterou spolupracuji.

S láskou,
Sabbi


 

Žádné komentáře:

Okomentovat