neděle 6. listopadu 2022

Spotřebováno #45 za Říjen 2022

 Ahoj, vítám vás u již říjnového spotřebována. Letošek vůbec nestíhám vstřebávat, jak strašně rychle to utíká...Ještě dvě spotřebována po tomto a tenhle rok bude zase pryč. 

Avon Planet spa The Ayurveda Ritual Soothe & Balance Multi-Use Oil with Indian Tumeric Root and Coconut Milk 
Olejíček od Avonu s kurkumou a kokosovým mlékem. Tenhle nevoněl tolik hezky jako ten zlatý, spíš mi připomínala ta vůně modelínu. Nicméně ve všem ostatním fungoval, krásně provoněl a zjemnil kůži, dobře se dávkoval i roztíral. Ráda si zase nějaký koupím v budoucnu. 

Avon Care Cocoa Nourishing Multipurpose Cream 
Další oblíbenec z Avonu jest kokosový univerzální krém v dóze. Vyberete z toho pohodlně vše do poslední kapky, hezky voní jako kakao. Hydratuje taktéž skvěle, nedělá hrudky a dobře se vstřebává. Splňuje veškerá moje očekávání, což u tělového krému je - hydratace, zjemnění, provonění pokožky. Často se dá sehnat za pár korun. 

Avon Advanced Techniques Absolute Nourishment Treatment Serum 
Sérum s arganovým olejem ani už nemusím popisovat. Je to můj olíbený "olejíček" na vlasy a už jsem v polovině dalšího balení. Když mám přesušené vlasy nebo něco nemůžu rozčesat sahám hnedka po tomto. Nikdy mě nezklamal, vlasy se pak hezky lesknou a krásně voní. 

Dermacol Aroma Ritual osvěžující tělový peeling 
Začínáme samými oblíbenci (ale bude tu i dost přešlapů nebojte)..Peeling s vůní typické melounové žvýkačky z dětství, pro mě nejdostupnější peeling v mnou požadované hrubosti. Docela bych ocenila kdyby dělaly větší balení. Jinak 10/10. 

Dirty Works Lovely Scrubly Body Scrub 
Chtěla jsem po nějaké odmlce zase zkusit nějaký nový peelingový produkt a na Vivantisu mě zaujal tento v tubě. Jsem z něj i po spotřebování taková na rozpacích, nebyl špatný, ale nebyl ani nějak zvlášť dobrý. Přišlo mi, že se tam hůře rozpouštěly peelingové částečky, moc mi nevoněl a tubu musíte rozstřihnout, abyste to vydělali celé - je to celkem husté konzistence. 
Balea Sanfte Wach Creme pro suchou a citlivou pokožku 
Mycí krém Balea jsem očekávala, že bude obdobně dobrý jako jeho modrý gelový brácha. Jenže chyba lávky konzistence je sice krémová, takže pokožku skutečně nevysušuje. No mě jí neskutečně dráždil a byla jsem celá rudá. Tohle spotřebovávat nebudu a předám raději dál.

Alverde Beauty & Fruity 3in1 Reinigungs-Schaum Bio-Limette Bio-Apfel
Čistící pěna privátní značky Alverde s limetkou a jablkem taktéž nebyla nic moc. Vonělo to jako nějaký prostředek na úklid a občas to mělo tendence vysušovat a pnout na pleti. Nicméně produkt jsem spotřebovala, znovu nepotřebuji - opět Balea modrá pěna jest daleko lepší.

Ziaja Micelární voda Oliva
Abych tu na nově zkoušené věci jenom nekafrala tahle micelární voda byla fajn, dobře čistila a pleť mi nijak nedráždila. Praktické balení, cenově dostupná a i ty velké balení od Ziajy jsou fajn. 

Le Petit Olivier Noční krém na pleť s olivovým olejem
Ten už tu mám od jara a věnovala jsem mu i samostatnou recenzi. Byl příjemný, vhodný i pro sušší či starší pleť s praktickým airless systémem. 
Vrhneme se v rychlosti na ty přešlapy...Všechny se pokusím předat dál někomu, kdo by je využil. 
Herbal Esssences Volume White Grapefruit & Mosa Mint šampon a kondionér
17. listopadu se můžete těšit na samostatnou recenzi, prozatím prozradím jen, že to šíleně vysušuje vlasy. 

Balea Seiden Glanz multifunkční sprej na vlasy
Věc, co má fungovat jako rozčesáváč, tepelná ochrana a zároveň dodat lesk. No nedělá to ani jedno a dávkovač taky není úplně ideální...Hrozně rychle se mi po tom mastily vlasy a na rozčesání jsem stejně musela použít jiný produkt. 

Balea Bodycreme Sheabutter & Arganöl 
Bohužel ani tenhle krém mi vůbec nesedl a za mě nic nedělá. Je hrozně vodový, voní trochu jako nějaká pánská voňavka a pro mě je málo hydratační. 

Pure 97 Levandule & Borovice kondicionér 
Na celou sérii této vlasovky jsem měla samostatný článek. Šampon přesušoval a kondicionér nevyživil spíše zatížil. 
Balea Gel na holení
Klasická stálá verze gelu na holení, to se jen tak nevidí neb já si vždycky koupím kopu balení nějaké limitované edice. Hodně pění, stojí pakatel a příjemně jemně voní, nemám výhrad.

Lactacyd Precious Oil Mimořádně jemný čistící olej pro intimní hygienu
Další stálice a snad jediný intimní olej, co jsem v drogerii viděla. Stojí kolem stovky a je to hrozně super věc pokud trpíte na různý podráždění po holení a tak a mnohem méně to vysušuje než všecky gely dohromady. 

Ziaja Acai Berry Face Toner with hyaluronic acid 
Tenhle sprej na obličej jsem používala jako podklad pod sérum od The Ordinary a fungoval skvělě. Vydržel hrozně dlouho a na zvlčení pleti před jakýmkoliv sérem must have. Už mám od stejné značky rozdělaný jiný. 

Oriflame Divine parfemovaná voda 50 ml
Není to tak dlouho, co jsem vám o ní psala v používaných vůních a prostě mě učarovala. Je to moje třeba páté balení této vůně a když jsem byla malá tak si jí kupovala moje mamka. Je to sladká vůně se svěžím tónem a v nějaké akci si jí třebas i zase koupím. 

Isana Odličovač očí 
Příjemný odličovač za příjemnou cenu, akorát už si všímám, že nejsme s Haničkou jediné, co na to přišli. Bývá teď čas od času vybraný v drogerii. Už mám doma další balení, za mě je šetrný, levný a ani ho nespotřebuju tolik, co jiných. 
No planet B sprchový gel s baby broskvemi a grepovou kůrou 
Nová privátní značka drogeri dm, která využívá udržitelných zdrojů pro své výtažky a je veganská? To znělo super už tak navíc když představily totálně super parfemace, co mají v malíčku. Tenhle sprcháč voní jako ledový čaj a více o něm se dozvíte v samostatné recenzi. 

Cien Skin Foodies Nourishing Shower Gel with Babasu Oil
Krémový sprcháč od Cienu, za mě by mohl více pěnit a méně po těle sklouzávat. Takhle to bylo takové nenadchne ani neurazí. 

Nivea MEN Sensitive sprchový gel
Přítelovi došel poslední tenhle sprcháč, co jsme měli v zásobách, tak musím až budu na nákupu zase dokoupit nějaký do zásoby. Doma na ně nedáme dopustit. 

Dove Nourishing Secrets s kakaovým máslem a ibiškem sprchový gel
Tenhle sprcháč jsem díky Hani koupila asi za 40 nebo 50 Kč celé velké půl litrové balení. Super krémový Dove, který prostě nezklame. Voněl jako kakao, ale takové to ostřejší nevysušoval a vydržel mi nesmyslně dlouho. Tohle byl kup roku :-D 
Maybelline New York Superstay Matte Ink
Zkazily se mi rtěnky od Maybelline respektive změnily konzistenci, takže nadále nejsou použitelné. Znovu bych do nich nešla - špatně se mi s nimi manipulovala, lepí a jediné, co mi ke konci zůstalo byla konktura (a ta pak nešla dolů). Znám lepší ač teda ne tak držící rtěnky. 

The Inkey List Caffeine Eye Cream 
Skvělý oční krém, krásně vyhladil a uklidnil oční okolí. Určitě bych si ho pořídila znovu, akorát může být otevřený jen půl roku a pro mě není reálné ho v tak krátkém období spotřebovat.
Pure 97 šampon na poškozené vlasy levandulí a borovicí 
Šampon se dal použít o něco více než kondicionér stejné řady, hrozně ovšem přesušoval vlasy a smrděl jako takové to levné stáčené mýdlo. Ne, ne a ještě jednou ne. 

Garnier Botanic Therapy Nourishing & Softening Balm-Conditioner Coco milk & Macadamia 
Další kup z výprodejového stojanu, co stál za to. Příjemný kondicionér voněl po kokosu a vlasy vážně vyhladil a jakoby na omak změkčil. Ke konci se hůře vymačkával, ale koupila bych si ho klidně znovu za těch 32,90 co mě stál. V plné ceně je to pak nějakých 59,90 nebo 69,90 Kč. 

Gliss Hair Repair Colour Perfector Express Repair Conditioner 
Oblíbená značka rozčesávačů ve spreji, nelze to říct jinak. Mají spoustu variant, ale všechny jsou si podobné. Nezatěžuje, napomáhá rozčesávání, vydrží to dlouho a nestojí to moc. Stará dobrá klasika. 

Dove Invisible Dry Antiperspirant 
Můj favorit mezi antiperspiranty, v kombinaci s tuhým je prakticky nesmrtelný a vydrží vám i na techno naprosto bez poskvrnky. Vyplatí se když seženete brát tyhle větší balení a já do něj určitě příště ráda půjdu. 
Na závěr už menší a jednorázové produkty. Maskové okýnko tento měsíc obsadí čtyři jednorázové produkty. Klasika Garnier Hydra Bomb noční maska s chrpou na zklidnění parťák č. 1. Oriflame masky z téhle starší edice, kde je tato růžová  a pak ještě oranžová s pomerančem a ovsem nade vše miluju a je to moje alternativa k drogérkovým Garnier. Ale jsou o kapku dražší pokud nejste brand partner Oriflamu. 

Stay well mě naopak zklamalo, jak mohlo. Maska za 49,90 Kč z Rossmannu s výtažkem z broskve. Plátýnko příliš hrubé, vůbec mi nedrželo na obličeji furt někde sjíždělo. Maska mi přišla hrozně málo napuštěná a pálila mě na obličeji. 

Stálou láskou je i dvoukroková maska na nohy od Balea, ještě jich mám pár v šuplíku a jak dojdou poběžím pro nové :-D 
Do koupele tentokrát padla pouze koupelová bomba Intergalactic od značky Lush. Udělala nádherně tmavě modrou vodu se spoustou třpytek a krásně voněla. Jen si pamatuju, že kdysi snad dělala větší parádu, co se barev týče. Na to kolik stojí je to předražená sranda...

Balea náhradní hlavice do Fairytale holítka, které už mám své druhé a hlavice ty ani nepočítm. Mají tři břity, jsou akorát ostré, docela vydrží a nestojí moc. Mohu jedině doporučit. 

Trochu jsem se uklidnila v rámci tamponků (jedině dobře) a mám tu jen jedny Ebelin a druhé Isana. Oboje jsou v pohodě a budu si je kupovat i nadále. 







8 komentářů:

  1. Absolutně nechápu, jak jsi toho stihla tolik vypotřebovat za jeden měsíc, to je opravdu obdivuhodný :) Z produktů znám jen micelárku od Ziaji, kterou jsem sama nedávno začala používat a rtěnky od Maybelline, které jsem dřív milovala, ale teď už je nepoužívám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domčo, no a to teprve počkej na listopadové to bude teprve nálož. Nechci tenhle měsíc tolik nakupovat, ale za to se zaměřím na spotřebu toho, co mám doma.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    moc pěkná spotřeba! Zase tolik tvých produktů neznám, ale dneska jsem zrovna načala ten sprchový gel od No Planet B a voní moc pěkně. Taky bych měla trochu protřídit dekorativku, hlavně rtěnky budu muset vyřadit.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, díky za pochvalu. Já už mám spotřebované oba a recenze už je taktéž naplánovaná - vyjde v neděli. Já skrze tu dekorativku jsem tragická, poslední dobou ač mám většinou jednu věc, max. dvě od typu produktu, tak hodně vyhazuju. Nestíhám to spotřebovat prostě, protože se maluju tak 1x za týden.

      Vymazat
  3. Z Avonu objednávám velice ráda rtěnky a parfémy. Já teda zírám, kolik toho každý stihne za měsíc spotřebovat :-D Baleu mám ráda. Ačkoliv já jsem se teď přiklonila k dražší kosmetice a musím říct, že to déle vydrží a hlavně mi pomáhá :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mně se teď líbí ta nová, ale ještě jsem si jí neobjednala. Čekám až trochu spadne cena. Balea je určitě super pokud má člověk omezený rozpočet a některý produkty jsou super, některý jsou za mě prostě slabý nebo nedomyšlený.

      Vymazat
  4. Ty kráso, to je ale spotřeba! Jsi to vzala i za mě! :D Z uvedeného jsem zkoušela pouze micelárku od Ziaji, která mi hodně vyhovovala a doma pak mám ještě sprej na vlasy od Balea, ale ten jsem ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, to si piš :-D a listopad bude ještě větší. Hodně jsem se opřela do jednorázových masek, věcí do koupele a krémů.

      Vymazat

Spotřebováno za Duben 2024