středa 20. dubna 2022

Le Petit Olivier Olive Oil Nourishing Noční pleťový krém | Cenově dostupná francouzská přírodní kosmetika

 Ahoj všichni, vítám vás u dnešní recenze, kde bych se ráda věnovala prvnímu produktu, který jsem od značky Le Petit Olivier, která využívá právě olivový olej a další přírodní složky, vyzkoušela. Značku jsem párkrát viděla v bývalé práci, ale nikdy jsem si od nich nakonec nic nekoupila až teďka na Elninu. 


Došel mi právě noční krém a když jsem objednávala na Elninu chtěla jsem to vzít zase jedním vrzem, všechno koupit tam. Většina produktů na bázi ropy mi na pleti zůstane sedět a nevstřebá se, pleťové krémy proto preferuju přírodní nebo alespoň přírodnější. Značka Le Petit Olivier působí v Provance, kde má olivový sad v Saint-Bonnet-du-Gard a jeden z posledních kamenných mlýnů. Kromě toho všeho netestují na zvířatech a jejich věcí jsou bez parabenů a silikonů. Já si vybrala tedy noční krém pro podrážděnou, dehydratovanou pleť právě s jejich hlavní ingrediencí olivovým olejem. Trochu jsem se bála, protože olivový olej se řadí mezi komedogenní a já mám sklony k ucpávání pórů. Začnu však popořadě... 

Moc se mi líbí hygienické balení s dávkovačem, kdy mě osobně pumpička vyjde krásně na celý obličej i krk. Krém opravdu lehce voní právě po olivách, ale tak hezky svěže. Našlehaná lehká konzistence a obsah olejů vytváří lehký, ale zároveň výživný krém. Mně osobně póry nijak neucpává, pleť zklidňuje a nemá problémy s žádným krokem mé skincare, s ničím nijak neregauje. Balení 50 ml stojí nějakých 210 Kč, ale zase pokud nejste vyloženě sušenky, tak vám vydrží kolem 3 měsíců určitě. Krém mě tedy dost přesvědčil a do budoucna mám v plánu zkusit i tělovou a vlasovou kosmetiku minimálně. 

Znáte tuto značku nebo je pro vás úplnou novinkou? Co vy a francouzská přírodní kosmetika máte nějakou oblíbenou případně i jinou značku? Dejte mi vědět do komentářů.

Sabča


7 komentářů:

  1. Sabčo, zajímavá recenze. Značku neznám, ale docela mne krém zaujal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za milá slova. Určitě mrkni jestli by se někde v tvém okolí nedal sehnat. Já značku viděla na Elnino nebo Vivantisu.

      Vymazat
  2. Mně se líbí, že je to dávkovač. :-) A ještě víc, že to není testované na zvířatech. Teď dodělávám poslední krém a tenhle se mi teda opravdu zamlouvá :-)
    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mně taky je to super praktický. Už jsem takhle pár krémů měla a lepší balení za mě pro tento typ produktu snad ani není.

      Vymazat
  3. Značku neznám, ale líbí se mi, že produkt má dávkovač. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, děkuji za komentář a s tím musím vážně souhlasit, je to praktický, rychlý a hygienický.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    značku znám podle jména, ale nikdy jsem od ní nic nezkoušela. Také bych ji ráda vyzkoušela, krém vypadá dobře. Já mám nyní hydratační noční krém od Lorealu za 129 Kč z notina a jsem z něj nadšená. S pletí jsem nyní moc spokojená, krém si skvěle sednul s mým sérem z Avonu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat