neděle 20. listopadu 2022

Zhlédnuto #4 - Dahmer, Kleo, Hodinová manželka, Ztracené město...

 Ahoj, vítám vás u další nálože filmových a seriálových záležitostí převážně z Netflixu a HBO Max, jelikož tyhle dvě platformy odebírám. Dneska tu máme hned dvě nenáročné komedie a tři seriály.

Zdroje: tvline.com, nflxso.net, moviezone.cz, storage.googleapis.com, fandimefilmu.cz

Virgin River 4. série 
Tenhle seriál jsem od Haničky zjistila byl natočen podle knižní předlohy. Já na něj koukám už od kdypak a ač někomu by to mohlo připadat jako nudná telenovela, tak mě to neskutečně uklidňuje - maloměsto uprostřed kanadské přírody a komunita, kde si všichni pomáhají. Příjemný únik od rušných dní. Hodnotím 8/10. 

Dahmer
Seriál, který neskutečně vyletěl na Netflixu a bude z toho asi určitý typ kultovky. Jedná se o příběh sériového vraha a kanibala Jefreyho Dahmera a celý seriál je dost naturalistický. Na mě až tolik, že jsem se na to nemohla dívat. Jinak ta detailnost zpracování je skvostná - co se týče hlavního hrdiny, vykreslení prostředí.  Hodnotím 4/10. 

Ztracené město
Film nabitý slavnými osobnostmi jako je Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt nebo Daniel Radcliffe o hlavní hrdince, kterou ač velmi zajímá historie tak s ní neuspěje a začne psát béčkové romány. Díky pokladu a šifrám o něž se zabývala ve svých odborných pracích je však unešena a právě onen týpek z obálek jejích knížek, kterého hraje pohledná Channing Tatum jí letí zachránit. Komedie na páteční večer víc nic, ale koukat se na to docela dá. Hodnotím 6/10

Hodinová manželka
Další záležitostí pro "zabití času" je i tahle rom-kom čili romantická komedie, kde hlavní hrdina je seznámen se skutečností, že jeho matka umírá a její poslední přání je, aby si našel ženu. On jako sukničkář, co nevěří v dlouhodobé vztahy a má strach ze závazků se rozhodne zaplatit si na tento úkon herečku. Hodnotím 5/10

Kleo 
Minisérie o konci komunismu v Německu, hlavní hrdinka Kleo je bývalá agentka Stasi, která pro režim doslova žila a ano i zabíjela. Přesto však skončila v kriminále a po pádu zdi se rozhodla pomstít těm, co jí zradili. Je potřeba to brát hodně s rezervou a určitě to nebude každého šálek čaje. Mně se to sledovalo dobře. Hodnotím 7/10

No a to by bylo pro dnešek vše, už pro vás shromažďuju filmy a seriály do dalšího článku. Co zaujalo v televizi nebo na platformách typu Netflix, HBO vás? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča

5 komentářů:

  1. Asi týždeň dozadu som začala pozerať Dahmer, ale neviem, nejako ma to nezaujalo, prišlo mi to také zdĺhavé :D Ale tiež sa mi páčila detailnosť spracovania :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, přesně tak. A to prý mají dělat další dva seriály o jiných vrazích.

      Vymazat
  2. Viděla jsem Virgin River já ten seriál naprosto miluji. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já poslední dobou vůbec nic nesleduji, šetřím se na vánoční filmy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, to já se přiznám, že ty filmové Vánoce už tolik nejedu spíš sporadnicky. Jako malá jsem musela vidět Tři oříšky pro Popelku a Grinche, ale teď už to tak nedělám.

      Vymazat

Spotřebováno za Duben 2024