neděle 6. února 2022

Shrnutí měsíce Leden 2022 | předsevzetí, Údolí Plakánek, můj první steak

 Ahoj všichni, vítám vás u prvního letošního měsíčního shrnutí, které se bude týkat ledna. Leden je pro mnohé nějakým novým startem, no pro mě je to spolu s únorem jeden z nejponuřejších měsíců roku. Osobně už se těším až budou všude kvést stromy, zpívat ptáčkové a bude alespoň na koženkovou bundičku. 

Hned v neděli 2. ledna jsme s kamarády vyrazily na výlet, kam jsem vynesla i svoje nové otudoorové boty. Sice bylo všechno pěkně rozmáchané a zablácené, ale i tak 8 kilometrová procházka údolím Plakánek, kde mimo výhledů na hrad Kost můžete vidět i rybník z Jak dostat tatínka do polepšovny a nebo Vestec (snad to je Vestec) s krásnými roubenými chaloupkami. Trasu zvládne ujít opravdu každý až na maminky s kočárky, pár ztrápeně se tvářících tatínků jsme cestou potkali. Trasu jsem hledaly přes webovky NaTreku.cz a za mě fajn pokud nejste zrovna zběhlí plánovači tras. Po cestě zpátky jsme se odměnili velmi pozdním obědem/večeří v McDonalds. Byl to fajn výlet, snad se brzy zase někam podíváme.

Nakonec jsem si přeci jen dala i pár jakože předsevzetí, která bych chtěla dodržet. Nevím jak vyjde to cestování, přeci jen nás čeká začátek rekonstrukce a peníze bude třeba směřovat právě do naše budoucího doma. A co vy ? Máte nějaká předsevzetí na letošní rok? 
Nastal i návrat do práce, na který se po takové příjemné dovolené, kdy najednou máte na všechno dost času nemůže těšit snad nikdo. No první týden jsem troufnu si říct vykročila pravou nohou a daří se mi zatím plnit a nebo téměř plnit limity. Krom toho jsem si nakoupila pár smoothie v Penny na doplnění vitamínů. Vynesla jsem i oblečení od Ježíška a musím říct, že to letos trefil.
Také mi dorazila letošní první Oriflame objednávka, po Vánocích trochu slabší, ale jsou tu i nějaké novinky a balíčky, kterým nešlo odolat. Já osobně jsem ukořistila sadu vůně a sprchového gelu do dárkové krabice a pro sebe čistící gel na obličej s pumpičkou z Optimals řady.

Ve čtvrtek jsme se s přítelem odměnily burgery z Bejkn bistra, tentokrát jsme vzali jejich nejprodávanější klasiku Bejkn a byly výtečné - pochutnala jsem si. V pátek jsem si také dopřála jídlo, ale tentokrát kuřecí steak a hranolky z KD Vrdy, kde krom toho, že dobře vaří mají i bowling a saunu. V sobotu nás čekala první vlna stěhování a to takových těch věcí, co jsme dostali do domácnosti a nalifrovali je na půdu, směrem do podkroví našeho domu. Prozkoumávala to s námi i Harley a vůbec jsme jí pak odtamtud nemohli dostat, hlavně přiznané trámy, velké kytky a lednička se jí zalíbili. V neděli už jsem na sobě cítila, že jsem nachlazená (i když to na fotce moc nevypadá), ono přeci jen jsem při stěhování běhala jenom v mikince a člověk se spotí. Covid to naštěstí není, ale rýmu a kašel mám teda pěkný jenom, co je pravda. 
Další týden jsem hnedka v pondělí zahájila novými nehty - tentokrát jsem si nechala udělat úplně obyčejné bez zdobení v matné nude hnědé a nějak mi to moc nesedlo, takže příště zase zdobené. Jinak jsem stihla ještě v autě na parkovišti blýsknout nasvícenou radnici a kostel v Čáslavi na náměstí. 
Ve středu jsem s Verčou byla na svém prvním steaku ve Vyžlovce, ta je má podle Verči totiž nejlepší. Jo do svých jednadvaceti jsem nejedla hovězí, jakože měla jsem ho párkrát v omáčce, ale tím to haslo. Proto představa žvýkacího masa bez omáčky mě lákala ještě méně. Minule, když jsme tam byly na dvojitém rande jsem drze ochutnala jedno sousto a rozhodla se, že si musím někdy dát celý chod. Zpětně musím říct: Nebylo to tím, že by mi nechutnalo hovězí jen jsem ho do téhle středy neměla od někoho, kdo by ho uměl připravit. Po tom nášupu jsme si daly ještě dezert - já palačinku s banánem, čokoládou, šlehanou smetanou a kamarádka maliny s mascarpone a amaretem. 
Trochu jsem nestíhala, a proto jsem na pár dní musela ofinu hodit bokem a mít jí trochu jako jsem jí nosila dříve. Od nějakých 12 do 19 jsem měla patku a setkala jsem se spousty názory, že mi to sluší víc. Tak co myslíte sluší? V pátek mi ještě dorazily letní gumy na Bobinu tudíž za mě už klidně může být teplo. O víkendu jsme pak kromě sledování Eternals a spousty epizod Jak jsem poznal vaši matku i navštívili naše kamarády Týnu s Pavlem, co se nám odstěhovali ještě dál než bydleli původně. 
V pondělí se mi podařilo vymyslet leč jednoduchý tak za mě docela efektní outfit, vytáhla jsem po dlouhé době svojí jedinou košili a zase si říkám, že si musím pořídit i jiný barvy nebo klidně i nějaký halenky. Poslední dobou se mi trend kombinování neutrálních barev dost líbí a když k tomu přidáte i vzory a textury = boží. Kabát Zara kupovaný na Vinted za 300 Kč, šála New Yorker asi 220 Kč, košile Jacqueline de Yong 271 Kč, svetr vyfasovaný Vero Moda, kalhoty koženkové Camaieu 579 Kč, boty Mustang 1700 Kč. 
Zbytek týdne utekl doslova jako voda, buď jsem byla v práci a nebo doma uklízela. No a když jsem nebyla ani jedno z toho, tak jsem četla Mezi dvěma Kimy od Niny Špítálníkové = můžete se těšit na další Knihodojmy. Taky jsem vyměnila tapetu, hodlám teď pár věcí začít dělat jinak a tím v podstatě začít plnit novoroční předsevzetí. Dorazil mi nový kabát (na Zootu bylo 20% na všecko) a mimo něj i druhá letošní Oriflame objednávka.
V pátek jsme si s přítelem objednali pizzu a pak už jenom koukali na televizi, stále jedeme Jak jsem poznal Vaši matku maraton a už jsme někde v sedmé nebo osmé sérii. Taky jsem převlékla postel a vyprala tři pračky prádla. V sobotu jsem na tuhle krasojízdu navázala luxováním a utíráním prachu, ale to až po obědě, který bych bývala taky zaspala. Stavila se i mamka pro Oriflame a na kafe. Navečer už jsem se trochu nudila (přítel si teď ladí Škodovku, takže nemá čas na mě, spánek a jídlo) a tak jsem vytáhla kamarádku podívat se do nové nákupní zóny do Kutné Hory. Pak jsem napustila vanu a rozdělala poslední láhev rulandského z vinařství Hnanice. No a bum je neděle, kdy tohle píšu.

Další týden jsem začala s myšlenkou. že budu jíst zdravěji a tak jsem byla nakoupit. Jídlo mi prakticky z 90% došlo už v úterý a až do čtvrtka jsem z těch obědů byla stejně akorát naštvaná a vůbec ne spoko Sabča, takže od pátku jsem se rozhodla, že to nemá cenu. Vůbec mi to nedávalo tu energii, co jsme navíc tenhle týden potřebovala jako sůl. Docela rychle se mi měnily nálady, ale dva dny jsem se zvládla namalovat a upravit = mega úspěch. Bojovala jsem s nachlazením, které není covid, takže nejsem vůbec v kurzu s nějakým nachlazením jako. Dozvěděla jsem se super novinku, že pop kulturní portál Plotpoint, pro který mimo své stránky píšu, se na Slovensku dostal se svým logem na billboardy a plakáty nového Spidermana. Taky jsem zavítala do knihovny, doma už není, co číst a mám tu Bryndzu, recenze na něj od Stáni z Veverkovin mě prostě nalákaly. No a jako druhé nějakou tu historickou romanci, dlouho jsem tento žánr teď neměla a Tajemství parfému od Fiony McIntosh vypadalo dosti slibně.

No a to byl můj leden. Jaký byl ten váš? Dejte mi vědět do komentářů!

Sabča















4 komentáře:

  1. Já mám leden na blogu, tak můžeš kouknout... Půlku jsem ho strávila v karanténě, ale stihli jsme i jeden výlet. Doufám, že se ti Bryndza bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, už jsme koukala. Mě teďka ve spojistost s Mrs.Rona čeká třetí včelka až budou mít mojí vakcínu. Bryndzu jsem četla akorát Dívku v ledu, ale myslím, že Bryndza je taková sázka na jistotu

      Vymazat
  2. Milá Sabi, super nehty, mě se matná úprava taky moc líbí, ale zatím jsem do ni nešla. Nyní mám francouzkou manikúru, jinak nosívám červené či vínové, pro mne naprostá klasika. KOmbinace kabátku s košilí a béžovou šálou se mi velmi líbí. No a jídlo, radost pohledět, je potřeba si takové chvíle s milou společností užívat, třeba i ochutnat něco nového nebo i sezonního, když bude příležitost. ☺♥
    Ze Tvých plánů se mi asi nejvíc lítí * koupit random letenky* - to bych brala taky...., at se vydaří. Prima večer a krásný nový pracovní týden přeji moje milá. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, děkuji za komentář. Já nakonec už šla na sundání a mám teďka ty chudinky nehty takový porychtovaný. Zrovna mi pošťačka přinesla balíček ze Zootu, takže mám nový business casual outfit :-D No moc jsem si pochutnala na tom steaku ne že ne a teď bych chtěla doma zkoušet nějaký recepty podle těhotného kuchaře. A ještě děkuji za milá slova,v únoru mě čekají nějaké příjemné zážitky opět a taky kroky k lepšímu vnímání sebe samé.

      Vymazat

Přečteno za Duben 2024