středa 16. února 2022

Julie Caplinová: Kavárna v Kodani | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u další letošní mnou přečtené knihy, čímž zároveň plním předsevzetí číst alespoň jednu knihu každý měsíc. Dnes tu mám něco z šálku oddechových románů od poslední roky stoupající anglické hvězdy Julie Caplinové. 

Anotace: Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první stránky! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a začtěte se…Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak… skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní životy. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.

Moje dojmy: Pořád mě tyhle na první pohled pohodou dýchající knížky nechávaly chladnou až jsem zase jednou chtěla mít v životě něco hezkého. No všechny věci nekoupíš na internetu nebo v krámě, takže jsem si rezervovala tuhle knížku, že si alespoň rozšířím obzory, co všechny tak strhlo. Odpočinula jsem si, dozvěděla se něco o hygge, co jsem stejně jako spoustu lidí považovala za trend, no vlastně mi ta podstata přijde hrozně fajn. Do děje se hodně rychle vžijete a stejně tak do hlavní hrdinky Kate, je to celé takové lidské, milé, pohladí to po duši. Absolutně se nedivím, že je to bestseller - jednoduché, pozvolné, uklidňující konejšení autorčinými slovy střídá poznávání Kodaně a milostná linka.

Hodnotím 10/10!

Sabča

7 komentářů:

  1. Také bych letos chtěla přečíst alespoň jednu knihu za měsíc. :D
    Ze zvědavosti si možná Kavárnu v Kodani jednou přečtu, ale zatím mě autorčiny romány také nechávají chladnou. Myslím, že je to spíš takové chvilkové pohlazení. Že to jsou takové příběhy, které si jednou přečtu a po nějaké době už si na děj ani pořádně nevzpomenu (podobně jako bestsellery Třeštíkové).
    Každopádně, ty obálky jsou velmi povedené. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, na mě tu teďka ještě nedočkavě čeká nový Hartl, ale teďka se zase na čtení vůbec necítím. Jinak naprosto to chápu, na mě to dosud dýchalo nuda, ale občas člověk takové utěšení potřebuje, no musí na to být nálada.

      Vymazat
  2. Já jsem teď dočetla Hotýlek na Islandu a mé dojmy jsou podobné. Snad se brzo dostanu k recenzi. Ráda si od autorky přečtu i něco dalšího, ale dám tomu odstup, aby na mne té romantiyk nebylo moc ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, jééé Hotýlek je jedna z novějších ne? Já se tím budu prokousávat podle mě taky pomaličku, mě to uklidňuje jak jsem chodící drama takový pohlazení po duši :-D Měj se hezky a děkuju ti za komentář

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    já jsem knihám Julie Caplinové rozhodně propadla a moc se těším na nový díl o Irsku. Líbí se mi ta pohoda, milostná linka, cestovatelské a gastronomické poznávání jednotlivých zemí - vše to prostě dohromady skvěle funguje. Určitě jdi i do dalších dílů.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, musím naprosto souhlasit s celým komentářem a neboj druhý díl už mám doma na stole.

      Vymazat

Přečteno za Duben 2024