čtvrtek 10. února 2022

Sabča zkoušela: Garnier Botanic Therapy Ginger Recovery

 Ahoj všichni, vítám Vás u nového článku. Dneska tu bude po delší době zase nějaká vlasová kosmetika, abyste si nemysleli, že když teď moc není ve spotřebovánu, tak jí nepoužívám. Měla jsem načatých několik věcí, co jsem nebyla schopná spotřebovat, vzhledem k tomu, jak špatné byly. Protipól pak tvoří moje dvě litrový láhve od Matrixu. Každopádně u těchto dvou produktů už jsem v půlce, kondicionér už mi dokonce bude docházet.

Z řady Garnier Botanic už jsem zkoušela kokosovou, olivovou a ricinovou řadu.  Tudíž mi k vyzkoušení všech zbývala Ginger Recovery a zbývá medová. Dosud mi nejvíc seděla právě kokosová řada, oproti tomu ricinová a olivová mi vlasy občas trochu zatěžovala a rozhodně  se mi pak rychleji mastily. Rozhodla jsem se tentokrát jít do zázvoru právě pro jeho údajné účinky na vlasy. 

Zázvor a jeho účinek na vlasy

Zázvor působí jako tzv. oběhový stimulant vlasových folikulů. V praxi to znamená, že gingerol, pálivá látka obsažená v zázvoru, po aplikaci prokrví pokožku hlavy. Funguje to podobně jako masáž hlavy nebo střídavé koupele horkou a studenou vodou. Další látky obsažené v zázvoru pak mají lepší možnost proniknout do hlubších vrstev pokožky, a vyživit tak vlasové váčky, potažmo celé vlasové vlákno. (tetadrogerie.cz)

Med jako přírodní zázrak

Med je skvělý jako přírodní kondicionér a hydratační krém. Je bohatý na vitaminy a minerály, takže jeho použití má za následek lesklejší, jemnější a zdravější hřívu. Med také posiluje vlasové folikuly a podporuje růst. (mirdo.cz)

Konkrétně jsem si vybrala základní dvojici každé haircare a to šampon (400 ml za 79,90 Kč) a kondicionér (200 ml za 59,90Kč). Trochu mi vadí, že v dm nemají velké balení kondicionéru, já ho zpravidla spotřebuji dřív než šamponu. Takže teď mám tak na použití až dvě kondicionéru a půlku šamponu. Celá sada voní jako perníčky, i když občas přechází do sirup na kašel vůně. Každopádně na to, že je to drogerie to dělá hezký uhlazený vlasy bez zatížení, dobře se pak rozčesávají a už nemám potřebu používat nějaké masky nebo olejíčky. Řadu bych doporučila všem, co mají suché vlasy s mastnými konečky a zároveň si jim vlasy hodně cuchají. 

Co vy a Garnier vlasovka? Jste spíš tým Botanic Therapy nebo ty Hair food záležitosti? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča










10 komentářů:

  1. Jé, to je dobrý, zrovna mám tuto značku doma. Přesněji mám kondicionér, tak se těším, až jej vyzkouším! :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to jsem zvědavá, co na něj řekneš. Mě za poslední dobu fakt nejvíc nadchla Ziaja a mám v plánu koupit si celou tu olivovou řadu. Na to, že cenovka je podobná je Ziaja o dost lepší

      Vymazat
  2. Značku znám, párkrát jsem na ni koukala v DM, ale zatím jsem nekoupila. Pro mě je celkově těžké vybírat šampon, myslím, že mám mastnou pokožku hlavy a suché konečky, což není nejlepší kombinace. Teď používám šampon z Yves Rocher, ale předtím mi taky celkem vyhovoval Garnier Fructis banánový. Ten od YR je ale lepší :)

    Lucy Villain
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mám to úplně stejně a je to fakt boj. Když už mi něco dostatečně vyživí konečky, tak pokožka trpí a obráceně... Z Yves Rocher mi první půlku balení seděl ten čistící, pak se mi začaly dělat lupy

      Vymazat
  3. Já jsem z řady Botanic Therapy měla kokosovou a araganovou dvojku (ty byly všechny fajn) a medový šampon, který mi naopak nevyhovoval (měl jsem po něm děsně rozlítané vlasy).
    A jsem ráda, že taky někomu dochází kondicionér výrazně rychleji než šampon :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za komentář. Já jsem poslední dobou na všecky ty hydratační věci úplně ulítlá, jak si barvím vlasy doma mám konečky občas jako chemlon. Kdysi jsem byla schopná spotřebovat dva kondicionéry na jeden šampon, to si pamatuju ještě úplně jasně.

      Vymazat
  4. Milá Sabi, tak dle tvého popisu by mi produkty měly vyhovovat, jen jak píšeš, kondicionéru spotřebuji celkem dost a schopnost rozčesávání je pro mne klíčová. Takže moc prima. Krásný víkend ☺♥.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, kondicionéry jsou život pro moje vlasy :-D Zrovna teď testuju Nature box a probojovávám se litrovými baleními od Matrixu, takže se můžeš těšit na další vlasorecenze. Děkuji za milý komentář a měj se hezky.

      Vymazat
  5. Ahoj Sabi,
    taky jsem měla šampon od této značky a za mě to byl takový průměr. Nijak mě nenadchnul, ale ani neurazil...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, v podstatě máš pravdu - je to takový umyje a nepoškrábe, nenadchne ani vyloženě neurazí. Já to tak mám u většiny šamponů poslední dobou :-D

      Vymazat

Přečteno za Duben 2024