čtvrtek 3. října 2024

Spotřebováno za Září 2024

 Ahoj, vítám vás po měsíci u zářijového spotřebována, zbývá nám pár dní dokonce měsíce, když začínám psát tenhle článek a u spoustu produktů jsem u dna, tak třeba budu muset ještě něco dofotit. Inu uvidíme, tenhle měsíc byl skrze spotřebu spíše průměrný, ale spoustu věcí dodělám začátkem října. 

Nivea MEN okénko
Tentokrát jsem mužskému osazenstvu koupila od Nivey i šampon, protože kouty jsou u všech docela téma a údajně mytí 3v1 tomu úplně nepomáhá. Vzhledem k tomu, jak rychle šampon mizel tak klukům asi vyhovoval a koupila jsem jim tedy hned nový nějaký detoxikační. Sprcháč Sensitive prakticky střídám jen s tmavě modrým Protect & Care.

Neutrogena Deep Moisture tělové mléko s mandlovým olejem
Příjemné hutnější tělové mléko, asi moje oblíbená varianta od Neutrogeny. Slavnější červená mi vůbec nesedla a navíc se tyhle krémy dají v akci sehnat za 120 Kč.

Lactovit Vyživující sprchový gel
Psala jsem vám o něm v samostatné recenzi. S Dovem se to rovnat za mě úplně nemůže, ale špatné to není to vůbec ne. Opět mývá Lactovit často slevové akce v Lidlu, Kauflandu atp. 
Avon Eve Privé parfemovaná voda
Tuhle vůni jsem dostala od Haničky a bohužel mi teda moc nesedla a nedržela na mě, tak mi trvalo trochu déle jí spotřebovat. Na druhou stranu flakonek je povedený a na léto byla fajn taková sladce svěží. 

Lactacyd jemný mycí olej na intimní hygienu
Moje asi tak třicáté balení, málokdy si koupím něco jiného. Velmi jemný mycí olej na intimní hygienu, výborný i na podráždění po holení. 

Vaseline Healthy Hands Stronger Nails krém na ruce
Byla jsem hrozně ráda, že jsem ho dodělala. Krém byl strašně řídký a moc nehydratoval, znovu už bych si ho nekoupila.

Tango Cosmetics krém na ruce s olivovým olejem
Naopak tenhle krém z Řecka byl absolutně výborný. Krásně voněl, dobře se vstřebával a na léto hydratací úplně stačil. 
Dermacol Sensitive odličovač na oči
Bohužel mě v okolí očí pálil, což u odličovače pro citlivé oči není zrovna žádoucí vlastnost. Dobrou zkušenost nemám ani s jejich micelárkami. 

Ultra Violette Preenscreen SPF50
Vyhlášená značka skrze sluneční ochranu, bohužel za ty peníze je to obří průšvih od provedení balení až po samotný produkt. Za těch šest nebo sedm stovek jsem to samozřejmě spotřebovala, ale střička úplně hrozná, nerovnoměrný rozprach, samotný krém je samý alkohol - já naštěstí nemám suchou nebo nějak hodně citlivou, na tu bych si to nedokázala vůbec představit.

Avon Micellar Water Soothe
Další balení výborné micelární vody od Avonu, moje stálice a ano mám doma hned několik dalších balení. 

Isana odličovač na oči
A další stálice - levný, nedráždivý odličovač na oči, bez problémů mi sundá jakoukoliv řasenku, linku, výraznější stíny a stojí 33 Kč - ano, už ho zdražili ze 30 na 33 Kč. 

Miraculum termální voda s kyselinou hyaluronovou
Výborný sprej na pleť s kyselinou hyaluronovou, já ho ráda používala na osvěžení před líčením akorát teda docela rychle mizel.
Yves Rocher tělový scrub Milky Almonds
Tak tohle byla tragédie a jako tělový scrub to vůbec nefungovalo. Zrníčka nevím z čeho nadělala spíše bordel než, že by vám obrousila kromě nervů i nějaké odumřelé kožní buňky. Parfemace taky nebyla nic moc, ještě tu mám jeden v jiné parfemaci a už se těším až se ho zbavím. 

Möbelix vonná svíčka precious yerba maté
Moc příjemná svíčka s takovou čistou štiplavou vůní, vyhořela hezky až do dna. 

Denkmit ubrousky na obrazovky
Budu si je muset znovu koupit, protože krásně vyčistí jakýkoliv displej a nenechávají šmouhy.

Babydream vlhčené ubrousky
Kupuju pravidelně, líbí se mi že mají ten plastový uzávěr a tolik nevysychají díky němu. Taktéž musím pořídit další.
Na masky se zeleným čajem jsem dělala samostatnou recenzi, můžete si přečíst zde. Relax Detox maska se zázvorem je z Actionu a byla moc fajn,i když Tenzero z této trojice plátýnkových bylo asi hydratačně nejsilnější. 

Na krémové masky Bigood z Bipy chystám samostatnou recenzi, tak si ještě počkejte. Polštářky pod oči Isana s kofeinem a výtažkem z melounu byly příjemné a osvěžující, za mě ještě o chlup lepší než Balea.
Kat Von D Beauty Tatoo Liner mini
Ano, chápu proč je tahle linka takový virál - je neuvěřitelně precizní, skutečně černočerná a moc hezky drží. Klidně bych si jí někdy dopřála znovu.

Essence Colour Shield Top Coat
Minimálně v první polovině dobrý a levný topcoat, pak už se táhnul a ke konci dělal bublinky a vyloženě manikúru kazil. Je v pohodě, ale nesmí být úplně otevřený dlouho. 

Catrice Pro Palette Blushing Ocean
Výborná paletka z drogerie za pár korun, svoje oblíbený barvy jsem tam z velké části vypoužívala, bohužel paletka už se pokazila a je čas jí vyřadit, stíny už změnily svoje vlastnosti. 

Trend it up Transparentní pudr
Průměrný pudr z drogerie za asi 80-90 Kč, jsem ráda že jsem ho dopotřebovala, ale znovu bych si ho spíše nepořídila. Znám mnohem lepší pudry. 

Claresa Blend my friend
Absolutně otřesná báze pod oční stíny, hrozně pálí na víčkách - vyhazuji nespotřebované. ¨
Isana suchý šampon Disney Princess
Výborný suchý šampon za pouhých 60 Kč, už mám v koupelně rozdělané další balení. Ráda si ho zase někdy koupím. 

Elsevé Hyaluron Pure šampon a kondicionér 
Samostatná recenze zde.

Balea Keration Repair Haarkur 
Tohle nebyla na Baleu vůbec špatná maska na vlasy, byla hezky krémová a nebyla tolik řídká jako jejich jiné kousky. Klidně si jí někdy koupím znovu. 
Avon FootWorks Extreme Cracked Heels Restoring Cream 
Můj neoblíbenější krém na nohy, pedikúru to určitě nenahradí, ale je to jeden z nejlepších krémů na nohy, co jsem kdy vyzkoušela. 

Balea UREA Bodylotion
Neparfemované hutnější tělové mléko pro suchou pokožku, je potřeba ho trochu více zapracovat, jinak zanechává právě takový ten bílý povlak a rozhodně se pro tak hutný krém nehodí tento typ balení, od půlky ho musíte neustále sklepávat hrkat s tou lahví. Nebylo to vyloženě zlé, ale znám lepší a víc user friendly produkty. 

Avon Care Essential Moisture krém na ruce
Příjemný krém na ruce tak akorát hydratační, zde konkrétně s příjemnou krémovou vůní. Avon krémy kupuji velmi často. 


A nakonec odličovací tamponky, poměrně tradiční kombinace ebelinu a Isany - oboje jsou fajn. Kupuji prostě podle toho, kam se zrovna dostanu na nákup nebo kde objednávám.

Máte nějaký typ na bázi pod oční stíny, která skutečně prodlužuje výdrž a nedráždí vám oči? Předem děkuji za tipy.

Sabča


středa 2. října 2024

Shrnutí měsíce Září 2024 - velká voda, 24.narozeniny, vaření, konečně podzim

 Ahoj, vítám vás u dalšího měsíčního shrnutí. Září je jeden z mých oblíbených měsíců, protože začíná podzim a taky mám narozeniny a letošní září má zatím pořádně našlápnuto.

Září nám začalo oslavou narozenin mého bráchy, který slaví hnedka prvního a jeho narozeniny jsme s rodinou oslavily na obědě u babičky Hany. Na nehty už jsem nasadila podzim a to hned vínovou od essence v odstínu All-Time FavouRED. V pondělí jsem vyrazila na kontrolu na urologii do Hradce a kontrola dopadla dobře, po 10 letech mám od močáku snad klid a  nečekají mě momentálně skrze něj žádná další vyšetření. Následující víkend jsem si udělala neplánovaný výlet do Hornbachu, potřebovali jsme šindele na střechu, náhradní byly už úplně na kaši a vzhledem k předpovědi to bylo potřeba vyřešit ASAP neboli do neděle. Rovnou jsem pořídila i pytel malty, no žádný úplně dívčí nákup :D Tentýž víkend jsme s tchýní doškrábaly stěny, takže jsou ready na vymalování až nadejde čas. Taktéž v sobotu jsme si večer střihly další rodinnou oslavu tentokrát Marií a to v rodině mého milého. 

Narozeninový týden jsem započala tím, že se mi podařilo ulovit lístky na Imagine Dragons a tak jsem si nadělila letošní narozeninový dárek ode mě pro mě. Kdo mě zná, tak ví, že Imagine Dragons jsou moje vůbec nejoblíbenější současná kapela a že slyšel je naživo je můj velký sen. Taky se už konečně ochladilo a já můžu pomalu oprašovat svoje svetříky. 
Nehtové okénko nám pokračuje Purple Express od Essence a jejich temnou tmavě fialovou. V týdnu mi dorazil letošní první narozeninový dárek a to od Haničky a zase se neuvěřitelně trefila, uvidíte v narozeninovém speciálu Nákupů & Novinek. V pátek mě přítel vytáhl na naše první rande od zasnoubení na narozeninovou večeři do Pivovaru Tupadly, kam už se nějakou dobu snažíme dostat. Oba jsme měli pivovarskou jehlu z vepřové panenky se švestkami ve slanině a bramborovým chipsem a bylo to nejlepší jídlo, co jsem hodně dlouho jedla a můj první čokoládový fondant byl absolutně skvělým zakončením. Vůbec se nedivím, že může být o víkendu problém splašit tam místo a vřele doporučuji dál. 
V sobotu jsme ráno zjišťovali stav škod, protože stejně jako do většiny republiky i k nám přišla velká voda. My máme teď momentálně zatopenou zahradu, stejně jako všichni sousedi a tím pádem to ani není kam čerpat, zatopené jsou některé silnice, zkrátka musíme počkat až opadne voda. Já jsem tedy původně chtěla dělat oslavu, ale jelikož ještě nebydlíme ve svém a oslava měla být na přítelově hobby dílně, tzn. chození na WC přes zahradu, tak by to samozřejmě nešlo. Oslavu jsem tedy odpískala a v sobotu jsme místo toho poseděli my, co bydlíme v tomhle vícegeneračním domě a na chvíli se stavila mamka. Nechtěla jsem z pozvaných lidí vybírat, kdo přijde a kdo ne a do obýváku k tchýni a tchánovi, kde bydlíme se zkrátka tolik lidí nevejde - problémy lidí s velkou rodinou :D Na neděli k babičce, kam zatím ještě nevím zda se dostaneme jsem připravila kefírovou buchtu s margotkou dle receptu Haničky - přikládám zde. A na sobotní večer jsem udělala zapečené jednohubky a obložený talíř. 
Od babičky mého přítele jsem dostala tradičně jí upečený dort, každý rok přijde s úplně originálním nápadem. Také jsem dostala nějaké další dárečky a kvítka, mimo kvítek uvidíme v nákupech a novinkách. V neděli jsme jeli na oběd k babičce, kde jsem narozeniny oslavila s tátovou částí rodiny a buchta dle receptu od Haničky měla velký úspěch. Pak jsme se stavili nakoupit a protože v sobotu se nedalo dostat do Blankytek, tak jsme v neděli podpořili nově otevřené květinářství Darcoffee v Čáslavi a tím mi snoubenec letos nadělil kytičku k narozkám. Po cestě zpět jsem vyfotila rozvodněnou Doubravu, která protkává celé území mého bývalého i současného domova. V následujícím týdnu jsem se starala o to, aby bylo co jíst, i když ve čtvrtek mě vystřídala švagrová, která nám teď přibyla do domu. Mimo jiné jsem dělala třeba kuře s bramborem z jednoho pekáče nebo Kuby oblíbené chilli con carne.
Neminulo mě ani pravidelné nakupování pečiva a dva větší nákupy, ale řekla bych, že se mi podařilo kupovat jen základní potraviny a ne až tak moc hloupostí. Ve čtvrtek jsem byla na obočí v Pardubicích ve studiu Simona, protože jet po práci k mé milované Markétce do MH cosmetic studia do Kutné Hory bych prostě nezvládla. I tak byl fajn pocit mít po dlouhé době obočí - byla jsem teda na laminaci a barvení. Studio Simona má teda úplně nádherné prostory a je strategicky hned vedle Paláce v Pardubicích. Já si na cestu zpátky koupila pumpkin spice latté, ráda si ho vždy jednou za podzim dávám ač jinak nejsem nějaký velký fanoušek Starbucksu. V pátek jsem pracovala z domu a hned po skončení směny jsem si odskočila volit do kraje a senátu. 
V pátek večer jsme koukali na komedii Big Lebowski, u které jsem já usnula a probudil mě až přítel s tím, že má šponu v oku a musíme okamžitě na pohovotost, takže jsme si dali půlnoční Kolínskou oční pohotovost a pro velký úspěch ráno znovu na kontrolu. K obědu jsem jenom rychle osmahla sekanou, naštěstí švagrová udělala kaši - oční v sobotu úplně narvaný. Po obědě jsem uklidila v pokoji, dala vyprat a pak jsem se vrhla na úklid na baráku, kde jsem zametla a veškerý bordel napytlovala dle typu odpadu. Večer jsem pak dělala burgery s trhaným masem a krémovou zeleninovou polévku, ke které jsem využila včerejší housky na krutonky. Večer jsem si stihla i dát masku a udělat nehty. V neděli ráno jsem oškrabávala lepidlo, co zbylo zpod takových lišt u stropu a pak jsem se dala do guláše k obědu a zapečených brambor na pondělí. Trochu jsem se zkulturnila a vyrazila jsem k Monty po dlouhé době na návštěvu, kdy jsem se stavila i pro něco sladkého ke kafíčku ve Starých časech, když jsem měla ty narozeniny. Pohrála jsem si s Martínkem, s Monty jsme pokecaly o životě a pak jsem sjela pro čerstvé pečivo nějaké koření a pár úklid věcí, co bylo potřeba pokoupit. Doma jsem se pustila ještě do hranolek a stripsů k večeři, vyluxovala jsem, vycídila kuchyň a umyla oba záchody a doplnila, co kde chybělo. Popravdě už se těším až se tchýně vrátí z dovolené a trochu povinností mi zase ubyde :D nebýt těch pár hodin u Monty a čekání u doktora, tak jsem celý víkend kmitala, protože v týdnu jezdím pozdě. 

V pondělí jsem dala výpověď - bohužel práce mi vůbec nesedla a stejně tak kolektiv, třešničkou na dortu tomu byly téměř dvě hodiny denně na cestě. Jsem tedy vůbec poprvé v životě na pracáku, čemuž jsem se doteď vyhýbala jako čert kříži. Doufám, že se mi brzy podaří najít něco nového a snad o něco blíž. Stavila jsem se vrátit džíny z Lindexu, protože mi poslala z výroby nějaký vadný kus a vybrala jsem si o polovinu levnější džíny v New Yorkeru, po cestě jsem se stavila ve své bývalé práci v Třemošnici pozdravit se s bývalými kolegy. Odpoledne jsem podala papíry na pracák a poslala prvních pár životopisů. V úterý jsem měla takový den rezignace absolutně na všechno, byla jsem na sebe prostě naštvaná a cítila jsem ze všeho hroznou frustraci. Pustila jsem se tedy do vaření, protože mě uklidňuje a v něm jsem mimo úklidu pokračovala i ve středu. Ve středu odpoledne jsem pak vyrazila do Chrudimi, kde jsem chtěla sehnat kabát, dárek pro dědu a balící papír, ale nesehnala jsem nic ze zmíněného. Alespoň jsem se však poprvé podívala do butiku české lokální značky Buga a rovnou jsem si odtamtud odnesla jako předčasný dárek ke svátku od mého milého černé sáčko. Ve čtvrtek jsem zamířila na svůj první pohovor, bohužel nabídka byla tak nízká, že kdybych jí přijmula byla bych neustále v mínusu - doufám tedy, že přijde v rámci mých životopisů nějaká další. Ve čtvrtek se mi podařilo v Přelouči sehnat i dárek pro dědu a balící papíry a mimo to podzimní limitku kapslí do Dolce Gusto alá pumpkin spice latté ze Starbucks. Ve finále ty kapsle nebyly vůbec dobré, za sebe doporučit nemůžu a jsem ráda, že jsme je už vypili. 
Od čtvrtka do konce týdne jsme makali a já ve volných chvílích četla Železný plamen, který jsem ulovila v akci - konečně nějaká knížka, co mi chvíli vydrží (ehm má 2173 stránek - nějak tak...). V sobotu jsem si na dvě hodinky odskočila podívat se na ségru do tanečních a rovnou jsem jí popřála k svátku nevím zda se do té doby znovu uvidíme - spíš ne. Večer jsme si sjeli po dlouhé době zaprasit do McDonalds. V neděli měl oslavu mého milého děda a teta jsou totiž Václav a Václava. Jak můžete vidět Harley si hrála v truhlíku na kytičku, ona miluje lehat v truhlíku - babička s tchýní, které se o naši květenu starají už méně :-D

Tím už jsme na konci měsíce. Jaké září jste měli vy? Ocitli jste se někdy dočasně bez práce? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča







Spotřebováno za Září 2024