neděle 27. října 2024

Zhlédnuto #28 - Oškliví, The Big Lebowski, Daisy Jones & The Six, Největší showman

 Ahoj, vítám vás po dlouhé době u dalšího zhlédnuta. Musím přiznat, že teď koukáme spíše na dlouhodobější záležitosti jako například na kompletní Ztraceni, které momentálně střídáme s novou řadou Love is blind. 

Zdroje: The Big Lebowski, Daisy Jones & The Six, Oškliví, Největší showman

The Big Lebowski
Jeff "Dude" Lebowski je nejlenivější chlápek z Los Angeles a okolí. Miluje bowling, koktejl zvaný Bílý medvěd, marihuanu a svůj koberec. Díky shodě jmen je ale považován za boháče, který se shodou neskutečných náhod stane obětí vydírání. Místo toho, aby mu skutečný boháč Lebowski zaplatil zašpiněný koberec, musí Jeff se svými neschopnými kumpány předat výkupné za jeho rozmazlenou dceru. Vše by mohlo jít docela v klidu, kdyby se Jeffův kámoš Walter (John Goodman) nerozhodl shrábnout prachy na výkupné bez ohledu na následky. Big Lebowski je dnes již kultovní klasika bratrů Coenových s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. (Cinemax)

Větší kravinu jsem už dlouho neviděla, upřímně jsem většinu času ani nedokázala udržet pozornost. Nechápu, co je na tom kultovní klasikou, asi nemám smysl pro humor, ale za mě je tento snímek pouze ztrátou času. Záchodový humor, mizerné herecké výkony, mizerné charaktery postav...

Oškliví (Uglies)
Tohle už bylo o chlup lepší ač taky žádná sláva. Jedná se o dystopický young adult film, kdy cílem každého člověka je po dokončen studia podstoupit operaci, díky níž budou dokonalou verzí sami sebe až na to, že vlastně sami sebou už dávno nebudou. Film se pokouší najet na už dávno zapomenutý úspěch podobných filmů a současně se nevyvaruje jejich nedostatkům čili to působí poněkud lacině a nesmyslně. Na druhou stranu děj utíkal a nenudila jsem se, průměrný film na páteční večer pokud nevíte co. 

Daisy Jones & The Six
Bohužel dnešní zhlédnuto se nějak veze na negativní vlně a není tomu jinak ani tady. Já bohužel nejprve četla knihu, a proto se mi toto zpracování nelíbí. Za prvé mi vůbec nesedí herecké obsazení a nutí mě to neustále porovnávat s mou představou. Jedná se o seriál čili celý děj je osekaný až mi přijde, že si nejsem jistá, že z něj zbylo to důležité. Za co však pochválit mohu je vystihnutí atmosféry. 

Největší showman
Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)

Něco pozitivního na konec je určitě tahle muzikálová pecka a něžná verze Wolverina aka Hugha Jackmana, který je i obstojný zpěvák. Děj se mi moc líbil i přes svojí pohádkovost a ten soundtrack už poslouchám třetí týden a ne a ne se mi omrzet. Moc hezké, tohle bych chtěla jednou pouštět svým dětem. 

Bohužel tentokrát jsem neměla úplně šťastnou ruku při výběru seriálů a filmů, i to se občas stává. Minulý víkend se mi podařilo stihnout letošní zahájení Star Dance, tak uvidíme zda se mi podaří koukat i na pokračování. 

A co teď sledujete ve volných chvílích vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


1 komentář:

  1. Sabi, Big Lebowski je spíš takový film pro chlapy, já z něj taky nebyla tak vyvrácená.
    Ty další jmenované jsem neviděla. V poslední době se mi moc líbil Tancuj, Matyldo.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat