středa 4. května 2016

Nocte | Courtney Coleová | knihodojmy

Ahoj všichni, dlouho jsem si si myslela, že čtení už není hobby pro mě, ale je a Courtney mě o tom přesvědčila a právě na jednu z jejích knih se dneska povídáme.
Anotace: Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že mě jeho odhalení naprosto zaskočí. Vás taky.

Zachraň mě, a já zachráním tebe.

Můj názor: Už na dvacáté straně jsme měla nutkání o knize všem vyprávět a číst dál, abych věděla co bude následovat. Nechtěla jsem, aby tahle knížka někdy skončila, protože mě dostala, naprosto a úplně. Celou, celou knihu mě autorka vodila za nos, naprosto všechny čtenáře nachytala. Kniha, která mě donutila plakat a smát se i o vyučování obzvláště u části, kdy byla Calla opilá. Naprosto úchvatný styl psaní, trochu temna, spousta napětí a hlavně třešnička na dortu, tedy latina, která tomu dodává to kouzlo. Nechápu, proč jsme jí nechala čekat tak dlouho na její příležitost, protože v TBR  krabici leží od Vánoc a já jí nekonečně miluju. Ani nevím, kam tuhle knížku zařadit, protože prostě vybočuje ze všeho, co si dovedete představit nebo spíš, jak jsem řekla ve škole...prostě knižní orgasmus. Genialita autorky je dechberoucí, obzvláště vzhledem k tomu, že už jí znám od Danteho holky a nikdy bych to ní neřekla, že může být ještě o tolik lepší. Navíc ta knížka je na omak úplně jůůůů :D To nepochopíte, to by jste si museli sáhnout. Nicméně má teď čestné místo v mé knihovničce a vy si ji určitě přečtěte, protože Vás dostane stejně jako mě

S láskou, Sabbi

2 komentáře:

  1. Taky nad ní uvažuji. Obálka je lákavá, ale to je u CooBoo standard :) tvoje recenze každopádně vyznívá hodně nadšeně :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neuvažuj, jdi po ní, protože věř mi, že jí prostě potřebuješ :D

      Vymazat

Rossmann haul