neděle 29. listopadu 2015

Elita | Kiera Cassová | knihodojmy

Zdravím všechny,
předtím než započne mé povídání o Elitě, druhém dílu Selekce, bych vás chtěla upozornit na menší zádrhel s několika obrázky. Několik obrázků v recenzích mi zmizelo a já se to pokusím napravit, pokud tedy budu mít čas.
Je to jen malé oznámení, abyste neměli zbytečné otázky.
Ale teď, teď se vrhneme na knížku, o které celý článek bude. Je tady Elita!
Autor: Kiera Cass
Původní název: The Elite
Edice: THe Selection/Selekce
Nakladatelství: CooBoo
Rok českého vydání: 2015

Děj: America Singerová má před sebou stále soutěž Selekce, kde je pro prince velice horkou kandidátkou na budoucí královnu. Háček je v tom, že král s výběrem svého syna nesouhlasí, ba co víc, chce Americu co nejdříve poslat domů, ale hlavně ji předtím veřejně ztrapnit. America se proto musí snažit, ale nastává zde otázka proč?
Proč by se měla snažit, když její srdce stále patří Aspenovi?
Nebo, že by snad America něco k princi cítila?
Během celého děje se dostává nejen hlavní hrdinka, ale i ostatní dívky do pěkných potíží, protože rebelské útoky se stupňují a lidé už chtějí spatřit budoucí královnu. Sázky, nebezpečí a vůdčím případem je stále Američino buď a nebo.
Kdy se stane jejím princem a přežije ve zdraví útoky rebelů?

Můj názor: Už jenom podle mého ,,děje'' vás možná překvapuje proč není tak dlouhej jako normálně. Odpověď je jasná: Jsem až moc vyklepaná z toho, že mi je 15 let a prostě je víkend...nekrásnější dva dny v celém týdnu.
Ale přesto chci psát. K ději - už mi přišel takový, takový nějaký. Knížka už od začátku nebyla bomba, první díl mě oslnil víc než tento. Elita je odrazový můstek pro První, ale autorka se měla s dějem víc poprat. Chtělo by to něčím okořenit, nějaké nápady, protože tady opravdu něco chybělo, a to mě na Elitě nejvíc mrzí, jelikož patří do pohádkové série, tak by autorka si na knihách měla dát záležet. Přesto se zde stalo pár velice krásně propracovaných událostí, které se jistě hodily pro zpestření a nemuselo se jen zdlouhavě mířit k hlavnímu bodu - k oficiálnímu výběru královny prince Maxona. Několik z nich bylo něčím co pobavilo, něco nás zase donutilo plakat (já se třeba opravdu téměř rozbrečela při čtení jedné opravdu nečekané události) a několik nás zase pěkně namíchlo. Jinak řečeno se stalo hodně okamžiků, na které se nedá zapomenout.
Postavy jsou u mě hodnoceny skoro stejně jako u prvního dílu. Maxon byl sladký, milý a dělal pro Americu tolik prospěšných věcí. Podle mě je vidět, že je moc hodný, trpělivý, prostě správný princ, jenž pro dámu svého srdce snese modré z nebe. Aspen mě začal štvát víc než by to bylo možné, už nebyl tak moc ,,Aspen'' jako v prvním díle, ale myslím si, že u každé postavy se něco změnit může a doufám u druhého hlavního chlapce v menší nápravu. America by se měla rozhodnout, jinak byla znovu svá, ale nesluší jí starosti kolem kluků. Ostatní postavy se někdy moc neprojevovaly a bylo to spíš jenom o hlavní trojici, ale i tak se hodně osob něčím zapsalo do skutků v knize. Byla vidět jistá změna a té si vážím.
Bohužel se mi knížka zdála někdy i polomrtvá, ale jsem ráda za přečtení, jinak bych věděla kulový.

Ale mohu o sobě s hrdostí napsat:
Patřím do týmu MAXON!!!
Komu fandíte vy, kdo vám ukradl srdce, nebo mozek nebo cokoliv?
Říkám za sebe, že knížka se docela povedla, jen by chtěla více, protože jsem si někdy připadala prázdná. Ale je to oddechovka a já si odpočinula a doufám, že třetí díl bude opravdu něco fantastického.
To však neznamená, že vy to cítíte stejně, když budete chtít, napište mi svůj názor.

Read books
Sissi

4 komentáře:

  1. Fakt moc hezký článek :) trilogii Selekce jsem ještě nečetla, ale už dlouho kolem této série chodím a přemýšlím, jestli je to vhodná investice :) Určitě si ji někdy přečtu :) Jen tak dál :) <3

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že se ti to bude líbit, protože je to velice krásná série (až na pár much). Teď se chystám číst První tak se velice těším, jak to skončí.
    Velice děkuji za podporu a komentář :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kdybys už četla první měla bys na Elitu jiný názor :) . Mě přišel tenhle díl totiž o mnoho lepší než poslední, kde všichni jenom někde pobíhají což má být znamení toho, že se tam "něco děje", ale strach o postavy jsem neměla. Navíc pár osob projde absolutní změnou charakteru.. :D

    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. btw. Ještě jsem nepotkala nikoho kdo by nebyl team Maxon! :D

      Vymazat

Rossmann haul