pátek 4. prosince 2015

S hlavou v oblacích (pejru): Kateřina Petrusová | knihodojmy

Ahoj, vítám vás u nové recenze, na kterou po shlédnutí videa, jak píše Ohana recenze nahlížím opravdu dosti jinak než předtím, a tak doufám, že vám to bude takhle vyhovovat.

Anotace: Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...

Děj: Markéta se samozřejmě, jak jinak než zamilovává to tohoto vidláka. Jenom pořád nechápe, kde vzal na to všechno peníze. Nezná jeho příjmení a ví jen, že se jmenuje Pavel ( Marvin-přezdívka). Dějí se vážně neuvěřitelné věci, až z toho má nejen Markéta, ale i sám čtenář hlavu v pejru. A jak to všechno souvisí sakra s oblaky ? 

Styl psaní: Neuvěřitelně se mi líbí knihy, u kterých se zasměju a tahle není vyjímkou. Občas mi však přijde, že autorka trochu moc přehání a dělá, jak se říká "z komára velblouda". Jinak je to opravdu velmi čtivé a dalo by se říct, že je to taková ta romantická jednohubka. Samozřejmě chápu, že to není pro každého.

Můj názor: Neuvěřitelně se mi líbí prostředí jihočeského venkova, ve kterém je děj částečně zasazen. Zároveň je tam potom také vidět onen kontrast města a vesnice. Celkem neobvyklé je také to, že postavy se nedají úplně odhadnout, jako je to u jiných knih tohoto žánru. Samozřejmě naprosto nadšená jsem z částí, kde se i dospělí chovají jako děti. Nevím prostě smích, pohoda, čaj a típci bez triček k tomuhle žánru neodmyslitelně patří. Zprvu, když jsem si jí na stránkách Fragmentu vyhlédla se mi líbila kvůli tomu názvu, protože já mám hlavu v pejru prakticky nonstop. Přestože tam nejsou nějaké extra sexuální scény si myslím, že jisté mladší generace by to nemuseli tak úplně pochopit. Možná tuhle autorku znáte také díky Pekáči buchet, který mám určitě v plánu, protože takhle jsem se u knížky nenasmála již dlouho. Jen přijde, že příběh mohl být delší a ne jen sto-dvaceti stránkový.

Obálka a zpracování knihy: Obálka mě na první pohled vůbec nezaujala, jak jsem již říkala přivábil mě název. Kniha je v pevné vazbě a já hardbacky vážně miluju takže s tím jsem jedině spokojena. Stránky jsou z pevného bělostného papíru, který opravdu není tenký, jako to bývá u žlutých papírů. Teď zpátky k obálce. Podle mě je už na první pohled vidět nějaká ten snílkovský nádech s veselým nádechem, že už jenom to vám vytáhne koutky o trochu výš.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.
S láskou, Sabbi 

Žádné komentáře:

Okomentovat