neděle 2. srpna 2015

Book TAG - Sissi

Dnes vám přináším něco jiného než recenzi. Sabbi se pokusila (a uspěla) odpovídat na různé otázky o sobě a svých knihách. Dnes to zkouším i já. Jistě jste četli její The Ultimate Book Tag a já našla přesně takový článek, a tak zkusím na podobné otázky také odpovědět.

1. Kdy jsi začala číst?
Už jako malá, ale to jsem četla z obrázků nebo jsem se o to aspoň pokoušela. Jakmile jsem se naučila opravdu číst začala má závislost na knihách. Za to mohou mluvit má přání, že chci knihu. Už si ani nemůžu pamatovat kolikrát to rodiče museli slyšet.

2. Píšeš? Vidíš sama sebe v budoucnu jako spisovatelku?
Jasně, píšu a matně vidím. Člověk by si měl jít za tím v co věří. Měla jsem už několik nápadů, ale těsně před prázdninami mě napadl námět na knihu a právě tu jsem se rozhodla oživit. Později bych vám možná z knihy vybrala úryvek a vložila ho na blog.

3. Který autor má podle tebe jedinečný styl psaní a proč?
Podle mě je skoro každý autor jedinečný svou prací a stylem jejího psaní. A když říkám skoro každý, tak myslím fakt skoro, protože víme jak to s kopírováním je.

4. Harry Potter nebo Stmívání?
Určitě Harry Potter! Na něm jsem vyrůstala, četla jsem skoro každou knihu a viděla všech osm filmů, prostě během těch let se stal něčím jedinečným na co nedám dopustit.
Ke Stmívání bych řekla, že mám v plánu číst knížky, ale filmy mě vůbec neoslnily.

5. Čicháš ke knihám?
Určitě, takhle vždycky začíná čtení knih, tedy aspoň u mě.

6. Preferuješ knížky s ilustracemi nebo bez nich?
S ilustracemi je dílo o mnoho víc zpestřené a čtenář může všechno lépe pochopit. Jenže v poslední době si autoři nejspíš říkají, že obrázky jsou pro mrňata.

7. Kdybys dostala knihu, četla ji a nelíbila se ti, co bys dělala?
V mém případě to nehrozí. Myslím si, že má rodina a přátelé dobře vědí jaké knihy se mi líbí. S takovým zklamáním jsem se ještě nesetkala.

8. Vlkodlaci nebo duchové?
Obojí. Vlkodlaci jsou podle mě temperamentní, docela horkokrevní a ochranářští, a právě v tom je to jejich kouzlo - v nebezpečném vzhledu, ale i v porozumění, které se projevuje když nejsou pod vlivem měsíce. V duchařských knihách nacházím odreagování a potřebné tajemno, a v tom jsem zajedno se svou sestřenicí Janou.

9. Je tvůj oblíbený předmět na škole český jazyk a literatura?
Český jazyk jako mluvnici zrovna moc nemusím, ale přece jen je to pro mě lepší než matematika nebo chemie. Zato český jazyk jakožto literatura mě neskonale baví.

10. Která známá či neznámá série se podobá Harry Potterovi nebo Hunger Games?
HG jsem zatím ještě nečetla, a tak to posoudit nemůžu, ale HP se podobá kniha Rose, u které je napsáno, že je to něco takového jako HP.

Read books
Sissi

Žádné komentáře:

Okomentovat