neděle 9. srpna 2015

Tygrova plavba | Colleen Houcková | knihodojmy


Autor: Colleen Houcková
Původní název: Tiger's Voyage
Edice: Tiger's Curse/Tygrovo prokletí
Nakladatelství: CooBoo
Rok českého vydání: 2013

Děj: Princové Ren a Kišan už přes tři dlouhá století čekají na pomoc, která by je osvobodila od nedobrovolného života tygra. Naděje v podobě dívky Kelsey, vyvolené bohyně Durgy, jim už delší dobu pomáhá a dobrovolně riskuje život, aby zachránila dva mladíky, kteří se již stali součástí jejího života.

Kelsey a Ren se do sebe zamilovali, ale jejich vztah nyní prochází velice těžkou zkouškou. V minulém díle se sice povedlo prince osvobodit ze spárů ďábelského Lokeše, ale Renova amnézie pomalu Kelseyin život mění v noční můru. Její blízkost mu přináší bolest, pouhé slovo doslova utrpení. Ačkoli  se jejich srdce znovu změní v jedno, krátkou dobu společného štěstí přetrhne Ren a ve snaze Kelsey i sebe chránit se jí dobrovolně vzdává.
Tehdy dívka najde útěchu v náručí mladšího Kišana a i tato dvojice začne budovat společný život. Jediným problémem je Kelseyina stálá láska k Renovi a v jeho blízkosti zapomíná s kým je právě teď šťastná. Celý děj se odehrává na širém moři, kde se podle pana Kadama jistě nalézají draci, jenž by jim mohli pomoci získat další dar pro bohyni Durgu a o krůček se přiblížit k prolomení kletby svazující Rena i Kišana.
Jenže zanedlouho je láska Kišana a Kelsey narušena Renovým rozpomenutím, a tak dívka znovu stojí před volbou, která ovlivní celý její dosavadní život.
Který z bratrů zaujme v Kelseyině srdci přední místo?
Podaří se jim najít draky a tím pádem i třetí dar pro Durgu?

Nebezpečí. Žal. Těžká rozhodnutí.
Vydrželi byste na svou pravou lásku čekat
až do skonání věků?

Obálka: Tentokrát byla zvolena obálka ve stylu nadpřirozena. Fialový podklad s různými indickými ornamenty a horním orámováním je skvělým prostředím pro draka se zářivýma očima, který má představovat hlavním zápletku v pěti různých případech. Čiší z něj nevyzpytatelnost, nebezpečí a vrozená krása spojená s elegancí, která u draků nikdy nechybí.
Podle mě velice dobrá volba na představení knihy i na upoutání pozornosti čtenářů, kteří touží po něčem novém.

Můj názor: Znovu byla kniha bohatě rozepsaná, stejně jako první dva díly. Podle mě ale autorka do jednoho díla nacpala až moc fantasy jevů. Kromě draků budou mít čtenáři příležitost setkat se s dalšími tvory, jejichž přítomnost už je prostě přehnaná. 
Hlavní postavy se od minulého dílu znovu nepatrně změnily, ale přece jejich chování je v některých chvílích rozpoznatelné. Kelsey konečně dospěla, ale v některých chvílích, kdy si neví rady, se ještě chová příliš dětinsky a jedná příliš impulzivně s občasným zábleskem naivity. 
Ren neměl možnost se moc vyjadřovat, kvůli své amnézii v jedné části knihy přestoupil do řad vedlejších postav, když např. několik dní nebyl vidět, někdy zase promluvil jen pár slov a hlavně cítil nutkání odcházet z místností, kde byla Kelsey. 
Naopak autorka dala více prostoru Kišanovi, který pomalými krůčky dobýval srdce Kelsey, která byla opravdu na dně a potřebovala neustálou péči a podporu.
Chytré rady a moudrosti pana Kadama, otravná blondýnka na palubě nebo námořnická mluva kapitána Dixona - to všechno a ještě mnohem víc máte šanci okusit a poznat v tomto díle Tygří ságy.
Nechyběli ani akční, romantické či pohodové scény. Scény, kde mladíci objevovali budoucnost se všemi vymoženostmi v podobě nových motorek nebo nových slovíček do jejich slovníku. Celý příběh byl protkán láskou, napětím, fantazií i momenty překvapení.
Doopravdy to byla krásná knížka, ale pro mě asi nejslabější ze série. Ale to mi nebránilo číst a bavit se u každého kusu bílého papíru na který autorka přenesla své myšlenky, pocity a touhy. Každá věta, každé slovo bylo napsáno ženou, která oplývá schopností všechno vypsat do detailů neskutečným uměním barvitosti a reality.
Kniha psaná z pohledu Kelsey uvádí čtenáře do magického světa, kde všechno není takové, jaké se na první pohled zdá. Vstupte do světa ke kouzla a prastaré legendy ožívají před vašima očima. Knížka je vhodná pro čtenáře, kteří se nebojí nebezpečí a vydrží celé hodiny u spisu, který nabízí zajímavá odhalení a zábavu, ale i slíbené nebezpečí.
Tuto knížku vřele doporučuji.


Read books 
Sissi       

Žádné komentáře:

Okomentovat