středa 25. listopadu 2015

Vánoční WishList, část 1- Obří dávka knih

Zdravím všechny
Jelikož budou Vánoce tak se na blogu musí objevit můj i Wishlist. Možná jsem už v jednom článku nebo recenzi zmiňovala, že těch knih je strašně moc, takže pod stromeček se má z čeho vybírat. A dohromady si jistě dáte, že se bude muset můj ,,malý'' seznam rozdělit na pár částí.

1) Jsou světla, která nevidíme

Jelikož mám ráda tématiku světových válek, tak se na můj seznam dostala tato kniha, která má na kontě Pulitzerovu cenu, a je už jenom svou obálkou a tím názvem naprosto krásná, a já doufám, že jestli ji dostanu, tak se mi příběh bude líbit.
Anotace: Marie - Laure žije se svým otcem v Paříži nedaleko Muzea přírodní historie. Její otec má na starosti tisíce zámků v budově muzea. V šesti letech Marie-Laure oslepne a otec jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti a byla schopná najít cestu domů. O šest let později Paříž obsadí nacisté a otec s dcerou prchají do opevněného městečka Saint-Malo, kde žije ve vysokém domě u moře Mariin samotářský prastrýc. Odvážejí s sebou nejspíš nejcennější a současně nejnebezpečnější klenot z muzejní sbírky.

2) Hunger Games - Aréna smrti
I když je tahle kniha už delší dobu trhákem, fenoménem, který četl snad každý, tak já jsem prostě ta skupina lidí co si knížku kupuje až několik let od vydání a hlavně potom co shlídne filmy. Na poslední máme v plánu jít s mou sestřenicí a moc se těšíme na ukončení celé série ve filmovém podání.
Anotace: Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hladové hry začínají… Dokázali byste přežít v divočině, když se všichni snaží o to, abyste nespatřili další úsvit? V troskách země, kdysi známé jako Severní Amerika, se rozkládá Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou a udržuje si jejich poslušnost tím, že je nutí, aby každý rok vysílaly jednoho chlapce a jednu dívku ve věku mezi dvanácti a osmnácti lety jako účastníky Hladových her – boje na život a na smrt živě přenášeného televizí. Šestnáctiletá Katniss Everdeenová, která bydlí sama se svou matkou a mladší sestrou, považuje účast ve hrách za rozsudek smrti, když se nabízí jako dobrovolnice, aby nahradila svou sestru, jejíž jméno bylo vylosováno pro letošní ročník. Katniss se ale už v minulosti ocitla na pokraji smrti – a je odbornicí na přežití. Aniž by chtěla, stává se soutěžící. Má-li však vyhrát, musí učinit řadu rozhodnutí, která staví přežití proti lidskosti a život proti lásce. 

3) Rudá jako rubín
I tady jsem se rozhodla si knížku koupit až po filmu, i když jsem strašně naštvaná, že ho u nás nemají potřebu vydat, když je to tak hezkej film (i když v němčině zní fakt dobře).
Anotace: Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.


4) Mrazení
Další krásná knížka o lásce, ale to mě tak nezajímá jako ta obálka a to, že je to o vlcích!!!
Anotace: V lesích kolem amerického městečka Mercy Falls u kanadských hranic žijí vlci. Jednoho dne stáhnou z houpačky u nedalekého domu malou Grace. Pokoušou ji, ale vlk se žlutýma očima ji odtáhne do bezpečí. Od té doby dívku vlci fascinují, zvlášť její zachránce. Když o několik let později vlci napadnou Graceina spolužáka, chlapi z městečka vezmou pušky a uspořádají na ně hon. Ještě ten večer najde Grace na verandě svého domu postřeleného chlapce se žlutýma očima. Je to její vlk. Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou, v létě je na pár měsíců člověkem, než ho mráz promění zpátky ve vlka. Každý rok je však doba, po kterou může být člověkem, kratší. Sam ví, že přijde rok, kdy už na sebe lidskou podobu nevezme. Jenže ani on ani Grace se s tím nechtějí smířit, ne teď, když se konečně setkali. Jenže zima se blíží a Sam musí bojovat, aby neztratil sám sebe a taky Grace. Protože tentokrát už to bude navždy. 

5) Zasvěcená
Jelikož pořád jenom načínám nové série, tak pro jednou musím doplnit sérii k tématu Andělé VS Démoni. Obálky mě přilákali a já neodolala, což se mi stává v jednom kuse.
Anotace: Celé měsíce se Clara připravovala, aby naplnila své poslání. Ale nic ji nedokázalo připravit na volbu, kterou musela učinit ten osudový den. A zjistila, že být částečně anděl není tak jednoduché, jak si myslela.Nyní, rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi, se Clara musí vypořádat s šokujícím odhalením: Někdo, koho miluje, zemře během několika měsíců. Budoucnost je nejistá a komplikovaná a jedinou věcí, kterou ví jistě, je, že vše spalující oheň byl jen začátek.

Tak, a to je jenom začátek...
Když jednou začnu, už se pustit nechci, a hlavně nechci z rukou pustit knihy.

Read books 
Sissi

1 komentář:

  1. Mrazení určitě chtěj je to nádherné. Tedy na první díl trilogie to nemá zrovna rychlý spád. I tak to ale stojí za to, už kvůli tomu pokračování :D (Před lety jsem udělala i článek, vážně mě to zaujalo.)(The Wolves of Mercy Falls)

    Hunger games je klasika, tím nemůžeš nic zkazit. Teda záleží, jestli to chceš číst kvůli filmům. Protože já to četla nejdřív a pak jsem filmy nesnášela.
    Ty druhé dvě jsem v rukách ještě neměla, tak nemohu soudit.. :/

    OdpovědětVymazat

Rossmann haul