neděle 31. července 2022

Zhlédnuto - Thor: Láska jako hrom, Night Teeth, Muž z Toronta, Spiderhead...

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, který bych ráda věnovala filmům a seriálům zhlédnutým za poslední cca měsíc. Je to taková všehochuť z Netflixu, ale i jedna nová Marvelovka, na kterou jsme zašli s přítelem do kina během dovolené.

Zdroj: moviezone.cz

Thor: Láska jako hrom

Začnu rovnou nejnovější marvelovkou a to je Thor, na kterého jsme šli na to konto, že Ragnarok se nám oběma dost líbil. Marvel teď hodně experimentuje s režiséry, takže je třeba si dopředu zjistit jaký specialitky má, co točil, čím se vyznačuje než ten film odsoudíte. S Ragnarokem to nemá co dělat a Waititi se to rozhodně nebál přehnat, to že čtvrtá fáze MCU je jiná než ty předtím si všimnulo snad i malé dítě a tenhle film z ní určitým způsobem přesto vybočuje. Vykresluje spíš vztah Thora a Jane Fosterové okořeněno o trochu jednoduššího humoru a pár akčních scén. Plnokrevná marvelovka z toho nekouká, ale když to nebudete brát vážně a budete k tomu otevření je to na příjemných 7/10. 
Zdroj: petaluma360.com

Night Teeth 

Jedna z nejčerstvějších upírských záležitostí z loňského roku. Celý námět je, že řidič má celou noc vozit dvě mladé ženy z večírku na večírek, jenže oběd jsou jaksi upírky a za lubem mají něco mnohem horšího. Film vyjít v roce 2010 tak si z toho všichni rvou rodidla, ale teď mi to přijde poněkud trapný, neaktuální a plytký. Hlavně teda plytký a bez nápadu. Jako kulisa k žehlení nebo vaření či doslova na vyplnění času, jinak to divácky příliš nepotěší. Dávám 5/10. 
Zdroj: Netflix.com

Muž z Toronta


Opět se nejedná o filmový převrat, ale spíš nenáročnou komedii na pátek večer, kde si neúspěšný moula omylem vymění identitu se známým nájemným vrahem a pak v ní musí nadále zůstat, aby přežil. Tohle byla taky vesměs blbost, taková ta typická buddy akční komedie s béčkovým humorem. Koukat se na to dalo a tak dávám 4/10. 
Zdroj: highoncinemaa.com

Spiderhead


Thriller na motivy dystopické povídky George Saunderse s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli. Námětem je experiment prováděný na vězních a to změna emocí, chování a vnímání reality pomocí různých látek jež jsou jim aplikovány do těla. To by bylo aby se něco nezvrtlo. Jak popsal jeden z uživatelů na ČSFD: Když se na place sejde Joseph Kosinski, který zválcoval všechny Maverickem, scénarista obou Deadpoolů, Hemsworth a Teller + originální premisa, tak je skoro k neuvěření, že výsledný produkt je tak trochu easy skip. S tím já musím naprosto souhlasit, opět to není žádný velký wow, ale dobrý zabití pátečního večere za příjemných 6/10. 

Takže sínus kosínus nejlepší byl nový Thor a nejhorší Muž z Toronta. A co jste ať už na Netflixu nebo v kině viděli za poslední dobu vy? Dejte mi vědět do komentářů :-)

P.S.: Zkusila jsem větší písmo, je to takhle lepší? 

Sabča



3 komentáře:

  1. Tak to máme úplně jiný vkus na filmy :D Já naposled viděla na Netflixu Pýchu a přemlouvání, což je trošku jiný typ filmu než z tvého výběru :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já se hodně přizpůsobuju přítelovi, abysme na to mohli koukat oba dva :-D ale Marvelovky teda miluju

      Vymazat
  2. Thora jsem viděla, zbytek ne :-) Ale na Top Guna se chystáme do kina i s přáteli. A jinak písmo mnohem lepší, jak si to zvětšila :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat