neděle 10. července 2022

Julie Caplinová: Pláž v Chorvatsku | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, kde si představíme další díl série Romantické útěky. Mimochodem po dočtení knihy jsem autorku začala sledovat na Instagramu a nedávno byla v České republice na setkání s nakladateli a kdoví třeba bude naše krásná země v dalším jejím příběhu. 

Anotace

Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z úplně obyčejné farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou, se kterou se seznámil, když na jeho farmě probíhalo focení módy. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky – myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick…

Dojmy

Jak už ode mě asi čekáte knihu budu zase chválit, to bych nebyla já, kdyby to bylo jinak. V Chorvatsku jsem byla jako dítě hnedka třikrát, tedy jsem si dokázala prostředí mnohem lépe představit. Z děl dýchá autorčina radost ze život a z maličkostí, které nám každý den nabízí. Letos mě žádné moře nečeká, ostatně k němu jezdím jen jednou za několik let a tak jsem se na chvíli přesunula k Jadranu alespoň prostřednictvím tohoto příběhu. Jednoduchá, letní četba vhodná pro každého. Svižný příběh plný pohodové hygge atmosféry, lásky a drobných na duši hladících detailů od výborné kuchyně, vín přes prostředí, památky, západy slunce, zátoky.....Nádherně jsem si u toho odpočinula a knize dávám jasných 10/10.

Co čtete v těchto letních dnech rádi vy? Dejte mi vědět do komentářů :-) 
Sabča


6 komentářů:

  1. Knížky od této autorky jsem ještě nečetla, ale mám to v plánu, přijde mi, že lepší knížky na léto nemůžou ani být :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám od Caplin přečtené už všechny knihy. Za mě nejlepší rozhodně Domek v Irsku a tuhle hodnotím jako druhou nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se Pláž v Chorvatsku taky četla dobře. Je to taková příjemná oddychovka

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem četla a líbila se mi. Teď se chytám na Domek v Irsku, jinak už mám přečtené všechny knížky autorky, co tu vyšly :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento díl jsem ještě nečetla, ale mám ho. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    Caplinová je moje oblíbená autorka a na všechny její knihy mám na blogu recenze. Já jsem na dovolené četla hodně romancí od Melanie Moreland a Julie James, mohla bys je taky zkusit:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat