neděle 3. července 2022

Shrnutí měsíce Červen - máme výročí, Votvírák, Burgerfest, obočí, rodinná oslava...

 Ahoj, vítám vás u shrnutí prvního doopravdy letního měsíce a to června. Červen byl letos vážně pořádný záhul na moje nervy a byl plný nejistoty ohledně úplně všeho na čem mi záleží, ale zároveň i nabitý zážitky. 

Ze zahrady, banna bread muffiny, páteční mininákup, vínečko, těstoviny se sýrovou omáčkou, nový mop

První červnový víkend pro mě byl prostě převážně o uklízení a vaření s vyjímkou pátku, kdy přišla kamarádka na skleničku vína a nakonec jsme každá daly láhev. Dovoluji si přidat i okénko ze zahrady, kdy se k nám od sousedů pne tahle krásná růže. Vařila jsem těstoviny se sýrovou omáčkou a pekla mufinny ve stylu banánového chlebíčku. Využila jsem i nový mop od Viledy a je naprosto bezvadný, jsem za něj hrozně ráda, hned je to úklid rychlejší a snazší.  
OOTD, fotka se Škodovkou, oběd u babičky, nové nehty 

Neděle patřila po nějaké době obědu u babičky Hanky, na ten já se vždycky těším a na tenhle obzvláště to jsem si co se bude vařit vybrala já. Babička dělala čínu s hranolky a domácí tatarku což patří do mé TOP 3 jídel od ní. Jako dezert jsme si pak daly ještě zmrzlinové poháry a na oběd jsme přijeli tentokrát stylově Škodovkou a já ještě v mých letních maxišatech. 
3 roky s Kubou a výroční večeře na Staré poště, odměňování po návštěvě zubařky

S přítelem jsme též oslavili naše už třetí výročí a tak mě vytáhnul na večeři do mé oblíbené restaurace na Staré poště v Přelouči a dala jsem se telecí spider steak, který jsem mu minule tak záviděla. No bylo to výtečné, já jsem si tady vždycky pochutnala a nedám tu na to dopustit. Stejný týden ve čtvrtek mě čekala zubařka, kde nakonec vše dobře dopadlo a já se tak jela odměnit do dmka. 
Vykočičkovaný na sobotní večerní koncerty, noky a přítelovo špagety, firemní trička, z koncertu Divokýho Billa, s přítelem ve vypitých Amundsen brýlích

Po zubařce už mě čekal s přáteli odjezd na Votvírák, kam přítel s partou jezdí už vlastně téměř tradičně. Já tu s ním byla podruhé ač na tohle spát od čtvtrka do neděle někde, kde člověk nemá splachovací záchod a sprchu pro mě není zrovna můj šálek kávy a to ani nemluvím o komfortu spánku. Letos byl program o dost osekaný, zrušená byla rocková stage a celkově mi přišlo, že pořadatel využil toho, že lidé mají lístky z minulých let. Hnedka v pátek jsem se pěkně spálila a na oběd jsme byli v tak hrozné hospodě, že jsem z toho měla rozhašený zažívání a musela po dlouhé době psát fest špatnou recenzi. Z festivalu jako takového musím vypíchnout koncert Divokýho Billa - hudebně fakt super záležitost, moc se mi to líbilo a skrze nějakou show pak Rybičky 48. Z jídla pak Antalaya Kebab Grill ač slečna byla otrávená, tak kebab měly výtečný. V neděli po cestě zpět jsme se stavili též na oběd a ani tentokrát se to nepovedlo, zkrátka jsme měli nějakýho černýho Petra na výběr jídel. A že už tu tak mluvím o Petrech, s jedním Petrem jsme i zpívali v Gambrinus stanu, kde byla skvělá atmosféra skoro jako u táboráku akorát bez táboráku a kytary. 
Večeře, okénko ze zahrádky - jahody na bublaninu a skoro zralé třešně, vepřové závitky, týdenní nákup, u mamky na kávě

Asi nikoho nepřekvapí, že jsem byla opět na svém klasickém týdenním nákupu a vařila. Jedna z mých oblíbených večeří jsou třeba i právě topinky s vajíčkem posypané paprikou, což mi dělala kdysi mamka. Že už o mamce mluvím v týdnu jsem se u ní stavovala na kávu, přičemž jsme si i rovnou udělaly nehty a prohodily pár slov. V pátek jsem čerpala ze zahrádky a dělala klukům na stavbu jahodovou bublaninu a nějaké ty obložené chleby k snídani. Pomalu, ale jistě už nám dozrávají i třešně z toho stromu z pod něhož máme květnovou líbací fotku. Sobotní oběd = vepřové závitky s nivou a šunkou s hranolky, prostě jenom taková rychlovka. 
OOTD na oslavu, Harley spinká, mám xenony, další oběd u babičky, oslava u tety Moniky, týdenní nákup, supercela na Chrudimsku 

Sobota, ale především patřila oslavě tety a strejdy narozenin, kde jsme se vzhledem k tomu jaká je teta skvělá hostitelka rozhodli přespat a dobře jsme udělali. Bylo tam tolik dobrého jídla, že takhle přecpaní bychom se domů jedině kutáleli, teta se vážně překonala a měla i jídelní a nápojový lístek. No klobouk dolů toto nachystat pro tolik lidí. V neděli už jsme oslavovali zase jinde a to u babičky Hany na obědě táty a bráchy svátek. Babička dělala řízky s novým bramborem a okurkový salát se šlehačkou, moc jsem si pochutnala. No a rovnou jsem využila, že budeme u babičky, tedy dovezli mi tam nákup z Tesca a já tak v tom vedru nikam nemusela (to se později ukázalo jako chyba, protože jsem zjistila, že mi přivezly maso zkažené, ale Tesco mi nabídlo kupon jako kompenzaci).
s Verčou na víně ve starých časech, Grill food burger stánek, slavnosti města, tataráček, mojito, burgerfest, týdenní nákup, moje nový obočí

Týdnem jsem proletěla spolu s pár džbány mojita a různých jiných letních alko i nealko drinků. Krom toho jsem poprvé v životě byla na obočí a to v nedávno otevřeném MH cosmetic studio v Čáslavi u hrozně super mladé slečny. Rozhodně jsem spokojená - slečna byla precizní, milá a určitě mám v plánu zkusit u ní třeba i kosmetické ošetření pleti. V pátek jsem zašla na víno s Verčou, po dlouhé době do Starých časů na rulandské a měly i báječnou levandulovou limču. V sobotu jsem tak nějak prostě jen existovala a večer jsme vyrazili s kamarády na Burgerfest. Letošní ročník jsme byli v Pardubicích a oba burgery, co jsem měla mi přišly dost nevýrazné rozhodně ne jako z burgerfestu. Zkoušela jsem Klasika od Grillfood a pak v rámci soutěže v rychlosti jezení burgerů Plum burger od Choosy, ten byl takový chuťově vyvážený, ale zase neměl to něco proč by mě donutil dát si ho znovu. Završila jsem to palačinkou a nákupem dalších kraťásků z H&M, kde se mi biker shorts osvědčily a stojí jedny jen 180 Kč. Pokračovali jsme už "doma" na oslavách 80 let od natáčení filmu Městečko na dlani, letos u nás poprvé hrál čáslavský Jel band a fakt dobrý! V neděli jsem byla klasicky nakoupit na následující týden a též navštívit Monty. No a v průběhu týdne už krom tataráčku a příšerných veder nic zajímavého na obzoru. 

Tak to byl můj červen. Plný rodinných setkání, super akcí, stráveného času s přáteli. A co ten váš? Dejte mi vědět do komentářů.

Sabča







7 komentářů:

  1. Vypadá to na krásný červen, to je super, já zase miluju domácí čínu od mamky, nikdo jí neumí tak dobře, jako ona :D Já si červen také moc užila :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji :-) No jo každá ta maminka či babička má nějakou tu svou specialitu v které jí nikdy netrumfne, že?

      Vymazat
  2. Milá Sabi, to parádní jídlo, úplně jsem dostala chuť na něco dobrého a ideálně osvěžujícího. Krásné puntíkaté šatičky máš a taky pleť, krásnou, čistou, nenalíčenou. ☺♥ Moc ti to sluší.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, děkuji za milá slova. Já s pletí léta letoucí bojovala i se mi za ní posmívali. Hihi to mi povídej, tu levandulovou limonádu bych mohla pít snad pořád.

      Vymazat
  3. Ty jsi tedy byla akční :). Je vidět, že sis to užila. A na fotkách ti to sekne. Já už mám červnové ohlénutí na blogu taky za sebou, tak můžeš kouknout.
    Hezké léto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to teda a ještě i budu. Na podzim to pak chci utlumit, přeci jen se musíme pustit do té rekonstrukce. Jen jsme si toho naplánovali nějak moc...Děkuji za milá slova, ráda se k tobě na blog podívám.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    já jsem svoje shrnutí už na blog dávala. Červen jsi měla opravdu plný. Votvírák stejně jako další festivaly pro mě vůbec není, to by byla akce za trest. Ani burger festival by mě úplně nelákal, mám problém s mletým masem, jsem fakt děsná:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat