neděle 30. ledna 2022

Nákupy & Novinky | DM,Sinsay, Zoot, Knihy Dobrovský, CCC...

Ahoj, vítám vás u prvních letošních nákupů a novinek. Zahrnu sem i něco ještě z konce minulého roku, tak snad vám to nebude vadit. Ke konci roku jsem si i aktualizovala všechny wishlisty podle toho, co jsem dostala a co nového mě zaujalo, takže zase v průběhu roku se může těšit i na tento typ článků. 

Mamka se rozhodla, že ségře pořídí nějakou lepší mikinu a tak mi nabídla zda si taky nechci nějakou vybrat. Já mikinu momentálně zrovna nějak nutně nepotřebuju, pořád nosím tu černou, co jsem si koupila v New Yorkeru. Poslala jsem teda mamce tyhle botky a jednu softshellovou bundu, že bych chtěla něco z toho. Podle webu na nejbližší pobočce tyhle botky měly, tudíž jsem se rozhodla dojet se na ně podívat osobně, abych si je i zkusila. Vždycky když jsme někam dosud šli, tak mě po chvíli bolelo všechno, natožpak když trasu plánoval Dafka. Takže outdoorový boty jsou pro mě hotový dar z nebes. Alpine pro mám docela ráda, už jsem od nich měla několik bund a právě v minulosti i trekový boty a taky ne zrovna jedny. Tyhle vyšly na necelých 900 Kč a na tenhle typ boty jsou i pěkný bych řekla. 
Z peněz od Ježíška krom toho, že jsem jich většina projedla jsem si pořídila koženkové kalhoty. Teď se to docela nosí a já miluju cokoliv, co je koženkový. Do oka mi padly tyhle od značky Camaieu a dost jsem nad nimi váhala. Objednala jsem je až potom, co jsem se k nim dva týdny pořád vracela, že jsou hezký. Využila jsem slevový kód od Haničky, takže mě vyšly nakonec na nějakých 538 Kč. Na rozdíl od ostatních koženkových kalhot a legín nejsou vyloženě lesklé spíš takové pololesklé. To byl právě i důvod, díky kterému se mi líbily. Vzala jsem si velikost XXL a je mi úplně akorát, kalhoty jsou pohodlné a furt musím sahat na ten povrch, je to vážně dobře udělaný. Jo a taky nedělají takový ty prdící zvuky, protože materiál není žádná úplná umělotina, ale z větší části viskóza.

Nakonec je to můj zatím letošní objev a v kalhotách se cítím neskutečně pohodlně a hlavně i ta jiná textura tomu outfitu dodá hnedka větší šmrnc.

Potom, co jsem si přečetla Svědectví o životě v KLDR jsem si prakticky hnedka musela objednat další knihu Niny Špitálníkové a to její zkušenosti ze studií zpracované v Mezi dvěma Kimy. Knížku jsem brala na Dobrovském, kde mám i věrnostní kartičku a 10% slevu od Irenky z Knihánkova s kódem KNIHANKOV. 
No a mým vůbec posledním nákupem v minulém roce byly baleríny z CCC, na které jsem využila slevový kód 20% od Haničky číčulky. Platil do konce roku a baleríny byly právě lehce dražší - jsou kožené od značky Lasocki. Ušetřila jsem skoro dvě stovky a baleríny jsou provedený vážně parádně a i mi jsou, akorát si do nich prdnu ještě zápatěnky a bude to super. Stejně bych nějaké potřebovala na letošní škodovácký srazy, co máme s přítelem v plánu navštívit.
Dorazila též první letošní Oriflame objednávka, kam jsem pro sebe přihodila čistící gel na obličej s pumpičkou z Optimals řady. Bohužel si nevzpomenu kolik stál, ale pak tu mám pro sebe ještě gelové polštářky zápatěnky o výše zmíněných balerínek a ty byly z katalogu mimořádná nabídka za 29,90 Kč. Do dárkové krabice zamíří maska na ruce Swedish spa, tu jsem získala v rámci sady, abych nemusela platit poštu. Za nasbírané body jsem pak z nabídky vzala sadu vůně a sprchového gelu Be Happy, ta též půjde do dárkové krabice.  
Nečekaný balíček jsem dostala od Eriky z blogu MonalisaBeautyEriAnna. Chválila jsem jí Nivea adventní kalendář a ona mi z něj poslala pár miniaturek - tělové mléko a sprchový krém z té klasické modré řady a šampon na objem. No je to hrozně roztomilý a já si to schovám na prodloužený víkend do Plzně, alespoň s sebou nebudu muset táhnout velké láhve. Pak tu ze stejného kalendáře mám ještě třešňový balzám na rty, to se nikdy neztratí a navíc mám zabarvené ráda. Eri mi tam ještě přihodila na zkoušku vzorky vůně Donna od Valentino a šamponu na vlasy od Sisley. Mnohokrát děkuju a určitě se těš, že ti časem taky budu chtít něco poslat.
Ve večerce jsem si potom koupila skřipec na barvení vlasů za 30 Kč, vypadá nakonec, že toho asi moc nevydrží, ale pořád lepší než si zničit svůj ozdobný od babičky. K tomu jsem vzala i dvě sprchová másla z řad Palmolive Gourmet. Víte, že tam mám ráda ty lesní plody, no takže jsem vzala ty a ještě jahodu, tu jsem ještě neměla. Sprcháč stál 50 Kč/kus, takže celý nákup vyšel na 130 Kč.

Vzhledem k mému přírůstku na váze jsem potřebovala nový kabát, původně jsem myslela, že to vydržím do další zimní sezony, ale já nemám ani žádnou přechodnou bundu, právě místo ní totiž nosím kabát. Původně jsem zkoušela levnějšího zástupce z Factcool, ale přišel mi hadr, který by se nehodil ani jako deka pod psa. Když mi pak padnul do oka Zootlab černý kabát na Zootu a ještě byla 20% akce tudíž vycházel na tisícovku neodolala jsem. Měla jsem to jen tak tak byl poslední kus v XXL, ale je báječný. Přesně takový ten dlouhý, těžký, teplý kabát, do kterého se celý zachumláte a zatím vypadá, že by mohl zvládnout ukrýt i šaty. S tímhle nákupem jsem opravdu spokojená.
Posledním balíčkem, na který jsem čekala a odsouvala kvůli němu vydání článku jsou právě prostěradla a povlaky na polštářky z Rodinného balení. Každý, kdo někdy projde kolem televize už musel vidět tu jejich reklamu s tuleněm a já nějaká prostěradla už potřebovala koupit jako sůl. Taková, aby se nám furt nesundávaly z postele nejlépe. Prostěradla jsem brala froté, na ty mě odmalička navykla mamka a z řady Exclusive. Potřebovala jsem, aby mi oboje ladilo ke všem povlečením - šedé povlečení, černo-bílo-tyrkysové, retro s Volkswageny a černé s hvězdičkami. To skvěle splnila světlá káva a šedá barva a v stejných tónech jsem vzala i povlaky na malé polštářky. Prostěradlo vyšlo na nějakých 350-380 Kč jedno a set povlaků na polštářky něco kolem 120 Kč, celkem i s dopravou jsem za objednávku dala tisícovku a nějaké drobné.
S kamarádkou jsem se byli podívat v nové nákupní zóně v Kutné Hoře, resp. jely jsme si na Molku pro kafe a když už jsme byli poblíž, tak mě napadlo, že bysme se tam mohli mrknout. Je toho tam vážně hromada a i fenomény poslední doby Sinsay, TEDi, NKD a Rossmann, který pro nás nikde blíž není. NKD i TEDi za nás teda hrozný a dojem žádný, ale Sinsay tady mají asi nejlepší v okolí. Já byla kdysi v Praze v Sinsay a vůbec mě to teda nezaujalo, ale tady mají vážně hezké věci. Vybrala jsem si trojici kalhotek se Snoopym, protože nevidím důvod proč ne za 79 Kč. Pak takový starorůžovo-cihlový topík se stojáčkem za 59 Kč, to bude podle mě úplně skvělé na jaro ať už k džínům a koženkovém bundičce nebo i saku. No a u pokladny se mi ještě líbila kosmetický taštička s nápisem do what you love, ne že bych žádné neměla, ale tato je taková kabelková velikost a je z odolného materiálu. No za 35 Kč vlastně o nic nejde. 
V Rossmannu jsem se pak hodně krotila a vzala jsem si pouhé tři věci. Odličovací tamponky, protože těch není nikdy dost za 20 Kč. Gel na holení neb Isana má stále ještě poměrně nízký, malý balení, co se mi vejdou do sprchy, cena kolem 30 Kč. No a jako poslední nejdražší položku tu mám masku na nohy od Neutrogeny. Na mazání nohou teď docela prdím a tak když už se namažu, tak to stejně nemá moc efekt. Měla jsem v plánu pořídit nějakou masku na nohy a tato byla v akci za 74,90. Není to nejlevnější, ale je vážně moc příjemná a určitě si jí koupím někdy znovu.
V sobotu mi mamka dovezla krom své maličkosti i tyhle moc hezký legíny z Dedoles. Líbí se mi ten vzor kytiček na nohavicích, tak už se těším, jak se budou nosit. 
Poslední nákup je pak z dmka, kam jsem šla primárně pro kapesníky, masku na vlasy, vložky a kapsičky pro Harley. Kapesníky se mi tu sešly hned troje, ale ty vrchní mají z boku knížky, další jsou s motivem palmových listů a poslední ocení můj rozdřený nos při nachlazení, co mě drží už tři týdny. Vzala jsem i jedny rovnou k použití. Masku na vlasy Olivový olej od Ziajy u mě nevidíte poprvé a ani naposledy, vážně mě doslova okouzlila a stojí pouhých 80 Kč. Sundala jsem gelové nehty, takže jsem si pořídila po dlouhé době nový lak na nehty v tmavě fialkové barvě od Essence z řady Fast dry za nějakých 35 Kč, k tomu nový pilník taky od essence za 39,90 Kč. Zima už na mě doléhá, takže se mi zase začala dělat suchá místa a nechce se mi přes ty suché vrstvy ani krém vstřebávat, vzala jsem si u peeling na pleť od Balea za 39,90 Kč.  Z této modré řady už jsem měla pěnu a gel, oboje bylo fajn. No a jako poslední tu mám červenou rtěnku, pořád nemohu najít tu pravou, ale essence rtěnky jsem si kdysi kupovala primárně, protože jsou pohodlné, levné a mají hezké odstíny, za 65 Kč v mém košíku skončil odstín Passionate


No a to by bylo pro dnešek vše. Čím jste si v poslední době udělali radost vy? Dejte mi vědět do komentářů !

Sabča









7 komentářů:

  1. Sabi, to sis toho pořídila docela dost. Moc se mi líbí ty poštářky, balerínky a kabát. Jen přemýšlím, co za velikost bych si koupila asi já, když ty máš XXL :D
    Já se s lednovým nákupním článkem moc nenadřu - půlku měsíce jsem strávila v karanténě (ale naštěstí v obou případech nakonec negativní), takže jsem toho moc nakoupit nestihla. Vlastně je to jen jedna objednávka z YR a pak pár drobnosti.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za milá slova. Já mám XXL bohužel prakticky v 85% obchodech, takže to asi nebude jejich číslováním. Mám hodně široké boky a větší spodní bříško :-D Ono to možná nevypadá, ale mám 84 kilo na svých 176,4 cm. Tak hlavně, že jsi zdravá. Já zatím nebyla v karanténě za celou koronu ani jednou.. Jooo Yves Rocher mělo ty velké slevy, že? Tak to jsem zvědavá, cos tam pokoupila

      Vymazat
  2. Super nákupy, je vidět, že sis dělala radosti :) Já si tento týden koupila tři trička, ještě čekám, až mi dojdou a doufám, že mi budou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domčo, já to beru většinu spíš jako potřebné věci, ale je fakt, že u těch balerínek jsem se nechala unést a běžně bych za ně asi tolik peněz nedala, no zase jsou kožené a nelituju ani koruny, co stály. Tak doufám, že trička budou sedět :-)

      Vymazat
  3. Milá Sabi, kde začít. Tolik pěkných věcí, legíny se mi líbí, potom nákup v Sinsay je super a Alpine botky taky. Super, super. ☺♥ Balíček byl opravdu maličkost. Měj krásné dny. papa
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  4. Ten kabátek je moc hezký :-) Já jsem tento měsíc utratila dost v knihkupectví. Mám asi 5 nových knih. Miluji to :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    tentokrát mě z tvých nákupů nejvíce nadchlo to oblečení. Balerínky jsem ti schválila:-D, sama bych si je taky vzala. Moc se mi líbí trekové botasky, taky je mám z Alpine Pro, mám je už aspoň deset let a jsou skvělé. Ten kabát je prostě parádní, to je fakt skvělý úlovek. Podobné koženkové kalhoty mám z HM a jsem s nimi taky spokojená. Co se týče kosmetiky, hodně jsi mě nalákala na tu masku Ziaja. Mám doma ještě tři masky (jedna je načatá), ale pak bych si asi taky zkusila koupit.
    Super nákupy!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat