neděle 9. ledna 2022

Shrnutí měsíce Prosinec | oslavy, kadeřnice,kavárenské povalečství a Vánoce

 Ahoj, vítám vás u posledního shrnutí měsíce za rok 2021, mimochodem můžete se těšit na shrnutí roku. Prosinec byl velmi hektický, pracovně nabitý měsíc, zakončený Vánocemi a dovolenou. Ale začneme hezky od prvního. 

Prosinec začínal v týdnu a já jsem takový ten pro víkendy žijící člověk, proto tento článek uvedu tím, že mi přišla letošní zřejmě už poslední objednávka Oriflame z katalogu 17. Tentokrát se jedná čistě o mojí, mamky a mamky kolegyně objednávku. Co jsem si koupila já konkrétně můžete vidět v nákupech a novinkách. Zbytek jsou buď dárky a nebo mamčin nákup. Celý týden byl dost náročný chodila jsem normálně do své práce a ještě po práci na 6 hodin na brigádu, což vám možná objasní proč jsem si v prosinci mohla dovolit více nákupů než obyčejně. 
V pátek jsem byla po práci zařídit květinu pro tchýni k svátku, zkoušela jsem nově květinářství Blankytky, co mám kousek od práce. No musím říct, že jsem byla docela spokojená, líbil se mi výběr květin i ceny a hodí se mi, že to mám takhle po ruce. Večer jsme s přítelem vyrazily snad podruhé za celý náš vztah na nákupy. On potřeboval zimní boty a džíny a já si za část prémií koupila nějaké ty svršky, zakončili jsme to bubble tea a párkem v rohlíku z Molky. Docela jsem si to užila, že si člověk ty věci mohl vyzkoušet a jak jsme jeli až večer nebylo tolik lidí. 
V sobotu ráno mě vzbudil kurýr s balíčkem - Real Techniques štětci. Pak jsem brala babičku Hanu na větší nákup, ona nemá řidičák ani auto, tudíž jí občas vezmu já nebo táta. Dostala jsem i nějaké mlsky k Mikulášovi, poslední dobou se snažím tolik nesnackovat a navíc už se nejsem takový čokoládový závislák jako na začátku puberty - klobásky, Fidorky, bombony a Nutella úplně ideální. Odpoledne jsem tak nějak vynosila krabice, nádobí a různé další věci z pokoje a tak nějak to tam porovnala. Navečer měla oslavu svátku tchýně, kde jsem okoštovala nový objev horkou hrušku se slivovicí. Pak jsme s přáteli byli na chvíli posedět v kavárně - dobře už se nebudu nikomu snažit vymluvit, že patřím ke stálým štamgastům. Tentokrát i hořelo v krbu, v kombinaci s vánoční výzdobou velmi útulná atmosféra. Rulandské šedé, cappucino, borůvkový cupcake, malinová limonáda a nakládaný hermelín s česnekem, to bylo moje večerní menu. Nemám moc ráda máslové krémy a právě na borůvkových košíčcích je krém přímo z borůvek takový lehký a svěží. A navíc teďka k nakládaným sýrům dávají takové rozkošné chlebové kuličky. 
V neděli jsem měla těžkou lenoru, proto jsem po obědě jen vyluxovala a vypadla za kamarádkou na kus řeči. Zavítaly jsme do Pepca a pak akorát na benzínku pro kafe, ani jedné se nám nějak nikam dovnitř si sednout nechtělo, tak jsme kecaly v autě. Doma mě čekal mikulášský balíček i od tchýně v podobě brusinek v čokoládě a zapálila jsem si i svíčku na svícnu od mojí maminy. Jsem ráda, že jsem si během víkendu odpočinula. Přeci jen mě teď zase čekají dva dny, kdy v práci strávím 14 hodin denně a spánek zas budu dohánět pak. 
Následující týden opravdu nebyl jeden z těch, které bych zvládla úplně na jedničku. Až do nějakého pátku jsem neudělala absolutně nic. Ve čtvrtek mi akorát dorazily dárky k Vánocům od Haničky Číčulky, které jsem rovnou, jak jsem přijela z brigády rozdělala. V pátek jsem pak zařizovala, co se dalo od dořešení vánočních dárků přes nějaký dárek pro babičku k narozeninám a květinu po můj oběd. Kytičku jsem nechala udělat z nádherných ještě nerozkvetlých žlutých tulipánů v květinářstvím, co mám pár minut od práce v Blankytky. O víkendu mě začal trápit močák, takže se dost omezily moje aktivity a proto ani nemám žádné fotky. V pátek jsme byli přát babičce přítele k narozeninám, v sobotu přijela moje mamka se sestrou a zašly jsme do kavárny, kde jsem ochutnala novou vánoční nabídku - zázvorový čaj a k tomu parádní mandlový dort, co chutnal jako mnohem lepší snickerska. Večer jsme se stavili už jen na chvíli u známých a to je všechno. Teď máme stříbrnou adventní neděli 12.12. a já se snažím dohánět blogové resty. 
V neděli jsem měla fakt úplně totální den blbec a psychicky mi nebylo vůbec dobře, takže k večeři jsem se odměnila burgerem, konkrétně Bejkn bistro zase zařadilo Rejnbou, takže jsme si s přítelem oba dali ten. No a koukali jsme na filmy, první vybíral přítel Vejšku a druhý já Poslední aristokratka. 
V úterý jsem si vzala půl dne volno, protože se mi podařilo sehnat narychlo kadeřnici, i když ta moje je v karanténě. Byla jsem tím pádem u kadeřnice mé nejlepší kamarádky u paní Markéty, která dělá s Wella kosmetikou. Přikládám Vám tedy takové porovnání výsledku a toho, jak jsem přišla. Já jsem spokojená a alespoň na ty Vánoce budu hezká :-D 
No a teď už konečně může přijít Ježíšek, protože já už mám nehty i vlasy. Na Vánoce jsem si nechala udělat klasicky červené jako asi 90% ženských, co si dělá nehty :-D. Zatím je mám ani ne den, ale hrozně se mi líbí, na jednu stranu jsou dost zdobený, ale pořád takové elegantní. Já a červená na nehtech = VSL (velká světová láska) 
Taky jsem se pustila do testování nové paletky od Revolution by Petra, té druhé růžové paletky. No a hnedka v pátek a v sobotu jsem oba dva dny zkoušela šedé, stříbrné a černé tóny. Asi to bude můj kompromis oproti hnědému líčení, co nosím pořád. 
V sobotu večer jsme se po dlouhé době sešli ve více než ve čtyřech a vyrazili jsme na výlet do nedalekých Kladrub u Libice nad Doubravou, kde právě mají  vánočně nasvícenou skoro celou vesnici. Je tam spousta moc hezky nasvícených chaloupek a domečků, různé dekorace, stromečky. Spíš je to taková hezká procházka na půl hodiny, nejela bych tam kvůli tomu být odněkud zdaleka. Potom jsme si šli ještě na chvíli sednout u nás do kavárny - měli zase jeden z mých oblíbených dortíků a to mandlovo-arašídový. Samozřejmě doplněno o cappucino, malinovou domácí limonádu a rulandské šedé pozdní sběr, kterého mi má příští týden přijít celá krabice. Následně jsme pokračovali u nás nad skleničkou portského. Jsem ráda, že se nás po delší době sešlo víc. 
Letošní Vánoce jsem na rozdíl od těch loňských už velmi časně mohla trávit doma, od středy 22. prosince jsem si brala dovolenou, abych si vybrala všechnu, co mi letos ještě zbývá. Večer jsme s kamarádkou ještě zařídily dárek pro jejího přítele, já si koupila další Saloos olejíček na tělo, čokoládu a růže za 18 Kč. Sice už třetí den jsem je musela vyhodit, ale tak lepší než drátem do oka. První den dovolené jsem se prakticky dívala na Netflix na pátou sérii Lucifera a stejně jak jsou ty díly dlouhé, tak furt nejsem ani na konci a to mi ještě zbývá šestá a pak až si povolím novou Emily in Paris. Kromě mazlení s Harley mi udělal radost večer pan kurýr z Messengeru už konečně se správným vínem pro mě. Prakticky už jiné než Rulandské šedé nepiju.Od narozenin už jsme vypili vše, co jsem dostala = bylo třeba doplnit zásoby, ne že bych byla takový notor a vypila to lusknutím prstů. 
23. prosince jsme slavily Vánoce u mojí mamky a jejího přítele a to včetně vánoční řízek + br.salát večeře. Nevědomky jsem se sladila se slavnostní tabulí a po dlouhé době vynesla zase nějaké šaty. Já jsem věčně zmrzlá, takže je to pro mě od října do května docela oříšek i s punčochami. 
Štědrý den jako takový jsem letos už potřetí trávila u přítele rodiny, kde i bydlíme. Letos nás bylo o tři méně, tak to bylo rychle všechno odbité a dost poklidné. Po večeři se šlo v klidu na dárky a po dárcích už se jenom koukala na bednu, kde jsme zvládli novou pohádku Jak si nevzít princeznu - za mě absolutně strašný, Tři oříšky pro Popelku a na závěr večera Pelíšky. Mezitím tchýně udělala i zmrzlinové poháry a pak už jsme si šli pomalu, ale jistě lehnout.
Další dny už nás čekaly všechny naše babičky, takže to moc fotek nemám jen tuto od babičky Hany, o které často píšu v mých článcích. Jsem ráda, že jsem mohla vidět zase rodinu víceméně pohromadě a pokecat si se všema. Byly to krásný Vánoce, i když po náročném roce 2021. Děkuju moc všem, kteří byli jejich součástí. 
Mezi svátky jsem vařila, protože tchýně chodila do práce, díky čemuž jsem se i po dlouhé době mrkla do Lidlu a krom věcí na vaření si pořídila i nějaký mlsky - pistácie, sýrové tyčinky, Kinder Penguin nebo čokoládu. První den jsem dělala boloňské špagety, druhý pak kuřecí plátky zapečené se sýrem a slaninou s pečeným bramborem a domácím česnekovým dipem. Jinak jsem se viděla i s kamarádkou a víceméně psala články a koukala na seriály. 
Ve čtvrtek byl můj den čili den, kdy přítel místo na dílně bude trávit čas se mnou. Odpoledne jsme byli nakoupit na Silvestra a večer jsme jeli po dlouhé době do kina na nového Spidermana: Bez domova. Musím uznat, že chápu proč sklízí takový úspěch a líbí se mi, jak se tu propojí i všichni předchozí Spidermani. Vytáhli jsme s přítelem i naše "marvelácký" trička a v kině potkali spoustu dalších lidí s Marvel věcma. Bylo to super a nejednou jsem měla hodně na krajíčku, zase jednou stará dobrá marvelovka se všemi klady. A k zhodnocení nachosek, už mají předem odvážené porce, takže je toho najednou tak půlka. Dřív vám to každý dal +- jak to nabral, takže my si museli už koupit každý svoje. 
Na Silvestra u nás bylo úplně nádherně jasno a po dlouhý době většinu dne svítilo sluníčko, takže jsme vzali pejska a šli si udělat takové menší kolečko po okolí. Když jsme se vraceli, tak už byli nádherný červánky, tak vám sem dám pár fotek.
Večer jsme pak oslavili Silvestr s přáteli a o půlnoci jsme se šli podívat na náměstí na ohňostroj. Naštěstí jak pejsek, tak kočička to nesli celé dost v klidu. My letos nekoupili ani jednu jedinou petardu a jenom jsme koukali na ty ostatních a bohatě nám to stačilo. 

Tak a teď už šup do roku 2022, který doufám, že pro všechny bude snazší a šťastnější než 2021!

Sabča















4 komentáře:

  1. Sabi, prima shrnutí a krásná červenáková fotka
    P.S. Taky jsem milovník rulandského šedého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za milý komentář :-) Musím jen poznamenat, že jsem o víkendu měla výborný i tramín až mě to překvapilo.

      Vymazat
  2. Miluj tyhle články s fotkami! Ty fotky jsou skvělý a měli jste krásné Vánoce :-) Já vyrazila na nákupy teď a trochu mě děsil ten dav lidí :-D Přitom nijak velké slevy nejsou a věci taky nic moc :-D A jsem ráda, že se vám Spiderman líbil, my jsme na něm byli ve 4DX kině a proboha, to byl masakr! :-D Hnedle bych šla znova! Přeji ti opožděně krásný Nový rok a především zdravíčka a hodně článků na blogu! :D

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, no ono celkově poslední dobou lidi nakupujou, jak kdyby měl bejt konec světa. No to věřím, to muselo být super! Tobě také krásný nový rok a hodně zdravíčka.

      Vymazat