pátek 1. ledna 2016

Divotání | Anita Grace Howard | Slabý druhý díly | knihodojmy

Ahoj všichni, vítám vás po menší prodlevě u recenze. Tahle kniha je již jedna z těch, které jste viděli v nadílce a já jí teď ( 28.12.2015 v 10:59) dočetla. Zároveň za ní chci poděkovat dárkyni, kterou je Sára Sissi Charvátová.
Anotace :Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Můj názor: Bože, proč ? Copak autorka nevěděla o čem psát ? (Sabino, kritizuješ někoho právě za svojí vlastnost ?) Proč je 75% knihy jenom omáčka ? Copak autorka nevěděla o čem psát. Nesnáším otevřené konce. Šepotání byla pecka a říkám si, že tohle jsem snad ani neměla číst. Doslova se modlím, aby Zrcadlení nezklamalo a já nemusela celou sérii zatratit. Z milostného trojúhelníku se v tomhle díle stává, až moc řešené klišé jako je tomu skoro všude, kde se objeví. Nádherná obálka a opět skvělé celkové zpracování - jenom spisovatelka mě zklamala. Četla jsem pořád dál a dál a čekala, že snad najdu tu čtivost, spád, originalitu a zajímavost jako v prvním díle, ale nestalo se tak. Avšak i tak jsem kvůli ní zůstávala vzhůru dlouho do noci a četla a četla. Jak víte o špatných knížkách já psát neumím.

S láskou,
Sabbi


2 komentáře:

  1. Super recenzia! Čítal som už Šepotání, bolo skvelé...už sa teším na Divotání! :) :D

    www.universeofwonderfulbooks.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Tak to jsem ti doufám nezkazila zážitek z knížky :D Až na ní napíšeš recenzi pošli mi prosím odkaz :)

      Vymazat

Rossmann haul