úterý 5. ledna 2016

Lístky ve větru | Virginia C. Andrews | knihodojmy

Ahoj, vítám vás u nového článku. Konečně jsem zase něco přečetla :D Poslední dobou jsem fakt hrozné, ale věnuji se škole a mým zájmem se místo věcí (knih) stala jistá osoba. Nikolko, děkuju moc za všechno. A teď už k samotné recenzi.
AnotaceRodinná sága sleduje spletité osudy dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. Po čtyřech letech nelidského věznění se Chrisovi, Cathy a Carii podaří utéct. Definitivně za sebou zanechávají své dětství, ale také mrtvého bratra a nejpřirozenější lidský cit- lásku k matce, kterou kdysi tak velice milovali, ale která je svou neodpustitelnou zradou hruboce zranila. Zejména Cathy zachvátí hořká nenávist a touha po pomstě. Co čeká sourozence ve světě, před kterým byli tak dlouho skryti? Dokážou uskutečnit svá předsevzetí a dosáhnou cílů, o nichž snili v prachu, tmě a špíně půdy?

Děj: Cathy jakožto hlavní vypravěčka zde prožívá cca deset let svého života. Určité její sny se splní a některé z nich i zemřou.


Můj názor: Podle mě v téhle knížce bude nejvíc citů z celé téhle série. Jen mě štve to stálé umírání, protože se z něj stane naprosto všední věc a to mi nepřijde úplně OK. Potom vám ani není líto, že někdo zemřel. Nejvíce mi však bylo líto předposledního mrtvého, ale to pochopíte jedině když si to celé přečtete. Avšak přesto mám nejradši Cathy, protože si ten obdiv zaslouží. Jenom konec celé knížky mi přijde strašný. Proč ? Proč zase Cathy ? Zároveň kdyby v ději nebyl Julian byla by to tak nějak nuda. Možná se tu mohlo více mluvit i o Carrie a Chrisovi. Nicméně knížka mě prostě vždycky donutila nejít spát a tak jsem porušovala svou večerku a posvítila si na knížku telefonem, tabletem a všemožnými baterkami...Prostě vším, co svítí. Těším se na třetí díl, i když si k němu budu asi chvilku hledat cestu.


S láskou,

Sabbi

Žádné komentáře:

Okomentovat