pátek 18. prosince 2015

Nenažraná ženská a sportovec vtipálek aneb Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové

Ahoj všichni, vítám vás u nové recenze. Upřímně dnes vůbec nestíhám a tak to bude možná vidět i na tomhle článku za což se omlouvám, ale víte, jak dbám na onu skoro železnou pravidelnost článků. 
ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší.
Makadamové koláčky


Děj: Nenažraná Klára (žurnalistka, blogerka " Makadamka", gastrosexuálka) jde na rozhovor místo své kolegyně. A zpovídaným není nikdo jiný než Matouš. Klára si vůbec nechci přiznat, že by někdy měla něco s někým kdo mladší než ona. Jenomže ať už si to Klára přiznává nebo ne stává se z nich skvělý pár. Avšak tím to všechno pouze začíná.

Můj názor: Vážně pokud nevíte jestli radši román nebo kuchařku, tak tohle je to pravé ořechové. U téhle knížky se nasmějete, pobrečíte si a dokonce se vám chvílemi budou sbíhat sliny. Knížku zvládne i někdo, kdo obvykle nečte. Není nijak náročná a má pouhých 159 stran. Před každou kapitolou je nějaký recept a mohu říct, že snad o polovině těch věcí jsem v životě neslyšela. Jídlo, adrenalin, napětí, sex, láska a vztahy. Pokud milujete alespoň jednu z těchto věcí tak si myslím, že se vám kniha bude líbit. Proč jen tato autorka napsala tak málo knih. Styl psaní vás vtáhne do děje a občas připadáte jako právě jeden z těhle dvou.
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.
S láskou, Sabbi






1 komentář:

Avon haul