středa 28. února 2024

Zhlédnuto #19 - Hunger games: Balada o ptácích a hadech, Berlín, maraton Policejní akademie a Mužů v černém

 Ahoj, vítám vás u dalšího zhlédnuta po nějaké době. Já se dala více do čtení a co se týče seriálů, co nesleduju s přítelem, tak už mám snad čtvrtým rokem rozkoukanou Korunu a Orange is the new black - ano, jsem naprosto tragická a většinou dám přednost jiným kratochvílím. Dnes tu mám další směsku filmů a seriálů, kromě kterých se nám podařilo dokoukat Young Sheldona a Perníkového tátu včetně El Camina, od půlky Perníkového táty na něj koukal Kuba sám, protože nejen že mě to nebavilo, ale přišlo mi to hrozně depresivní. 

Zdroje: Berlín, Muži v černém, Hunger games, Policejní akademie

Hunger games: Balada o ptácích a hadech 
Na tomhle počinu jsme byli koncem loňského roku v kině, já byla kdysi skalní fanynka knižní série i těch starých filmů, ale to bylo v době kdy mi bylo třeba 13-14. Tenhle film ale převálcoval svým způsobem ty předchozí, máme tu sexy ač toxického záporáka s poměrně chytlavým příběhem, kdy mladého ještě ne prezidenta Snowa hraje Tom Blyth a roztomilou Lucy Gray z lidu, která tomu dává myšlenku revoluce doprovozenou skvělým soundtrackem. To působí skoro jak z Romea a Julie, že? Vizuálně i herecky moc pěkné, příběhem též. Doporučuju pak zhlédnout i předchozí díly, najednou vám spousta věcí bude dávat i další významy.

Berlín
Spin-off k Papírovému domu, kde se vrací asi nejzajímavější postava mimo Profesora a to Berlín. Nemá to takovou nálož akce, přeci jen je to spíše love story, je to o tom jak i ti nejlepší a nejchytřejší zločinci podléhají svým citům. Ostatně Berlín se zamiluje do manželky muže, kterého se právě chystá okrást a kde jinde by se příběh mohl odehrávat než právě v Paříži. Vizuálně nádhera a Pedro Alonso herecky opět neskutečný výkon.  Postava Damiana je mu krásným protipólem a tím, že to má jen pár dílů vám to doslova utíká před očima. 


Policejní akademie 1 a 2. díl 
Klasická old-schoolová komedie, kde se ještě uráží snad všechny skupiny lidí od žen po LGBT komunitu. Já si Policejní akademii pamatuju z dětství, ale snad nikdy jsem neviděla všechny díly a co si budeme je to tak hloupé a primitivní, že to skoro nemusíte vnímat. 

Muži v černém 1,2, 3
Muže v černém jsem dosud viděla jen ty nejnovější a to snad dokonce v kině, z těch starých jsem znala možná tak písničky. Z 1 až 3 je za mě nejlepší trojka a těsně v závěsu je 1. díl. Čtvrtý si už moc nepamatuju, ale také si ho brzy připomenu. 

Teď zase vychází poměrně nálož filmů, co bych ráda viděla mezi nimi třeba One Life, Anyone but You nebo Duna: Část druhá, na tu se chystáme do kina. Ráda bych letos už konečně dokoukala Korunu, Orange is the new black i Gilmorky, abych mohla koukat i na jiné seriály, pokud se nepletu má být nová Emily in Paris nebo také Bridgertonovi. 

Co jste viděli případně se chystáte vidět vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

3 komentáře:

  1. Policajné akadémie milujem a díky za tip na Berlín, nepoznám ale vyzerá to fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    já mám ráda první dva díly Policejní akademie, ten zbytek jsem neviděla a teď fakt nestíhám.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat