čtvrtek 8. února 2024

To Be Read: Leden až Březen 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešního knižního článku. Rozhodla jsem se loňské předsevzetí alespoň kniha měsíčně navýšit na tři a rovnou jsem si udělala i seznam knih, které bych ráda zvládla během prvních třech měsíců letošního roku. Už teď vím, že leden se mi povedl a můžu tak s lehkým náskokem navázat na to, co bych chtěla číst v únoru, ale my si dnes ukážeme všech 9 knih. 


V lednu jsem si naplánovala obě knihy se zimní tématikou, co jsem dostala od Ježíška. Jednalo se o dvě "caplinovky" a obě z prostředí Londýna. S láskou z Londýna a Notting Hill pod sněhem. Ty jsem přečetla bez problémů a v druhé půlce měsíce jsem sáhla po prvním dílu trilogie od Avy Reed a to sice po románu Truly. Ten bych zpětně hodnotila jako průměrný, ale neurazí. 1075 stránek celkem pro měsíc leden. 

Na únor zatím s menším předstihem začínám Pana Romantika od Leisy Rayven, hlavní hrdina je placený společník ač se svými klientkami nikdy nespí. Popravdě nedostat tuhle e-knihu k nákupu zdarma, tak bych si jí nevybrala. Dále bych ráda dokončila sérii Dvory od Sarah J. Maas a to Dvorem stříbrných plamenů, který bude díky svým 728 stránkám největší výzvou. A na konec Kniha útěchy, která už mi tu taky nějakou dobu leží od Matta Haiga, autora Půlnoční knihovny. 
Březen začnu druhým dílem série Začít znova od Mony Kasten - Věřit znovu. Mám doma celou sérii a ráda bych se jí postupně a hlavně LETOS prokousala. V březnu už přeci jen každý vyhlíží prvním sluneční paprsky čili Štěstí hřeje jako slunce od Pauline Mai je jasná volba a zakončím to dalším dílem série Lynnwood Falls - Pak ses objevila ty. Vlastně tohle všechno jsou druhé díly nějakých sérií pokud se nepletu :-D. 

Toť mých devět knih na první kvartál letošního roku. Samozřejmě když to nezvládnu nic se neděje, ale byla bych potěšena kdyby ano. Pokud udržím stávající tempo mohla bych mít do léta přečtené momentální zásoby. 

Plníte letos nějakou čtenářskou výzvu nebo předsevzetí? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



7 komentářů:

  1. Já si žádný seznam nepíšu - vždy si zapíšu tu knihu, kterou přečtu, a pak z toho dělám článek za celý rok, který vypadá třeba takhle: https://koutekknihomolky.blogspot.com/2024/01/rok-s-knihou-precetla-jsem-v-roce-2023.html?m=1#comment-form. 🙂
    Letos jsem začala knihou Návrat domů, pokračovat bych chtěla Cirkusovým vlakem a Velrybím divadlem - což jsou první tři ze šesti vánočních knih.

    OdpovědětVymazat
  2. Ze seznamu mám asi čtyři knihy, které se chystám přečíst :-) Snad se k nim brzy dostanu. :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu útěchy mám doma, četla jsem ji a velmi zajímavá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, já se musím přiznat, že se mi nelíbila. Já vůbec nemám motivační a rozvojové knížky ráda :(

      Vymazat
  4. Tak já nemám přečtenou žádnou z nich, ani žádnou zatím přečíst neplánuji. Já se chystám, že dočtu to, co nemám přečtené ze svých oblíbených detektivních sérii - zatím tu na mne čeká jedna L. Regan a dvě P. Gigney. A taky dvě knížky od Vánoc a dvě knížky ze spolupráce s Gradou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já se přiznám, že už jsem v březnové trojici :D v lednu jsem se s čtením zase jaksi rozšoupla, ale vůbec mi to nevadí- alespoň si můžu pak pořídit nějaké nové čtivo.

      Vymazat
  5. Kolekci od Mony Kasten bych taky chtěla přečíst, mám zatím jen první díl. Jules wake chci taky už konečně přečíst, ale raději bych prvně posbírala nejnovější díly od Julie Caplin.

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024