neděle 25. února 2024

Knižní přírůstky za Únor 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Ano, i v únoru jsem si pořídila nějaké nové knihy. Tím, jak jsem se teď rozečetla mi jejich stavy doma ubývají rychleji, než poslední pár let. Tentokrát jsem doplňovala hlavně řady fantasy, protože klasické romantiky mám doma ještě dostatek, ale je dobré to tak nějak prokládat. No podařilo se mi dostat na booktook Sarah J Maas a její fanouškovské základny, takže mám spoustu tipů i na další knihy a hlavně mě pro ni zase nadchl zatím poslední díl Dvorů, o kterém jsem mluvila v lednu. 

Není tedy divu, že hned dvě knihy jsou právě od Sarah J. Maas, a to sice Půlnoční koruna (299 Kč) - 2.díl série Skleněný trůn, kdy první jsem četla už dobrých klidně 7 let zpátky možná víc je-li to možné. Sice ještě mají vyjít další Dvory, ale já se rozhodla, že chci přečíst i zbytek autorčina díla. Skleněný trůn je zatím její nejrozsáhlejší série. Naopak Půlnoční město (339 Kč) má zatím pouhé dva díly a toto je ten první s podtitulem Rod země a krve. 

Poslední dílem hlavní série Měsíční kroniky, když pominu ještě další knihy, které k sérií patří, ale nejsou součástí úhlavních titulů je Winter (349 Kč). Já jsem hrozně dlouho žila v tom, že jí někde doma mám, ale už pár let jí nemůžu najít a mezitím se ze zbytku série stalo něco nesehnatelného a neskutečně ceněného. Oni se stejně jako Maas taky v těch paperbackách dost blbě čtou, vzhledem ke svému počtu stránek. Jedná se o retellingy klasických pohádek bratří Grimmů ve fantasy podání a dosud ty předchozí díly mě vážně nadchli. No a nakonec jsem si vybrala Nelítostného prince, který v knižním světě též dlouho rezonoval a já se k němu dostávám až nyní, ten vyšel na 194 Kč. Na celou objednávku jsem pak využila 10% slevu a platila jsem celkem 1062 Kč.

Co jste si do své knihovny pořídili za únor vy? Dejte mi vědět do komentářů :)
Sabča

Veškeré obrázky titulních stran knih pochází z Databázeknih.cz


8 komentářů:

  1. Hezké knížky. Já si v únoru koupila pět knížek. Článek o nich teprve připravuju. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Já si sama nekoupila nic, ale mám tu tři kousky ze spolupráce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, no to je pěkné. Já mám jeden kousek po dlouhé době zrovna na cestě :) a je to thriller

      Vymazat
  3. tyjo, tady tu literaturu vůbec neznám, to jde úplně mimo mě :D každopádně přeji hezké počteníčko :) já si v únoru pořídila na výprodeji v knihovně za 5 Kč kus sbírku básní a taky soubor různých dopisů Boženy Němcové :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je mi to jasné, že máme asi trochu jiné žánry :D Děkuju, no ale to zní skvěle to je za hubičku a ještě kvalitní čtivo. Já se přiznám, že mám tyhle primitivní románky ráda, v práci často čtu odborné texty, ještě vesměs oboru, v kterém se neustále učím, tak po pracovní době ráda vypnu.

      Vymazat
  4. Mně přibyla snad jen kniha v rámci spolupráce, jinak sama jsem si už pěkně dlouho nic nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    já jsem o nových knihách už psala článek, je na blogu. Hodně jsem vybírala různé eknihy, protože mě čekala dovolená.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat