středa 17. ledna 2024

Nákupy & Novinky - SHEIN, Lelosi, New Yorker, Jurhan, Knihy Dobrovský

 Ahoj, vítám vás u prvních letošních nákupů a novinek. Některé jsou ještě ze sklonku prosince, resp. první dva nákupy. 

Na SHEIN jsem zamířila především pro věci na maškarní pro dospělé, kdy abych vynesla zelené společenské šaty vloni koupené - půjdu za Zvonilku. Pořídila jsem si tedy vílí křídla - najít nějaké ne úplně barevně mimo a přemrštěné byl vážně úděl. Původně jsem chtěla zlaté, ale to by byl nadlidský úkon. Nakonec mám bílé s takovými modrozelenými odlesky za 6,19€ jen gumičky by mohly mít trochu delší. Blonďatá paruka se ovšem tuze povedla, přesně tuhle měla Sugar denny na svůj kostým Zvonilky, proto jsem si jí i objednala. Na to, že stojí 11,75 € vypadá vážně skvěle a když se namaluju, tak věřím, že mi bude i slušet. Pak jsem si brala ještě balení sítěk k paruce, ale ty tu na obrázku nemám, za to tu mám sukni. Brala jsem jí jako buď mi to bude nebo ne a snažila se řídit dle recenzí pod, nakonec jsem si klidně mohla vzít o číslo menší, ale v pase je na gumu čili to dám po Vánocích babičce zabral. Stála 8€ a i když je to prostě plastovka, tak oblečená nevypadá špatně a mají výběr dalších krásných barev, já mám zatím bordó a pokud se s ní sžiju určitě budu objednávat menší a v dalších barvách. 
Za prémie kromě toho, že jsem si odložila na pračku a na povinné ručení jsem si chtěla udělat i nějakou okamžitou radost. Na Lelosi zrovna probíhala akce 4 za cenu 2, přičemž Lelosi není levná sranda. Mně zrovna ztrouchnivěla jediná tepláková mikina z Lidlu, doslova se jí rozpadly rukávy tak si jí nechám na zahradu a na stavbu. Původně jsem si chtěla pořídit jen jednu, ale když byla ta akce alespoň jsem se nemusela rozhodovat kterou barvu - mám tu tmavou královsky modrou a myškově šedou. V tmavě modré jsem se pak držela i u spodních dílů, kdy mám k mikině i stejné tepláky ze stejné kolekce a legíny z edive Move s vroubkováním a středním stažením. Materiály jsou vážně příjemné, mikiny dlouhé pěkně až pod zadek a legíny neprosvítají. Za celou objednávku jsem dala 1600 Kč, rázem to vychází asi 400 Kč na produkt, běžně i legíny stojí okolo 600-800 Kč. Čili to beru tak, že jsem vlastně 1400 Kč ušetřila. 
Ježíšek mi letos nepřinesl žádné ponožky (akorát od Eri rohlíkové), čili jsem si musela nějaké pokoupit. V H&M byly vybraný a hlavně podle mě hrozně předražený. Vybrala jsem si tedy dvoje v New Yorkeru. Vánoční, které už byly zlevněné na 130 Kč, kde jsou červené, červené s nápisem a červené s tučňáčkem a také pár bílých. Pak jsem si vzala klasiku černé 5 párů za 169 Kč.
Poněkud nečekaný nákup byl nový štendr na oblečení, ten starý mi totiž přesně na Štědrý den prasknul, zkrátka už tu váhu ty plastové komponenty nevydržely. Tentokrát jsem již o něco moudřejší sáhla po celokovovém s nosností až 90 kilogramů. Všude byl okolo 1100 Kč, ale já ho pořídila za 800 Kč na stránkách Jurhan. Skládání bylo úplně primitivní, protože díly do sebe pouze zacvaknete a také je pojízdný a má kolečka i na zabrzdění. Jediná změna je, že se nedá výškově polohovat, ale to mi nijak nevadí. 


Na Knihy Dobrovský jsem si vůbec poprvé v životě pořídila e-knihu. Zvolila jsem druhý díl trilogie Lynnwood Falls autorky Helen Paris s názvem Pak ses objevila ty. První díl jsem měla vloni zadarmo k nějakému nákupu a bylo to tuze příjemné čtení. Jedná se spíše o slowburn romance, kterými ráda proložím čas od času ostatní četbu. Vyšla mě na 219 Kč
Poslední dárek od Ježíška jsem dostala od Monty, mojí nejlepší kamarádky a to sice duo vlasovky OGX s arganovým olejem a keratinem. Tahle značka byla jednu dobu hrozně trendy, tak jsem zvědavá, co na ní budu říkat já. 


No a zakončím to parfémem Essens, který jsem si koupila skrze kamarádku Verču. Jedná se o napodobeninu DKNY Be Delicious, který si chci už delší dobu koupit. Není sice o tolik dražší, ale řekla jsem si proč ne. Voní identicky a vyšel mě za 50 ml 450 Kč

Čím jste si mezi svátky udělali radost vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



12 komentářů:

  1. Na tie produkty na vlasy som zvedavá. Ja som si doplnila zásoby riflí, zháňam novú zimnú vetrovku ale zatiaľ bez výsledku. A samozrejme som si uchmatla nejakú kozmetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, rifle se vždycky hodí a se zimní větrovkou to chápu. Já to vloni nebo předloni už (?) vzdala a koupila si dvě zimní bundy z Vinted od značky F&F, ale jsou docela těžké. Už mi to nepřijde, ale vždycky ostatní překvapuje, jak je ta bunda sama o sobě těžká a přitom vlastně až toliko nezahřeje. Přeji šťastný lov na větrovku :)

      Vymazat
  2. Panejo, pěkné nákupy! Až půjdeš za tu zvonilku ,chci vidět foto, protože to bude pecka! Hodně dobrý! :-) Lelosi mám ráda, doma mám zásobu jejich legín i kraťas. A tu knihu si chci také koupit. :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, to se spolehni. Já už jsem si fotila, jak vypadají kostýmy zatím vedle sebe a už teď z toho mám dobrý pocit.

      Vymazat
  3. Sabčo, já si mezi svátky, pokud si dobře vzpomínám, koupila ve slevách u Rossmanna dvě zimní svíčky a u Dobrovského knížku Životice od K. Lednické. Pořád jsem váhala, jestli si ji koupím nebo ne, ale když měli jeden den po Vánocích 30% slevu (což znamenalo stovku dolů), tak jsem neodolala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to chápu. Já od Vánoc už nějaké akce na Dobrovském využila 2x. Letos mají nějaké dobré nabídky celkově :-D tak budu třeba víc utrácet za knihy? Popravdě doufám, že ne - chci nejdřív přečíst, co tu mám a nebude mě to tak nutit, když budu mít neustále něco nového.

      Vymazat
  4. Hezké nákupy, Sabi. 🙂 Já si mezi svátky nekupovala nic.

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, od Essens jsem už pár parfémků měla a vždy jsem byla spokojená. Moc pěkné nákupy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Produkty na vlasy vůbec neznám. Na Lelosi jsem v akci taky nakupovala . mikiny, tepláky, pyžama - jsem spokojená.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi,
    jsem zvědavá, co budeš říkat na tu Helen Paris. Já jsem včera zrovna dočetla třetí díl a zatím se mi nejvíce líbil právě tento druhý.
    Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. juuu, miluju akce, kam se má přijít v masce nebo nějak tematicky oblečený :D ta paruka je super, já si říkala, že je mi nějaká povědomá, a já to viděla na Sugar Denny! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Moje prosincové novinky byly velmi bohaté a lednové tuším budou také.

    OdpovědětVymazat