neděle 31. října 2021

Spotřebováno #30 za Říjen 2021

 Ahoj všichni, vítám vás opět po měsíci u mého i vašeho oblíbeného článku, kterým je právě Spotřebováno. Dneska to opět bude troku obsáhlejší, tak si udělejte něco dobrého a jdeme na to.

Avon Planet Spa The Freshness Ritual čistící pěna na obličej s výtažkem z semen moringy
Čistící pěny jsou letos defakto jediným typem produktu, který krom micelární vody používám na čištění pleti. Tato je z letos představené Avon řady s výtažky ze semen moringy, díky čemuž má takovou pánskou unisexovou vůni. Pěna je spíše krémová a tedy pleť absolutně nevysušuje. Obsahuje pro pěny typických 150 ml a stála mě kolem 60-70 Kč. Mizela tak průměrně, takže poměr cena x výkon slušný. Já jsem s ní byla víceméně spokojená, ale znám i lepší pěny, proto sama si jí už pořizovat nebudu. Teď si nebudu asi nějaký čas pořizovat nic na čistění - v zásobách na mě čekají minimálně tři gely. 

Astrid Micelární voda 3v1 Fresh Skin
Moje stálice v rámci odličování, poslední dobou mám celkem problém s tím dostat dolů řasenku, ale to záleží jakou zrovna máte. Mně přijdou všechny Astrid micelárky víceméně podobné, takže co momentálně je to beru. Stojí obyčejně kolem 120 Kč za 400 ml, ale dá se koupit i takové to menší balení. Pokud jste ještě nezkoušeli měli byste. 

Oriflame Love Nature Smoothie Face Mask Dark Berries Delight 
Krémová hydratační maska s výtažky s borůvek v krásné borůvkové barvě s lehkou sladkou parfemací. Tuhle masku jsem si kupovala spíše na letní období, kdy představa plátýnkové není úplně pokaždé příjemná. Nakonec jsem jí téměř celou vypatlala tento měsíc v rámci toho, že jsem zkoušela čištění pleti ve sprše, po kterém jsem bezprostředně masku nanesla. Pokud potřebujete nějak hnout s krémovými nebo jílovými maskami doporučuji vyzkoušet. U těch hydratačních není nijak omezeno kolikrát si jí můžete dát. Pleť pak byla krásně hebká a napapaná, kolikrát jsem mohla vynechat sérum a hlavně jsem pak už žádné další masky používat nemusela. Cena za 50ml byla nějakých 80Kč. 

Garnier Nutri Bomb Milky Sheet pláténková maska s mandlovým mlékem
Na masky Garnier nedám dopustit, no tahle byla asi zatím vůbec nejslabší, co jsem měla. Plátýnko mi absolutně nedrželo, takže po chvíli mě to akorát naštvalo a maska letěla do koše. Doufám, že nějak nezměnily plátýnko u všech, jestli jo budu muset hledat ke komu se nadále uchýlím. 

Balea It´s always me time pláténková maska s bílým čajem a kyselinou hyaluronovou 
Tohle byl průser ještě větší než ten Garnier, absolutně to nedrželo, pláténko krátké, ale široké. Navíc to nebyl takový ten jemný kapesníček, ale poměrně hrubší materiál. Co maska dělala se asi nikdy nedozvíme, protože chtěla být všude jinde než na mém obličeji. Tu druhou z této edice asi raději podaruji, předpokládám, že ani ta mi sedět nebude. 

Balea Hydrogelové polštářky pod oči s růžovou vodou a kyselinou a hyaluronovou
Tyhle polštářky už jsem jednou měla, Garnier jsou za mě lepší, ale i tyto nejsou špatné. U těchto mi vyhovuje hydrogelová konzistence a materiál samotných polštářků, který když si vychladíte na pocit vydrží déle studený. Jsou fajn a o chlup cenově dostupnější. 

Oriflame Love Nature jílová maska s lopuchem
Moje oblíbená jílová maska z Love Nature řady určená na smíšenou až mastnou pleť. Jedná se o masku, co čistí, ale zároveň nevysušuje a nestahuje obličej. Má lehkou svěží vůni a konzistenci lehce krémovější než obyčejné jílovky. Už mám doma další balení a klidně si koupím další. 
Palette Deluxe Oil-Care Color 7-77 Zářivě měděná
Tenhle měsíc mi barvila vlasy mamka, takže to mám hezky všude stejně barevné. Padly obě dvě barvy, co jsem měla momentálně doma a další měsíc si koupím zase tuhle. Docela jsem si na ní teď zvykla, tak jí tu zřejmě uvidíte častěji. 

Tresemmé Botanique Hemp + Hydration 
V rámci zkoušení drogérkové kosmetiky jsem tu měla zase nějakou tu vlasovku. Tahle za mě ve zkratce stála za starou belu. No pro ty, které zajímá více tu mám recenzi na tuto řadu. 
Inebrya Ice Cream Curly Plus Hair Mask with Moringa
Vlasovou masku od Inebrayi jsem měla doma dobrý rok. Přeci jen to tolik nemizí jako šampony a kondicionéry. Opět voněla unisexově až do pánska právě po morinze, která je tímto známá. Měla takovou perleťovou mléčnou konzistenci a stačilo jí vážně trochu. Bohužel se mi pak mastily vlasy docela rychleji, tak jsem jí používala jen když jsem měla vlasy hodně suché nebo hodně zacuchané, případně po nějaké tepelné úpravě. Znovu už bych si jí nekoupila. 

Manufaktura Pivní šampon 
Šampon z píva jsem si koupila jako cenu útěchy za poměrně náročný a ne úspěšný den. Do Pardubic, kde mám nejbližší Manufakturu se moc často nedostanu a zase tolik produktů, aby to pokrylo samostatnou objednávku z eshopu mě nezaujalo. Tenhle pivní šampon mi zezačátku přičel docela obyčejný. V druhé půlce už pak byly vlasy takové hezčí, je fajn, že se hodí podle mě na všechny typy vlasů, vůbec nezatěžuje, opět voní unisexově. Vlasy jsem pak měla lesklejší, lehčí a při použití kondicionéru i super na rozčesání. Ano, tenhle šampon bych si koupila znovu. 

Loreál Elseve Color Vieve Double Elixir 
Moje druhé balení tohoto rozčesávače už nebyl takový hollywood jako to první. Přišlo mi, že mi úplně přestal vyhovovat, najednou mi ty vlasy dost zatěžoval a mastil, tak nevím jestli to bylo tím, že si ty vlasy na to zvykly nebo něčím jiným. Každopádně si teď další balení pořizovat nebudu. 

Batiste Wonder Woman suchý šampon
Výborná poslední záchrana pro lidi s rychle se mastícími vlasy nebo ofinkou. Já jsem oboje, takže toto mi doma nesmí chybět. Příště bych si ráda zkusila vzít ten na hnědé vlasy, že by to nemuselo dělat takové ty bílé fleky. Hezky voněl, balení taky paráda, obsah stejně tak. Už mám doma další balení akorát jinou variantu. 
Gilette Satin Care Gel na holení pro suchou pokožku s bambuckým máslem
Tenhle gel na holení jsem dostala v rámci spolupráce s e-shopem Holime.cz, který se zaměřuje nejen na produkty pro holení. Satin Care si občas pořídím, no pořizovala bych si ho častěji kdyby byl nižší. Mám ve sprše tu nižší poličku, takže Satin Care se mi tam vejde dost stěží. Jinak proti samotnému gelu nemohu říct křivého slova. 

Wilkinson Sword Extreme 3 Sensitive 3+1 free
Tyhle jednorázové žiletky o třech břitech jsem pořídila přítelovi. Posledně jsem mu koupila ty úplně obyč, tak jsem mu chtěla dopřát něco lepšího. Zdál se s těmito spokojený, tak mu je nejspíš koupím opět. 

Balea Fairytale náhradní hlavice 4 kusy
Došlo mi i další balení náhradních hlavic pro Fairytale holítko. Cenově to v této kombinaci vychází opravdu na pakatel. Jednou si koupíte strojek za 80 Kč a pak už jenom jednou za měsíc koupíte tohle též za 80 Kč. Mně teda tohle vyjde většinou na nějaký měsíc a týden +- podle období. Holí se s tím jedna báseň. 

Oriflame Feminelle Soothing Gel na intimní hygienu 
Intimní gel je pro mě nejpomaleji spotřebovatelný produkt ze všech. Gel od Oriflame mám už alespoň podruhé, potřetí. Nikdy jsem s nimi neměla sebemenší problém a proto když byla v minulých katalozích sem tam akce, tak jsem pořídila i do zásob. Nedráždí, má praktickou pumpičku, je prostě fajn fajn fajn.
Avon Senses Fruity Margarita sprchový gel
Sprcháč jsem dostala od tchýně k narozeninám a zamířil rovnou do sprchy. Tuhle citrusovo-broskvovou svěží bombu úplně miluju a jsem ráda, že můžu říct, že mám doma ještě spoustu tohoto koktejlu v zásobách. Pokud něco z Avonu tak toto! 

Nivea Shea Butter & Botanical Oil sprchový krém
Předposlední z Nivea zásob sprcháčů, co jsem si dělala v létě. Krémové sprcháče mi teď docela chybí, tak nejspíš další, co budu načínat bude krémový. Tenhle sprcháč mi definitivně potvrdil, že bambucké máslo prostě není ingredience pro mě a nevoní mi. Nivea sprcháč znovu ano, ale v jiné parfemaci. 

Balea BodyFit krém s růžovým pepřem 
Krém na celulitidu nebo proti jejímu vzniku čas od času nějaký vyzkouším. Tenhle byl z nich zatím nejvýživnější, ale také se lehce déle vstřebával a občas hůř rozmazával. Měl takovou zvláštní štiplavou vůni a krásné praktické balení. Je to snad první tělový krém s tímto obsahem, co mi vydržel tak dlouho. Za sebe z Balea BodyFit mohu doporučit takový ten krém ve vysoké tubě bílý se zeleným víčkem se zázvorem. 

Dermacol Tělový peeling s vůní vodního melounu
Milionté balení tohoto peelingu s perfektní hrubostí, výrazně růžovou barvou a vůní jako melounové žvýkačky, co měly za mého dětství v každém krámě. Rozhodně ho nemám naposled, jen ho teď obměním v rámci možností, abych nepoužívala furt to samé dokola. 

Oriflame Feet Up Cooling Watermelon & Cucumber scrub na nohy
Další produkt na hoblování odumřelých kožních buněk byla tahle letní litovaná edice s vůní okurky a melounu, kterou jsem měla tu čest vyzkoušet úplně celou. Ta vůně byla na léto skvělá, všechno sladěné, vážně paráda i jako dárek. Můj top produkt bylo právě tohle, tohle je to, co vám ve spolupráci s krémem pomůže udržet měkký paty a nejen ty. Navíc je to hrozně příjemné na používání. 
Eurona Cerny vzorečky | Aviváž Spring Aloe + Prací gel Universal
V rámci Projektu X je teď možné dělat právě Oriflame a nebo Euronu, takže si každý najde to svoje. Moje sponzorka Terezka mi přeposlala vzorečky od Léni na vyzkoušení právě této značky převážně úklidových prostředků. Můj problém je, že mi to vytáhne sušička, takže bych si zřejmě musela pořídit produkty k tomu určené, jinak v lahvičce oba produkty voněly moc hezky.

Avon Footworks Overnight treatment with Lavender 
Jeden ze dvou mých oblíbených nožičkových krémů. Buď mám tenhle a nebo červený na tvrdý paty. Oba dva peckový krémy za pakatel, na který je sakra spoleh a při pravidelném používání nezklamou. 

Tetesept Sůl do koupele Ovocný punč
Obal mě zlákal koupit si u tuto nevýhodnou zbytečnost za 40 Kč. V minulosti jsem s touto značkou měla i dobré zkušenosti. Toto se neřadí mezi jednu z nich. Aromaticky nic, barevně to byla jedovatá růžová ne ovocný punč. Tohle je prostě propadák. 

Oriflame Dare to shine 
Sladká vůně dominující gardéniemi, ne až tak známá v rámci Oriflamu, ale mě zaujala. Nakonec byla opravdu dost sladká a ne tak dle mého gusta, ale i tak se mi zadařilo jí spotřebovat. Přítelovi nevoněla vůbec a tak u mě byla poprvé i naposledy. 

Pepco Wild Berries svíčka
Úplně základní svíčka, pří zapálení nevoní, jen na přičichnutí zblízka. Za cenu 35 Kč je to na efekt, že máte svíčku dostačující a vyhovující. Vydržela hořet za ty peníze vážně nesmysl. Pokud nemáte po ruce Ikeu a máte rádi levný svíčky tohle bude pro vás. 
Denk Mit Cosy Elegance ubrousky do sušičky
Ubrousky rozhodně ne do sušičky, ani na nic jiného. Popravdě nevím co s nima jak jsou tenoučké tak s nimi ani nic neotřete nic. Vyhozený peníze nic víc akorát. 

Coccolino Intense Fresh Sky ubrousky do sušičky
Tyto už byly několikanásobně lepší. Na ty vlhčené od edeky nebo Gut & Gunstig to sice nemá, ale použitelné to bylo. Oboje seženete v dmku, ale osobně nějak nemám potřebu si je kupovat znovu, když si deset korun připlatím mohu mít vlhčené, mnohem lépe fungující ubrousky, kterými pak i setřu filtr. 

Lenor 2v1 Prací gel s aviváží Spring Awakening
Můj milovaný modrý Lenor, na ten mi nikdo nesahejte. Parádní záležitost za nějakých 260 Kč, co vám vydrždí dobrý dva, tři měsíc a nic dalšího k tomu nebudete potřebovat. 

Ebelin 50 maxi tamponů
Nejlepší maxi tamponky na trhu, teda alespoň pro mě. Tohohle bych mohla mít do zásoby doslova vagon. Nikdy se mi neomrzí, neoddělují se, jsou příjemné na pleti. 

Eos Pomegranate Raspberry 
Kultovní balzámy na rty za 150-200 Kč za kus, tomu říkám přepal. No zase jsem tomu neodolala a toto je můj druhý eos balzámek. Hrozně se mi líbí kulaté balení, sladká chuť balzámů a různé vůně. Co se týče hydratace nejedná se o zázrak, co vám spraví rty. Mnohem funkčnější je Carmex a podobně funkční jakékoliv Labello nebo balzám za dvacku. No obaly táhnou že? 

Yves Rocher Elixir Botanique sérum 
Vzoreček jsem měla u časopisu Žena a život, konkrétně v čísle, kde je rozhovor s generálním ředitelem Yves Rocher pro ČR, SR a Maďarsko. Být cena nižší určitě bych si pořídila plné balení, takto dám zřejmě přednost něčemu od The Ordinary nebo Revolutionu. 

Splat Blackwood bělící pasta na zuby
Přírodní bělící pasta na zuby s výtažky z aktivního uhlí, jedna z balíčku dvou past, co jsem si koupila. Tato mě docela i bavila a používala jsem jí ráda, no efekt jsem neviděla žádný. Já vím, že bělící pasty vyloženě nefungují, no čekala jsem od pasty za dvě kila podstatně víc. 


No a to by byly všechny mnou spotřebováné produkty za měsíc říjen. 

Sabča





 




4 komentáře:

  1. Ahoj Sabi,
    mám pocit, že jsem si tou rýmou vysmrkala kus mozku, jsem nějak mimo, tak snad tento komentář k něčemu bude:-D Tu Balea plátýnkovou masku jsem si taky koupila, tak se teď docela děsím... Pěna z Avonu byla moc příjemná, moringa mi voněla. Mně bambucké máslo jako parfemace nevadí, ale mám raději jiný typ vůní. Astrid micelárky jsem měla několikrát a vždy jsem byla spokojená. Momentálně používám Avon a do zásoby jsem si koupila další z Avonu, protože mě 400 ml vyjde na krásných 89,90 Kč. Euronu jsem několikrát zkoušela a moc mě neokouzlila, aspoň co se týče aviváží. Zůstávám věrná Lenoru a Silanu, ty mi sedí nejvíce.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, ty to máš dobrý, i když vysmrkáš kus mozku nikdo to nepozná, protože jsi inteligentní žena. Já si teď pěknou dobu čistítko na obličej nepořídím mám v zásobách ještě tři gely, co volají po spotřebě. Avon jsem zkoušela od tchýně micelárku a trošku štípe v očích, jinak jsem se až divila, že byla dobrá.
      Děkuji za komentář a přeji brzké uzdravení <3

      Vymazat
  2. No tedy docst slušná hromádka... A myslím ani nemám nic vyzkoušeného. Já článek teprve chystám, ale u mne těch produktů bude myslím sotva do desítky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za komentář. Já naopak si tě v tomhle beru za vzor. Potřebovala bych se nějak uskromnit, co se týče kosmetiky.

      Vymazat