středa 13. října 2021

Spotřebováno #29 za Září 2021 | 35 minirecenzí

 Ahoj všichni, tentokrát se mi tu nahromadilo spoustu souhrnných článků za měsíc září, proto spotřebováno vychází lehce později než jste u mě zvyklý. Doufám, že to nebude zas tak vadit a článek si i tak užijete. 

Astrid Regenerační tělové mléko s bambuckým máslem
Tohle tělové mléko jsem pořídila v akci v Tescu za pouhých 50 Kč. Je ho 400 ml a má pumpičku - miluju věci, co mají pumpičku. Každopádně, co se obsahu týče odpovídá ceně, tělové mléko se občas blbě vstřebávala a dělalo hrudky. Parfemaci neobsahovalo, pokožku nedráždilo a vyživovalo obstojně. Každopádně znovu ho asi nepotřebuju, raději sáhnu po Nivea, Neutrogena nebo Barnangen. 

Nivea Exotic Dream sprchový gel 
Docela nepříjemně mě překvapilo, že sprchový gel pod názvem Exotic Dream má ve finále parfemaci granátového jablka, čehož jsem si upřímně v drogerii nevšimla. Parfemace tedy nepatří mezi ty úplně top a přijde mi, že prostě jen Nivea měla pocit, že musí udělat něco na léto, ale někdo už nechtěl přemýšlet co. Takže prostě smrkly nějakej sprcháč do letní lahvičky a čus. Je to škoda, přitom na léto se ty parfemace vymýšlí úplně sami.

Dove Sprchová pěna s kokosovým olejem
Sprchové pěny jsem dřív kupovala, protože je ségra zbožňovala. Tohle je vlastně první, co jsem spotřebovala já sama. Voní opravdu nádherně, nevysušuje, je krásně nadýchaná a krémové a přijde mi, že balení této pěny i vydrží dýl než obyčejný sprchový gel. Každopádně ke konci už mi klasický sprcháč trochu chyběl. Příště spíš k tomu mít načatý i sprcháč. Jinak za mě spokojenost.

Balea gel na holení Find me under the palm trees, Sunny Side
Klasika, co tu mám vždycky. Gel na holení za 4 pětky to prostě chceš, kord když to funguje. Letos už poslední zástupci letních limitovaných edicí. Už se těším s čím přijdou na podzim, případně na zimu. 
Avon Clearskin Deep Purifying Toner
Tuhle vodu máme doma vždycky, tchýně jí objednává bráchovi přítele a sobě, ale už tam byl zbytek, takže jsem to nemohla nechat jen tak a musela si ho uzmout a nahradit tonikem na akné, co jsem měla v zásobách. Tohle je dobré, levné, klasické alkoholové tonikum.

Oriflame Swedish Spa tělový olejíček
Tenhle olejíček je/bude i v oblíbencích. Sice vyjde na Oriflam poměrně dráž - okolo 170 Kč, ale stojí za to. Hydratací jsem letos neměla lepší produkt, pokožka je pak hebká a vláčná ještě klidně další dva dny. Nemá žádnou výraznou parfemaci a dobře se vstřebává. Jediné co, tak bych ho ocenila i ve větším balení, toto malé 100ml je hned pryč.

Avon Maxima 50 ml
Tohle je oblíbená vůně mé nejlepší kamarádky, takže když byla v akci asi za dvě nebo tři stovky a já potřebovala nějakou vůni na léto, tak jsem po ní sáhla. Osobně mě neokouzlila právě parfemací a znovu jí nepotřebuji, co se týče výdrže, tak už jsem i od Avonu měla rozhodně silnější a lepší vůně. Jednoznačně se ke mně domů už jen tak nepodívá nebo minimálně ne pro mé použití.

Мой by Stefanie Giesinger Čisticí pleťová pěna
Pěnu od Monu jste též mohli vidět v oblíbencích, každopádně už v starších než těch zářijových. Mně seděla, ale slyšela jsem na ní i špatné recenze, hlavně co se týče složení. Pro citlivé tvářičky pěna má docela výraznou parfemaci a někomu by to mohlo i vadit. Obsahuje výtažky z aloe vera a konopí, vydržela mi vcelku dlouho a byla jsem s ní za těch 90 Kč docela spokojená. Klidně bych jí koupila znovu.

Dermacol Aroma Rituals Osvěžující tělový peeling 
Peelingy tu mám hned dva a ty úplně stejné. Jeden jsem dostala, jeden si koupila a jeden mám ještě teď ve sprše. Z dmka je to jeden ze dvou nejlepších, co tam mají, proto je tu tak často. Pokud vám sedne parfemace, tak je parádně hrubý, funguje dobře. Jenom jako každý jiný peeling docela rychle mizí. 

Palette Deluxe Oil-Care barva na vlasy
V rámci vlasů jsem měla tenhle měsíc pech jak se patří. Zkoušela jsem barvit gelovou barvou, protože je výraznější než peroxidové z drogerie. Jenže mi to samozřejmě chytlo blbě, na odrosty vůbec na zbytek vlasů celý flekatý s tím, že po umytí to bylo čím dál tím horší. Sáhla jsem po týdnu po téhle barvě a díky bohu za ty dary se mi ty vlasy trochu sjednotily a odrosty jsou zase na tři týdny zažehnány. 
Gabriella Salvete hydratační pláténková maska s kokosovým extraktem
Tuhle masku jsem vyhrála u Haničky v giveaway a hnedka jak mi dorazila jsem jí využila v rámci relaxu ve vaně. Ze všech masek, co tato značka zatím uvedla na trh mi právě tato sedí nejvíce.

Garnier Hydra Bomb pláténková maska
Všichni, co mě čtete pravidelně víte, že na Garnier masky nedám dopustit. Teď nově jsou přebalené a mimo jiné doma kompostovatelné. Garnier letos dělá doslova skoky vpřed a moc jím držím pěsti. Tato maska patří mezi základní trojici, kterou uváděly jako vůbec první. Já se ostudně přiznám, že jí mám maximálně podruhé, ze základní řady nejvíc používám růžovou s heřmánkem. Špatná nebyla, ale mám větší oblíbence.

7th Heaven Superfood Cannabis Sativa Peel-of Mask
Slupovací masku už jsem neměla pekelně dlouho, tuhle jsem dostala v rámci balíčku od mých kamarádek Niki a Anetky. Zaschla poměrně rychle, akorát bacha ať si jí nedáme i na obočí jako já - dostat to z něj je pak docela peklo. Jinak šla sloupnout dobře, ačkoliv ne v jednom kuse. Kdyby maska nevyschla určitě by tam na dvě použití bylo. 

Balea Sunny Side pláténková maska
Tuhle limitku jsem koupila společně s gelem na holení z první fotky. Na to, že se jedná o Baleu tak byla dobrá - nepodráždila mi pleť, celkem i hydratovala a měla jen jemnou parfemaci. 
Lorél Paris Elseve Color Vive Balzám na ochranu barvených vlasů
V minulém spotřebováno jste mohli vidět šampon a expresní balzám ve spreji, dneska tu máme zbytek toho, co jsem měla doma a to kondicionér. Vlasy jsem teď zase šidila drogérkou, takže mi úplně neděkují. Mám v plánu to dát dohromady. Z drogérky bych po Elseve sáhla klidně znovu, vlastně já po něm sáhnu určitě, protože jsem ho dostala k narozeninám.

Schauma Repair & Care Shampoo
Bohužel s tímto šamponem mám zcela opačnou zkušenost, tím sotva umyjete štětce. Příšerně to zatěžuje vlasy a dráždí pokožku hlavy. Už zase jsem si připomněla, proč si Schaumu nekupovat, kdysi nabízeli dobrý kokosový šampon, ale teď už je to jedno velký ne. 

Dove MEN + Care Clean Comfort
Opět pro porovnání i něco, co spotřeboval přítel. Klasika kupuju mu Dove nebo Niveu, protože tolik nevyusušují a mají v nabídce krémové sprcháče pro pány. Vyhovuje i balení, kdy je otevírání směrem dolů, a tak není třeba produkt nějak složitě dolovat z tuby. 

Kneipp Relaxační sůl do koupele Levandule
Sůl do koupele je rozhodně produkt, který už tu dlouho nebyl. Moc jsem si koupele nedopřávala, hlavně se sprchuju a poslední měsíce si prostě po koupeli musím dát sprchu jinak si nepřijdu umytá. Omezila jsem je tedy na minimum. Tahle sůl byla super, krásně voněla, obarvila vodu na sytě fialovou a stačilo jí trochu. Stála nějakých 130 Kč zhruba a kupovala jsem jí na e-shopu Krása.cz. Už mám doma na vaně další v jiné parfemaci. 

VZOREK Koupelová sůl
Tenhle pytlíček se solí s nějakými sušenými květy jsem obdržela v rámci výhry od Haničky. Použila jsem ho v kombinaci s olejovým zvířátkem. Asi bych tam nemusela mít ty sušené květiny, protože jsem je pak musela lovit, ale jinak průměrná sůl do koupele. Kneipp mě oslovil víc a zřejmě bude sehnatelnější. Jestli se nepletu tato sůl bude z e-shopu s přírodní kosmetikou Lilibela. 
Dermacol Matte Mania
Tato edice tekutých rtěnek byla velký boom a tuším, že Sugardenny jí kdysi hodně doporučovala. Kromě toho jí měla na sobě kamarádka v hospodě a vydržela jí fakt nesmysl. Vydala jsem se teda pro jednu též a mně, mně nedržela vůbec. Dělala hrudky, musela se nanést v hodně tenké vrstvě a celou dobu lepila jako ďas. Proto mi také dříve prošla než jsem jí stačila spotřebovat.

Loreál Paris Air Volume řasenka
Je mi líto, že mi tato řasenka došla, byla vážně skvělá. Řasy prodloužila i jim dodala objem a určitě bych si jí  i přes vyšší cenu pořídila znovu. Psala jsem na ní samostatnou recenzi.

Loreál Paris Lip Paint Matte
Další z mých hokusů pokusů alá koupím si lepší rtěnku. Tuhle jsem vynosila už mnohem více než přechozí. Odstín bych takový oranžovo-hnědý velmi tlumený. Pořádně vlastně vůbec nezaschla a konzistence bylo dost našlehaná a krémová. Nicméně na rtech byla komfortní, akorát už změnila pach, tak jí raději vyhodím než si přivodit nějakou nepěknou reakci. 

Essence Tiny Tip Liner
Upřímně si tuhle linku vůbec nevybavuju, že bych jí měla, takže moc nevím, co k ní říct. Když jsem jí našla už byla vyschlá. 

Revolution Reneissance linka
Dobrá linka do chvíle než jste milovníky třpytivých očník stínů, to je dost problém. Snadno na sebe nabere právě ony stíny a pak nekreslí tak dobře a precizně. Také jsem jí zmiňovala v samostatné recenzi. Za tu cenu už bych si jí určitě nepořizovala, opravdu kdejaký levnější produkt odvede lepší práci.
Directions Flame gelová barva na vlasy
Tohle je to malý neštěstí, co mě postihlo. Gelovou barvu nejsem zvyklá používat tedy ani s ní manipulovat. Ačkoliv jsem postupovala dle návodu a v minulosti jsem barvu měla a byla s ní spokojená, tak tentokrát mi to chytlo strašně flekatě a bylo to hned vymyté. Raději zůstanu u nudnějších odstínů zrzavé z drogerie.

Yves Rocher krém na ruce Mango & Korinadr
Krém jsem zdělala především přítelovi na ruce a byl opravdu takový letní. Neboli velmi mál hydratační dle mého názoru, ale lehký a rychle vstřebatelný. Nevybavuji si kolik mohl stát, ale opětovaná koupě mě neláká. Mám větší oblíbence mezi krémy na ruce a navíc spotřebuji 1-2 ročně. 

Vzorek Avon Encanto Inspiring Body Lotion
Tenhle vzoreček jsem dostala tuším od tchýně k objednávce z Avonu. Tělové mléko bylo lehké a mělo výraznou květinovou vůni. Parfemací mě moc neoslovilo, hydratace též průměr. No do plného balení bych nešla

Vzoreček La Roche Posay Toleraine Ultra 
Tak toto mě nechává naprosto chladnou. Krém nemá žádnou parfemaci, konzistenčně lehký a snadno vstřebatelný, hydratuje hezky. Nezanechal ve mě žádný dojem, žádné to tak to potřebuju doma. 

Ebelin Odličovací tamponky
Moje oblíbené, bavlněné odličovací tamponky z dmka. Vyjdou možná oproti jiným trochu dráž, ale jsou měkké a příjemné. Nedám na ně dopustit. 
Vypálila jsem i na počest začínajícího podzimu tři svíčky, přičemž všechny jsou z Pepca. Vlevo máme dvě z té střední kolekce (mají takové ty alá Ikea za 35, pak tyto za 45 a následně různé designové) růžovou kávovou a žlutou tropickou. Tropickou jsem při zapálení necítila prakticky vůbec, kávovou jen když jsem vešla do pokoje. Kávová i hůř odhořívala než její žlutá kámoška. Hnědá byla z jejich designové řady a zpracovaná je fakt krásně, už popravdě nevím kolik stála. Vůní mi připomíná tóny nějaké ambry, je taková těžší a elegantnější. Všechny byly fajn pokud stejně jako já svíčky pálíte spíš na oko než na vůni. 
Takto už vypadá všech 35 produktů pohromadě. Co jste za uplynulý měsíc spotřebovaly vy? Podělte se v komentářích :-) 

Vaše Sabča 
















4 komentáře:

  1. Znám sprchovou pěnu Dove, která je fakt skvělá, krém na ruce od YR, kteý krásně voní, ale s hydratací je to horší (a je sakra drahý) a tamponky Ebeline, které mi v poslední době přestaly vyhovovat, tak jsem přešla na Cien z Lidlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, jojo Dove prostě umí a málokdy zklame. Do Yvesu jsem od září nezavítala, zase bych tam nechala raketu. Naposledy jsme do nákupáku šla pro oblečení a odešla jsem s 0 oblečením, ale kosmetiku za 600 to jó to by mi šlo.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    sice jsem článek četla hned, jak vyšel, ale k napsání komentáře jsem se dostala až nyní. Astrid mléko jsem měla a přišlo mi takové dost průměrné, nějak mi nesedla vůně. Nivea gely bych ráda vyzkoušela, ale zrovna mám doma slušnou zásobu jiných gelů, tak to chvilku bude muset počkat. Dově pěny jsou moc fajn, celkově mám tento typ produktu ráda. Balea gel na holení je i moje stálice a právě toto balení je snad nekonečné. Tonium z Avonu je moje stálice, kupuji ho pravidelně, mám ho doma pořád. Na značku Swedish Spa jsi mě opravdu nalákala, budu to muset časem vyzkoušet. S vůní Maxima nemám vůbec zkušenost. Čistící pěny jsou skvělé, ale tuto od Monu jsem asi ještě neměla. Právě používám Nuxe a jsem z ní nadšená. Peelingy od Dermacolu mi celkem vyhovují, ale ta melounová vůně není nic pro mě. Garnier masky jsou za mě dost průměrné.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, to vůbec nevadí, taky se mi to stává. U Astrid mléka musím souhlasit, znám i jiná dobrá a levná mléka, co si koupím prostě radši. To mi povídej, zrovna mám doma další tři sprcháče v zásobách a pak budou Vánoce, no myslím, že letos už mám se sprcháči vystaráno, koupím možná tak jeden vánoční pro navození atmošky. Swedish spa je momentálně mezi mými nejoblíbenějšímy Oriflame řadami. Mám to co se těla týče zhruba nějak Milk&Honey, Swedish Spa a Love Nature máta, malina :-D

      Vymazat