neděle 3. září 2023

Shrnutí měsíce Srpen 2023 - dámská jízda, Magmafest, grilování s partou, už chci sakra podzim :-D

 Ahoj, po měsíci vás vítám u dalšího shrnutí. Začínám rozepisovat první srpnový víkend a to počasí ? Celý ten hustě prší a zítra má taky, snad se to ještě na chvíli na malý střípek srpna umoudří. (To jsem teda pěkně zakřikla vzhledem k té vlně veder, která přišla hned na to a trvala skoro celý srpen) 

Zevl Meeting, dámská jízda - večeře v Restauraci Růžek na mlýně, vínko, snídaně, manikúra

Ještě poslední červencový den si sem dovolím vecpat, s Monty jsme si jen v rychlosti prošli Zevl Meeting ve Vrdech. Je to poprvé, co ve Vrdech byla nějaká auto-akce tuning sraz. Přikládám fotku Jetty, která se mi líbila nejvíc a pak Fabie v jedovatě fialové. No na svoje auto bych si to fakt nedala (mám taky Fábii), ale odvahu cením. Další víkend resp. pátek jsme se zase sešly s holkama, tentokrát jen tři, protože Týna měla angínu. V rychlosti jsme proběhly poutí do vinotéky a nakoupit na snídani do Lidlu a pak už jsme to měly akorát na večeři. Nakonec jsme si daly večeři v Růžku na mlýně, což je přestěhovaná restaurace Růžek do prostorů Koželužského mlýna v Chrudimi. Ještě že se nám alespoň sem podařilo udělat rezervaci, díky pouti o které jsme do poslední chvíle neměly tušení bylo všude narváno. Daly jsme si aperoly a steak z kotlety s pepřovou omáčkou a opeky. Jídlo bylo za super peníz a obří porce, moc jsme si pochutnali akorát Aperoly byly dost vodové jako by v nich chybělo prosecco. Druhý den jsme si udělaly super vyšperkovanou snídani a snad se nám podaří se letos ještě alespoň jednou sejít. 
ledová káva s mamkou, Magmafest 2023 - s Kubou, Trautenberk, Jack Honey Lemonade, pivovar Ježek

V týdnu se mi podařilo vidět se s mamkou, po dlouhé době jsme si byly sednout ve Vivě na ledovou kávu a mamka sehnala i novou mikrovlnku. V pátek jsem měla už dovolenou, s partou jsme vyjeli na rockový Magmafest do Jihlavy. My poprvé, ostatní už tam byly na minulé ročníky. No tenhle ročník byl, co do počtu lidí šílený - fronta na záchod 25 minut, na pivo hodinu. První den jsme vyráželi, abychom tam byli hned, co se otevře stanové městečko kvůli místům a dobře jsme udělali. Nejen, že bylo plné to, ale i kemp za městem, kam se muselo složitě dojíždět. Čekání jsme si zkrátili návštěvou pivovarské restaurace Ježek, kde jsme i poobědvali. Z prvního dne měl nejlepší show Harlej, z druhého potom Trautenberk. A já jsem objevila novou kombinaci medového Jacka se Spritem a senzační brambory, který jsem se doma snažila naprosto neúspěšně pak napodobit. 
Svatovavřinecká pouť, brambory který ve finále skoro nikdo nejedl, ovocné knedlíky od Ivy, Rossmann nálož, Capricciosa, na kosmetice <3 

V neděli jsme jen rychle okoukli, co zbylo z pouti, která je u nás tradičně okolo Vavřince neb kostel na našem náměstí je zasvěcen svatému Vavřinci. V pondělí jsem po práci krom vybalování a sepisování věcí do Rossmann haulu udělala brambory inspirované právě těmi, co jsme jedli většinu festivalu. V úterý jsem měla kosmetiku a obočí v MH cosmetic studio, kam už tak nějak občasně docházím přes rok a je to vlastně jediná taková zkrášlovací služba, kterou využívám s nějakou pravidelností. Po cestě zpátky jsem se stavila pro pizzu v La Pise- měla jsem už hlad jako vlk a doma nic navařeného. Ve středu naopak navařila kolegyně Iva skoro pro všechny ovocné knedlíky a byly jako od babičky (mamka totiž ovocné knedlíky moc nedělala :-D) 
nákup z Penny, vířivka, páteční večeře, kytička pro babičku Hanu, Gilmorova děvčata, grilování

V týdnu jsem pak byla za babičkou popřát jí k svátku, tak jsem po dlouhé době nechala udělat i nějakou kytičku zase. V pátek jsem v Penny udělala menší nákup na další týden a na víkend, hned ten den jsme si k večeři udělaly kuřecí křidýlka, přítel je teda nemá moc rád. V sobotu jsme se sešli s partou a grilovali. Další týden už díky horkům došlo i na vířivku a na těšení se na podzim, já tohle horko nesu hrozně blbě a je mi většinu času hrozně blbě :-D takže jsem se rozhodla poprvé v životě vidět celé Gilmorky. 
gnocchi s mamkou, UHK, dárečky od Haničky, po dlouhé době v kině, škrábu škrábeš škrábeme, nový lak a nový nehty na dovču

V týdnu jsem se zase viděla s mamkou, tentokrát jsem jí vzala u nás na kávu a já si dala gnocchi s hříbkovou omáčkou a panenkou, mamka mě pozvala. V pátek jsme vyrazily na nový filmy od Kazmy ONEMANSHOW: The Movie, přítel si přál vidět a už dlouho jsme si čas jen pro sebe neudělali. Nakonec jsme se úplně neshodli na názoru na ten film takže...Za mě je to průměrné po všech předchozích show už mě to nepřišlo nikterak převratné. Což zní jako bych ten film ani neviděla, ale prostě mě to neoslovilo. V sobotu jsem pak škrábala malby na baráku, v každé místnosti je asi tak šest vrstev a jde to jednoduše na prd, no udělat se to musí. V pondělí jsem si vyzvedla balíček s Avonem od Haničky, kde mě čekal první letošní narozeninový dárek resp. nálož dárků. Děkuju moc Haničko! V úterý jsem psala přijímačky v Hradci na Jazykovou a literární kulturu. Nejen, že jsem přípravu jaksi podcenila, já bych na to zřejmě potřebovala celý přípravný kurz a už sakra věřím naší češtinářce, že nás učila základy, protože x těch lidí a pojmů jsem vůbec neznala. Na to že se jednalo o druhé kolo a berou 20 lidí nás tam bylo k 20 a z toho jestli vezmou odhaduju tak pět. No docela jsem to pro**ala, ale tak počkám si než to budu mít černé na bílém. Na středu jsem si hodila taky dovolenou, abych jí měla v kuse a ne trhanou, když stejně dnů mám dost - mám v plánu si vyprat, zabalit si a trochu odpočívat. Zítra ráno čili ve čtvrtek 31.8. máme odlétat do Říma a já už dva dny skoro nespím jak se těším a současně jsem nervózní, aby se (zase) něco nepodělalo (jako už asi 6x předtím). 

Napsala bych držte mi palce s tím Římem, ale to v dobu kdy tento článek vyjde už bude dávno rozseknuté, tak alespoň s těmi přijímačkami prosím :-D 

Krásný začátek mého milovaného podzimu všem,

Sabča


5 komentářů:

  1. Sabčo, džím palce na vše, co je potřeba :).
    Můj manžel taky nestojí o kuřecí křidýlka, což mne mrzí, já bych si je dala určitě častějí než jednou za dva roky :D. A vedra nesnáším, to snad raději to počasí, co bylo začátkem tohoto týden ;-)
    Doufám, že si parádně užíváte Itálii :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuju moc. Asi to zabralo ve středu jedu na zápis, protože na školu mě vzali a z Itálie jsem se vrátila dneska v noci :-D

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    já taky nemám ráda kuřecí křídla, úplně Kubu chápu. Já jím jen prsa:-D
    Měj se hezky,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to, že sis srpen náramně užila! Tak to má být! Já sice léto miluju, ale letos už se na podzim také docela těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, užila, ale září září bylo zatím rozhodně měsícem roku.

      Vymazat