neděle 2. dubna 2023

Shrnutí měsíce Březen - Marpo & Troublegang koncert, dámská jízda,maraton po doktorech, rodinné oslavy narozenin, první jarní dny...

 Ahoj, vítám vás u dalšího měsíčního shrnutí, tentokrát za měsíc březen, který obvykle začíná už slibovat první sluneční paprsky a náznaky jara. 

odběry na nefrologii, procházka, Barista Chrudim, páteční MOTD, call ohledně nové kampaně, Niki narozeniny

Začnu čtvrtkem, kdy jsem byla na odběrech před následujícím vyšetřením na nefrologii, na nějž zřejmě (dá se to předpokládat) navážou vyšetření další. Rozhodně tady mají lepší sestřičky na odběrech než u doktorky praktické, protože se mi neudělala žádná gigantická modřina a ani mi nepropíchly žílu. V rychlosti jsem se stavila pro kafe a snídani a jela do práce. Už v autě přes okna šimraly paprsky sluníčka a úplně jsem z toho měla dobrou náladu resp. z toho počasí, výjimečně milého personálu na nefrologii a z dobré kávy. Po práci jsem se šla sama projít, to už jsem neudělala ani nepamtuju. Poslouchala jsem Knihovory podcast o knížkách a doma pak dočetla knížku, co mám rozečtenou už od prosince. V pátek to bylo v práci zajímavé a poprvé v historii naší firmy budeme dělat LinkedIn kampaň na zadané téma, takže jsem byla součástí callu, kde se řešilo co a jak. Opravdu mě to nakoplo, že budu moct dál rozšiřovat a prohlubovat to čemu jsem se ve firmě začala věnovat jako první. Potom jsem byla navštívit s Monty Nikču v jejich bytu, kde teď bydlí s přítelem a současně jsme oslavily trochu její narozeniny, na které jsme obě dvě zapomněly. Hold co udělá ten Facebook a když to tam někdo nemá :-( 
OOTD na oslavu a koncert, Marpo &Troublegang, s Monty, oslava Sofiiných patnáctin, gin tonic, dámská jízda

V sobotu nás definitivně opustila pračka, zkrátka tenhle týden byl takový rozbíjecí co se věcí týče. Já si rozbila oboje sluchátka - jedny snad půjdou opravit přeždímal se totiž kabel propojující sluchátka mezi sebou. Taky se mi podařilo pohřbít dvoje legíny a jedny pyžamové kalhoty... Tím to prozatím a díkybohu končí. Dopoledne jsem jen tak zběžně poklidila, odnosila krabice a odpadky. Odpoledne jsme zamířili na patnáctiny mojí sestřenky Sofie, kde jsme rovnou popřáli i tetě Monice neb měla narozeniny nedávno. Oslava byla teda na bowlingu a měly tam kromě mého druhého nejoblíbenějšího piva i skvělé domácí brambůrky. Potom jsme vyzvedly Monty a její mamku a vyrazily na koncert Marpa, což je Monty oblíbený interpret. Už jsme na něm spolu byli kdysi na festivalu Hrady a zase to bylo super - taková dámská jízda a spoustu ginu & tonicu. Marpo na sebe nechal teda pěkný dvě hodinky čekat, ael zase hrál typický vypalovačky, co každý zná a já si od něj poslechla spoustu z mých oblíbených konečně naživo. 
MDŽ, snídaně, selfíčko z práce, Antman:Quantumania, nefrologie, kytička k MDŽ od přítele 

V neděli jsme se šli odpoledne projít a vyvenčit Enny a poté jsme vyrazili do Pardubic. Tam jsme Kubovi vybrali nové společenské boty v Deichmannu a já legíny v H&M obyč černé jedny. Vyšel nový Antman a Marvelovky jsou naše tradici, byli jsme tedy i v kině. Nebylo to tak zlé, jak jsem čekala - opět. Podle mě je to spíše o tom kolik těch filmů na jeden vzorec je, to i kdyby jste sebevíc chtěli, tak už se to lidem začne zajídat a začnou docházet nápady. V pondělí jsem byla na nefrologii, na vyšetření. No čeká mě toho teď ještě hodně a zatím se stále neví proč mi je to co mi je...Resp. mi až přišlo, že si myslí, že si to snad vymýšlím. V úterý po práci jsem zase byla u mé milované Markétky v MH cosmetic studio na obočí a kosmetiku, to bylo jako pohlazení po duši. Ve středu bylo MDŽ a já ho ani neplánovala kterak slavit, ale od šéfa jsme dostaly každá růžičku a doma na mě čekala květina od přítele. Odpoledne jsem byla na vstupní prohlídce k mé nové praktické lékařce - super mladá energická paní doktorka, jsem ráda, že jsem se k ní dostala neb nyní už má plno. Ve čtvrtek jsem si udělala opravdu echt snídani celozrnný croisant se slaninou a camebertem a pár jahůdek, co byly v akci. Ty už jsem neměla téměř od léta. 
Kubovo nové společenské boty, OOTD, Hrad ve Skotsku, na stavbě, zmrzlinový pohár, zapečené brambory 

V pátek mě čekala preventivní prohlídka u dalšího z doktorů, před tou jsem ještě stihla v rychlosti Kubovi koupit kravatu na ples, takže konečně ke mně bude ladit a současně pro něj babička měla dárek k narozeninám. V práci se začaly řešit pro mě opravdu zajímavé marketingové kampaně a taky se mi podařilo dokončit Marketing Associate Certificate 2023. Vyvenčila jsem i již upravené a zkrácené šaty z Vinted, babička od Kuby mi je upravila. Pak jsem jela k mamce vyzvednout vyprané prádlo - stále nedorazila nová pračka a potom jsem byla až do večera na baráku. Za odměnu jsem zase vytáhla knížku a dočetla jsem během pouhých tří večerů Hrad ve Skotsku. V sobotu jsem dělala vepřové kostky na paprice, zapečené brambory a banánové muffiny s čokoládou. Odpoledne jsem zase strávila výpomocí přítelovi. 
MOTD inspirované PilsnerUrquell pivním trikem, omalovánky, jarní OOTD, rozpečené houstičky, Harley ve svém živlu, vínečko
V neděli jsme po dlouhé době navštívili babičku Hanu na oběd a já od ní vyrazila rovnou na nákup do Kauflandu. Odpoledne jsem dělala koprovku, další várku banánových muffinů a nakonec jsem dala rozpéct housky. Musím přiznat, že ceny v Kauflandu mě docela šokovaly, takže zase budu vařit tenhle týden se pokusím ve znamení brambor a příští týden bude zřejmě těstovinový. Nevěděla jsem, jak se namalovat a tak nějak spontánně jsem to sladila s pivním Pilsner Urquell trikem :-D. Večer jsem si vybarvovala, abych dodělala obrázek a mohla pak vytáhnout nový pastelky a fixy. 
kostýmek do práce, nová vína na koštování, Solvinové zásoby, coffee break, omalovánky, nová žehlička v akci

V týdnu se takřka nedělo nic zajímavého, práce, práce, práce. Dorazila nám nová pračka - hurá a pak další práce. V pondělí tuším jsem vytáhla šaty na přivolávání jara, takže jak jinak než kytkovaný a zelený svetřík z Lidlu. Podařilo se mi pořídit i pěknou fotku naší kočičí výsosti Harley. Odpadly mi pak rehabilitace s nohou a využila jsem že v pátek nemám žádný důležitý hovor ani doktory a vzala si dovolenou. Díky tomu jsem po dlouhé době navštívila mou oblíbenou kamennou vinotéku Doušek Moravy a vybrala si na zkoušku tři pro mě úplně neznámá vína a to cuvé od Víno Hruška to si budu pamatovat ještě dlouho. Sladší, svěží neskutečně výborný víno. 

Ronovský bál, dámská jízda, snídaně v Baristovi, první kafe na zahradě 
Večer jsme vyrazili na místní městský ples s přítelem a jeho rodičema. Já se naučila vázat nakonec kravatu a poprvé jsme s Kubou ladili. Hrál Jel-Band a to je vždycky sázka na jistotu. Navíc jsme v tombole vyhrály spoustu super cen- dvě vína, soudek piva, ručník s tekutým mýdlem a JAR s houbičkami. V sobotu jsem jela s holkama do Chrudimi na dámskou jízdu a takovou kolaudaci nekolaudaci kamarádky bytu. Dělaly jsme večer domácí pizzu a u toho popíjely vínko, došlo i na gin &tonic, masky a procházku historickým centrem. Ráno jsme pak vyrazily na snídani do Baristy, já si dala vejce Benedikt. V neděli jsem doma poklidila - vyluxovala, vyprala, vytřela a umyla okna, takže v podstatě už takový jarní úklid. Na zahradě jsem si vypila první kafe takto venku a užívala si prvních jarních paprsků. Večer jsem byla ještě za kamarádkou a pak jsem už kuchtila jídlo do práce - křidýlka s br.kaší. 
trenčkot poprvé venku, burgery, hortenzie pro tchýni, přítel s dortem, beránek, džíska OOTD

V následujícím týdnu jsem si užívala prvních slunečních paprsků a vytáhla jsem trenčkot, džínovou bundu, koženkovou bundu. Fakt jsem si to užívala, dneska když píšu tyto řádky tak j zrovna šílená sněhová vánice a já jsem byla v práci v té koženkové bundě - nemilé. V týdnu se nic jó zajímavého nedělo - pokračovala jsem v rehabilitacích s nohou, ve čtvrtek jsem byla popřát dědovi k narozeninám. Celý víkend jsem pomáhala přítelovi a v  sobotu on a tchýně slavily narozeniny. Já v pátek dělala poprvé domácí hamburgery - ty se povedly a v neděli poprvé beránka - ten vypadá spíš jak dar nějaký sektě. 
pizza Nikl, večer s knihou, beránkový zbytkový piškot, zazimovaná Sabča, spontánní návštěva DM, vítpek
Všední dny následujícího týdne hlavně té první poloviny se nesly v duchu příprav našeho prvního živě vysílaného webináře v práci a řešení vzniklých problémů. V pondělí jsme si po dlouhé době s přítelem objednali pizzu a pustili si k tomu fajn film. Zužitkovala jsem zbylé těsto z beránka a udělala z toho takový piškot, který jsem pak pokryla jogurtem a jahodami. Co bylo, ale echt nemilé byl sníh, vítr a déšť střídající se s chvílemi sluníčka - aprílové počasí. Ještě, že jsem neuklidila zimní bundu. V úterý mě to zaválo nečekaně do DM - čekejte haul. Ve středu po úspěšně uskutečněném webináři jsem se odměnila poklidným večerem ve znamení knihy a práce na blogu. Ve čtvrtek mě čekal ultrazvuk kvůli těm mým ledvinám a v pátek jsme měli generální úklid na firmě. Tím skončil můj březen. Duben bude neméně pestrý a doufám, že více slunečný. 

A jak se dařilo v březnu vám? Napište mi do komentářů :)

Sabča








5 komentářů:

  1. Měla jsi tedy pestrý měsíc! Domácí burgery jsem ještě nikdy nedělala, ale včera jsme měli na oběd od manželova spolužáka a zatím nejlepší burger, jaký jsem kdy jedla! V březnu jsem byla taky na plese, posledním. Teď už považuji plesovou sezónu za ukončenou a hurá na jaro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, jako obyčejně a duben zatím začal taktéž docela dobře. Uvidíme jak se to všecko vyvrbí :-D No ty chlapi maj prostě nějaký lepší chuťový pohárky na to dochucení jídla mi občas přijde.

      Vymazat
  2. Měla jsi pestrý březen, krásné fotky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, krásný měsíc, plný zážitků a jídla. Přiznám se, že jsem chvíli studovala, co je to v krabici za produkty, a ono to SOLVINA. ♥♥♥ Tak to mě dostalo, ♥♥♥. Krásné svátky jara přeji.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    já myslí, že jsi toho stihla fakt hodně. Můj březen tak zábavný nebyl. Na začátku měsíce jsem se vracela z dovolené, pak jsem byla hlavně v práci. Občas vyrazila někam ven nebo do divadla. Tento školní rok je náročný, ale já si to pak vynahradím:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat