sobota 14. července 2018

Arkádie | Kai Meyer | Romeo, Julie a mafie ? | knihodojmy

Ahoj všichni, pokud mě čtete dlouho víte, že na tuhle sérii jsem články psala, nicméně...Zpětně mi jich spousta přišlo velmi nekvalitních a proto je již online nenajdete,celkově teď aktualizuju staré články a zatím jsem se dostala do poloviny roku 2016, takže mám za sebou teprve rok a půl. Celkově mi přijde, že ačkoliv to nevypadá ušla jsem kus cesty.
Děj: Celým námětem této série jsou dva znepřátelené sicilské mafiánské klany - Alcantarové a Carnevarové. Naší hlavní hrdinkou je neznalá Rosa, která přilétá na Sicílii a náhodou se setkává s chladným avšak elegantním Alessandrem, avšak to ještě netuší, že hlavní hrdina Alessandro je Carnevar. Pomalu proniká do tajů historie jejího i jiných rodů a dozvídá se i o odvěkých arkádských dynastiích s neuvěřitelným bájným původem. Zakázaná láska nebo loajalita rodině ?

Z mladičké Rosy se nám stává hlava klanu Alcantarů, což vzhledem k jejímu vztahu s fešákem Alessandrem může být celkem problém a Rosa si tuto pozici tak bude muset vybojovat. Mezitímco tak ztrácí pozornost neb je zaměstnána vlastní rodinou však kují pikle i Carnevarové.

Rosa a Alessandro přestávají tajit svůj vztah a i kvůli němu jsou nuceni prchnout. Na scénu nám přichází i velmi nebezpečný panáček Hladový muž, a to sice z vězení. Vychází najevo i pravda o Rosině otci a TABULE (testování na členech arkádských dinastií).

Názor: Velice oceňuji originální námět, ačkoliv člověk by si řekl, že je to jen další alá Romeo a Julie knížka, tak je velmi dobře zpracovaná. Dějová stránka se vyznačuje spádem, napínavostí a akcí na každé stránce. Hlavní hrdinové nejsou žádní "ufňukánci" , akorát mě mrzí, že se zde neprojeví i jiné neméně zajímavé vedlejší postavičky. Je to klasická ničím nevybočující young adult série, ale pokud toto máte rádi, pak vám ji mohu jen doporučit. Na tomhle autorovi shlédávám největším pozitivem právě to, jaké dokáže vymýšlet světy a postavy (viz. např. i Stránky světa).Pamatuju si, jak jsem kvůli těmto knihám chodila pozdě spát. V patnácti letech to pro mě byla lepší série, to rozhodně, ale i tak na ní vzpomínám s tím, že jednou si jí přečtu zas. Díky ní jsem poznala Kaie a pořídila si od něj další knihy a opět zvažuju další a další.
Za poskynutí celé sérii k recenzi děkuji nakladatelství Fragment.
S láskou, Sabbi

Žádné komentáře:

Okomentovat