neděle 5. července 2015

Tygrova stezka | Colleen Houcková | knihodojmy

Děj: Strhující Tygří sága pokračuje ...
Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo neuvěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého indického prince. Nové nebezpečí Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružství s Renovým bratrem, záporákem Kišanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého vlastního osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.
Víra. Důvěra. Touha.
Jak daleko byste zašli, 
abyste zachránili svou jedinou lásku?

Můj názor: První hodnocení této knihy se bude vztahovat k obálce, která mě uchvátila, protože černý tygr - to je vzácnost fantazie a přírody. Skvěle zvolený design v podání barev - rudé přecházející v exotickou oranžovou - doplněno různými ornamenty a orámování na vrchu obálky. Podle mě velice krásné a nápadité na upoutání pozornosti.

A teď přejdeme rovnou k textu, ději a postavám. Děj byl znovu velice magický, protkán tajemnem a prastarou mystikou. Kniha, znovu vyprávěna z pohledu Kelsey, je plná citu, dobrodružství, poezie a záhad, které čekají na svá rozluštění. Autorka má bujnou fantazii, která jí v tomto příběhu značně vypomohla při vytváření příběhů, nového světa a originálních věcí, o nichž se jen tak nikde nedočtete. Mezi slabiny této knihy patří až moc detailní popis nedůležitých věcí a dění obecně. Nicméně puntičkářství se ztrácí v perfektně vytvořeném příběhu, plného napětí, lásky a akce.
K postavám mohu říct, že každý měl úplně jinou úlohu než v první dílu a přineslo to rázné oživení příběhu - Ren neměl možnost se moc vyjádřit a jistě každého citlivého člověka píchne u srdce až se dočte o nešťastném pokračování lásky v rozkvětu, lásky Kelsey a Rena. Nicméně autorka dala více prostoru inteligentnímu, přitažlivému princi č. 2 - Kišanovi, jenž u mě vede na celé čáře před Renem, nejen pro své vlastnosti, ale i pro výstup v knize. Kelsey začala jednat jako dospělá a ne jako dívka co si se životem neumí poradit, ale stále se mi na ní něco nesedí.

Jsem znovu ráda, že tato kniha má čestné místo v mé knihovně.
Budu ráda když mě, mé spoluautorky a náš blog podpoříte svými komentáři na které s radostí odpovíme.

Read books
Sarrah

Žádné komentáře:

Okomentovat