neděle 3. dubna 2022

Shrnutí měsíce Březen 2022 | Uncharted, spousta oslav, třídní sraz...

 Ahoj všichni, vítám vás u shrnutí již prvního jarního měsíce, na jaro se letos těším jako na smilování, chybí mi sluníčko, počasí akorát na mikinu, kdy už se dá sedět venku na zahradě a popíjet kafíčko. No březen pro mě začal návratem do práce po covidu, prakticky s dovolenou, víkendy a izolací jsem byla pryč téměř dva týdny a proto pro mě lidi byli vítaným rozptýlením. Nepodařilo se mi v rámci prvního týdne dohnat skluz, který jsem nabrala no neberu to jako něco nečekaného a budu v práci pokračovat další týdny. 

Makeup of the Friday, květina pro tetu z Blankytky, nový kuchyň, po dlouhé době v kině, tchán v kuchyni alias nedělní oběd - panenka

První víkend po covidu začalo období rodinných oslav a snažila jsem se využít každé volné minuty. Po práci jsem se stavila koupit kytičku pro tetu k narozeninám, nejdřív jsem koukala na ty, co už měly hotové a furt jsem váhala. No když jsem se otočila a za mnou byly ještě nerozvinutý slunečnice, tak bylo jasno. Slunečnice jsou podle mě jedny z vlastnostmi nejzajímavějších kytek a rozhodně bych je někdy ráda dostala i já. Večer jsme vyrazily s přítelem na Uncharted, nový akční film na motivy stejnojmenné hry v hlavních rolích s mým oblíbeným Tomem Hollandem a přítele oblíbeným Markem Walhbergem. Za mě vizuálně moc hezký, vůbec mi nedělalo problém dvě hodiny koukat na Toma Hollanda :-D jinak takový průměrný akční film. O víkendu tchýně i tchán už zajížděli novou kuchyň, moje oblíbená část je zatím lednice s ledovačem, takže jasně, že už mám objednaný věci na ledový kafíčka. Tchán nám v neděli připravil skvělou panenku s nivou a slaninou s pečeným bramborem a zeleninovou oblohou. 
Pondělní a úterní look, růžička od šéfa k MDŽ, nové lila nehty

V pondělí jsem si předělala konečně nehty, po týdenní odmlce a vybrala jsem tuhle už jarem dýchající pastelově fialovou opět od Essence, tuším že se jmenuje Lilac Vibes. K MDŽ jsme v práci všechny tři od šéfa dostaly růžičku, takhle velký růže jsem snad ještě neviděla. Také jsem začala testovat od úterý můj nový přírůstek z dekorativní kosmetiky True Skin makeup a tentokrát jsem nesáhla po nejsvětlejším odstínu, no ukázalo se to jako skvělá volba a asi se teď budu i malovat pravidelně, protože se v něm cítím skvěle a taky vypadám, jakože patřím do světa živých. 
Košile- Jacqueline de Yong (349 Kč), Svetr - Jacqueline de Yong,(249 Kč) Kalhoty - Camaieu (549 Kč), Boty - CCC (cca 700 Kč) Kabát - Zara (300 Kč z druhé ruky)

Do nových experimentů jsem se pustila i v rámci outfitů a tohle je asi nejlepší, co se mi povedl, tudíž ho sem musím vložit jako samostatnou fotku. Sic doma mám většinu kousků černo-černých poslední dobou jsem pořídila i barevné kousky a nějaké takové ty základy pro jakýkoliv outfit. S dobrým základem už to pak jde samo.
Třídní sraz se střední po 2 letech, páteční oběd, páteční  a čtvrteční MOTD, večeře ve Vyžlovce, ledové kafíčkování

Víkend byl pro mě celý dost nabitý a částečně i hektický, v pátek ráno jsem si vyzvedla věci na ledové kafíčko a nabíječku do auta, co jsem objednávala na Alze a doma už úspěšně likvidujeme ten karamelový sirup. Je to trochu dražší sranda, ale vždycky jsem to chtěla vyzkoušet. V práci jsem si pak dala jen obyč těstoviny se sýrovou omáčkou, dávám i vařím si je pokaždé když nevím co by. Po práci jsem byla ještě pro květinu pro tchýni a spěchala jsem domů se trochu zkulturnit na třídní sraz. Sraz se střední jsme měly po dvou letech a bohužel nemám fotku všech, co na srazu byly. Sešlo se nás 7 a 5 učitelů, na to že nás ve třídě bylo snad 12 je to podle mě dobré skóre. Pokecaly jsme s holkama jak se která máme, k tomu popily nějaké to vínko a já teda i povečeřela, doma jsem to už nestihla. Dala jsem si krémové rizoto a to jsem o několik hodin později vyšperkovala ještě palačinkou :-D. Asi nemusím říkat, že jsem se ráno vzbudila s pěkným bolehlavem. 
Přítel slaví 25, obložená mísa pro přítele do práce, koštování vína, mytí auta, kytička a dárek pro tchýni, nové nehty

V sobotu měl přítel a tchýně rodinnou oslavu jejich narozenin, oba dva jsou březnový tak se to spojilo v jednu oslavu a byl nás plný obývák. Tchýně udělala úplně skvělý Míša dort a já dodala víno, kterého nakonec padly všechny mé zásoby tedy pět lahví. Teď by každý čekal další bolehlav, ale žádný se nekonal, je vidět že tyhle vína byly fakt kvalitní. Před oslavou jsem stihla ještě trochu poklidit v pokoji vyluxovat, utřít prach a převléct postel. V neděli jsem byla akorát nakoupit, tak jsem rovnou i po dlouhé době umyla auto, když bylo tak krásně a též protože už to nezvládaly ani starče a viděla jsem přes čelní sklo jako v mlze. Přítelovi jsem dělala chlebíčky a dvě obložené mísy do práce a sobě pak oběd na pondělí a úterý. U televize jsem si ještě přetřela nehty třpytivým lakem od Dermacolu a to byl můj víkend.
Hoo Super Čáslav, páteční ootd a ledové kafe do práce 

V pondělí měl přítel narozeniny, takže jsme večer úplně neplánovaně vyrazily na Čínu. Já si srabácky dala kuře na medu a hranolky, protože je to jedno ze dvou jídel, co tam jím. Všední dny se už pak nesly v duchu především práce a taky práce. V pátek jsem zase po dlouhé době vyvenčila nějaké šaty, původně jsme si chtěla vzít novou sukni, ale u té mi praskl rozparek, smůla se za mnou táhla už celý pátek, no alespoň jsem u toho vypadala v rámci možností hezky. 
fotka s Týnou, naši oslavenci, look na večer, alkodorty, obložené mísy, dárek od Anetky s Pepou

V sobotu už se pak chystala oslava přítele a jeho kamaráda Páji , po obědě jsme jeli na nákup a pak už jsem jenom uklízela a motala obložené mísy - sýrovou a šunkovou. Nahodila jsem perličkovou sponu do vlasů spolu s náhrdelníkem od Haničky a tím dokreslila poměrně obyčejný look. Sešlo se nás vážně požehnaně a přidávám tedy i pár fotek.
Slavnostní oběd Penzion Žlebská Lhotka

O dost požehnanější věk jsme oslavili v neděli a to sice přítelovo babičky 90. narozeniny formou slavnostního obědu, kde se sešly části rodiny, které ještě ani neznám....Svíčková, jahodový dort a ke svačině pak obložené mísy nás s přítelem po předchozích dnech už úplně vyčerpali a doma jsme celý večer po úklidu prospali. 

Avokádový krém s malinami, čtecí zátiší v Cukrárně U Seidlů, nové vlasy na sluníčko, pečivo, víno a nakládaný hermelín Kavárna Staré Časy, nová barva ve stínu, Bejkn burger + Příběh služebnice, Páteční večerní outfit

V týdnu jsem nám po roce opět zaplatila HBO tentokrát v nové verzi MAX dokud je ta akce 33% sleva na předplatné, ono když to pak platíte každý měsíc.....No každý den hned po práci jsem běžela koukat na Příběh služebnice poslední řadu a jak se venku vyčasilo rozečetla jsem zase nějakou tu Caplinovou, na níž v neděli byly knihodojmy. Pátek byl pro mě z celého dne nejrušnější a taky jsem měla půl dne volno v kombinaci s doktorem. Jestli něco nemusím jsou to doktoři a že mě jich ještě pár čeká. Pak jsem měla chvíli než jsem měla být u kadeřnice, sedla jsem si v cukrárně, kam mě brávala máma jako malou a dala si malinový koktejl, ten si tam dávám snad od dob, co umím pít brčkem. Jedná se o Cukrárnu u Seidlů v Čáslavi za Penny, mají docela dost stolů k sezení, velký výběr zákusků i chlebíčků a lidový ceny. Po cestě ke kadeřnici jsem i nakoupila čerstvé pečivo, když už jsem byla ve městě. U nás nikde v okolí žádná dobrá pekárna není a tahle na pěší zóně Merhautovo pekařství to je za mě slast - jejich housky, chleba, bavorský vdolečky, banketky....Mi-lu-ju! Po třech letech jsem ze zrzavé skočila do hnědé a za mě to byl skvělý krok. Baví mě to a hnedka se cítím jako nový člověk, přitom celý tenhle nápad vznikl na základě Tik Tok filtru. Jako pozdní oběd jsem si skočila pro burger a zařídila další z narozeninových dárků - dvě mouchy jednou ranou. Ještě nákup v Lidlu (tulipány) a natankovat a šupajdila jsem domů. Příběh služebnice jsem dokoukala a Pekárnu v Brooklynu dočetla. Večer jsme s tetou, sestřenkama, tchýni a tchánem zašli do mé oblíbené místní Kavárny Staré časy v rámci gratulace Kubíkovi k jeho 25. narozeninám. Vytáhla jsem tím pádem nové šaty ze sekáče za dvě sta a jakou nadělaly parádu. 
Jarní úklid zahrady, druhá řada Bridgertonvých, OOTD na venek s kamarádkou

Sobota už byla více pracovní s úkolem prořezat zase na zahradě nějaké stromy, dokud se může. Odpoledne jsem si pustila epizodu a kousek nové řady Bridgertonových a upalovala za kamarádkou na chvíli pokecat a teď jsem doma a píšu další úsek tohoto článku. 
Dárek pro mamku ke svátku, perník a káva u babičky, moje budoucí brýle, první letošní opékání

V neděli jsem navštívila babičku v rámci rodinného oběda. Dlouho už jsem tam nebyla, tak abychom probrali, co je nového. K obědu byl hrachový krém s houstičkami na sádle, řízek s bramborem a kompotem a ke kávě perník. Večer jsme doma na zahradě opékaly špekáčky, letos vůbec poprvé, škoda jen, že to hezké počasí vydrželo pouze do úterního večera. V pondělí jsem byla také po návštěvách a to u mamky, která měla svátek. Koupila jsem jí už osázený truhlík s nějakou jarní květenou a její oblíbenou kakaovou sadu z Avonu. Krom nárazového sledování Bridgertonových už jsem pak byla ve středu jen na měření očí, nakonec přeci jen budu zase brejloun...

Březen mi vynahradil i poslední únorový karanténní týden, byl totiž opravdu hektický, náročný a plný nejrůznějších akcí. Doufám, že duben bude taky plný zážitků, ale i o něco víc sluníčka. A co váš první skoro jarní měsíc? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča










5 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    myslím si, že jsi toho za poslední měsíc stihla opravdu hodně. Já jsem byla hlavně v práci, kde je to nyní dost náročné (zklidnění přijde tak v druhé půlce června) a teď mě docela dost semlel covid.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, mě nečeká zklidnění snad žádné, jakože vůbec žádné, naopak všechno teprve nabírá na obrátkách a diář se mi fest rychle plní. Tak bacha aby ses nám neupracovala (vtípek). Jo covid to je pěkný svinstvo, všichni furt říkají jaká je to chřipečka, ale znám nejednoho člověka, co si z něj odnesl nějaký následek. Taky se měj hezky a ať jsi brzy fit.

      Vymazat
  2. Sabčo, to byl fakt nabitý měsíc a navíc samá oslava :). Moc se mi líbí ten kabát ze Zary na outfitové fotce.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji to bezpochyby, duben je zatím taky nabušený :-) Ten budu dost možná prodávat, je mi už menší, kupovala jsem ho tehdy za 300 Kč na Vinted, tak přemýšlím zda ho pošlu dál, zkusím udat někomu z rodiny nebo to skončí v kontejneru na charitu. Tam toho dávám hned po přetřízení rodinou a blízkými většinu, nemám nervy na komunikaci s lidma u věcí za pakatel...Taky se měj hezky :-)

      Vymazat
  3. Páni, krásný měsíc jsi měla, skvělé fotky. Ta kuchyň vypadá naprosto skvěle, doufám, že bude více fotek. Tím křehkým kuřetem jsi mi udělala normálně chutě. Na fotkách, zvláště pak na OOTD ti to moc sekne. ☺♥
    Přeji krásnou sobotu, milá Sabi. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat