úterý 29. prosince 2020

Dolly & Dotty: Pin up šaty z Anglie

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Ti z vás, kteří mě sledují i mimo blog vědí, že občas si ráda vezmu nějaké ty retro šatičky a zatím všechny moje kousky jsou právě této značky. Rozhodla jsem se pro vás tedy dát dohromady článek, co se jí týče. 

Dolly & Dotty patří bezesporu mezi nejlevnější značky, na které v pin upu narazíte, tím pádme je ideální pro pin upky, co s tímto stylem začínají a chtějí si tak nějak ověřit zda je to pro ně nebo ne. Každou chvíli jsou tu nějaké slevy a pokud se trefíte koupíte šaty i se spodničkou, poštovným a daní za 1300 Kč. Samozřejmě záleží na aktuálnosti modelu, kolekci i aktuálních výprodejích a kurzu libry oproti koruně. Já už jsem zde pořídila patery šaty


Moje úplně první pin up šaty byly Annie v zelené barvě s černými puntíky. Doteď na ně absolutně nedám dopustit a mám v plánu pořídit si další šaty právě tohoto střihu. Šaty mě vyšly na zhruba 16 liber, tedy mého přítele, protože od něj jsem je dostala k narozeninám. Musím vás upozornit, že se poměrně rychle seperou, nebudete-li se o ně starat. Já je mám rok a půl zhruba a už vybledla barva a dělají se na nich takové chuchvalce látky. No a pásek co k nim byl tak ten už je dávno ve věčným lovištích. Doporučuji koupit rozhodně více kousků a střídat, jinak šaty zrušíte podobně rychle jako já.

Můj druhý model byly Barbary vínové s bílými puntíky. Ty jsem ukořistila na českém pin up bazaru za 500 Kč. Ještě že tak, tenhle střih mi naopak nesedl vůbec a šaty jsem nakonec poslala dál. Jinak materiálem a kvalitou velmi podobné předchozím Annie. No a v současné době je úplně nové koupíte za 13 liber.


Následujícím kouskem byly červené Sue s knoflíky uprostřed. Problémem pro mě u této značky je, že každý střih bych potřebovala v naprosto jiné velikosti. Annie jsou mi přesně, Barbary jsou obrovské a Sue ty mi jsou pro změnu hodně malé. Vše je velikost 12 a stejná značka. To je při objednávání z Anglie docela průšvih. Nickéně značku Dolly & Dotty koupíte i na třeba na Zootu, kde jsem koupila tyhle šaty díky bohu jen snad za 300? Jedná se o lehké letní šaty. 


K dalším narozeninám jsem dostala od přítele tmavě modré saténové Annie s ptáčky. Ty jsme pořizovali z nejnovější kolekce, takže jen šaty s poštovným a daní vyšly na 1500 Kč. Materiálově jsou nejzajímavější, ale musíte si dát setsakra pozor, abyste někde nezatrhli nitku, na lesklém povrchu to jde dost vidět. (Ano, hned první den jsem si zatrhla asi tři nitky.) Opět krásně sedí jako mé první šaty. Po roce najít druhé šaty co mi sedí, no celkem fuška. 


A jako úplně poslední tu musím zmínit tmavě modré Lily s růžovými tulipány. To jsou mé nejnovější ve sbírce a ty jsem si pořídila sama společně s tmavě modrou spodničkou, protože doma jsem měla jen červenou. Kupovala jsem kolem Black friday, takže v neskutečné  slevě a šaty i spodničku i s poplatky kolem jsem tedy měla za 1300 Kč. Jedná se o šaty se spadlými rameny, kromě toho, že zaujmou i krásně sedí. 


Málem bych zapomněla na zavinovací šaty, co jsem dostala k Vánocům. Už popravdě nevím o jaký se jedná střih, ale horší šaty jsem ještě neměla. Naprosto nedodělané, horkou jehlou šité šaty. Vypadají spíš jak noční košile a ani tak se nedají pořádně nosit. 

Za sebe tedy doporučuji střihy Annie, Amanda a Lily. Chce to hodně koukat na materiál a opravdu si velikost pokud objednáváte poprvé raději přeměřit a nebo zkusit nějaké bazarovky, aby vám utracených peněz nebylo pak líto. Dost často se stává, že uděláte objednávku, a pak vám cinkne email, že šaty nemají zda chcete vrátit peníze nebo si vybrat jiné. Já v téhle situaci byla dvakrát a vždy bezproblémová komunikace. Já určitě zde nakoupím znovu, protože třeba Collectif nebo HellBunny mi přijdou v plných cenách předražené na to, že já ty šaty za chvíli odrovnám. 

A kde Vy nakupujete šaty? Dejte mi vědět do komentářů! 

Emma

11 komentářů:

  1. Ahojky,
    to jsou fakt parádní šaty. Samozřejmě se mi líbí ty zelené, protože zelenou miluji:-) Hodně mě ale zaujaly i ty s odhalenými rameny, to působí fakt dobře. Já bych je taky nosila, ale nemám na ně vůbec postavu. Měj se pěkně a přeji vše nejlepší do nového roku!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, naopak já si myslím, že šaty sluší každé ženě a obzláště tento styl, stačí jen vybrat správný střih! Ty s odhalenými rameny jsou perfektní mám v plánu v tomhle střihu pořídit ještě další kousky.

      Vymazat
  2. Škoda, že nemáš tady GFC sledování :) dala bych odběr. Co se týká šatů, tak se mi moc líbí. Miluji tento styl. Já osobně mám jedny z retro sekáče v Brně a poté se mi hodně líbí Lindy Bob, mám už cca 6 let ze spolupráce a jsou nejlepší a nejhezčí šaty co mám. Tuto značku, o které píšeš jsem ještě nepostřehla.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, musím to ještě vychytat, nedávno jsem měnila šablonu a ještě jsem si do ní nedala, co potřebuju. Lindy Bop se mi taky dost líbí, akorát jak teď kvůli covidu a nejen němu krachly, tak asi půjde cena dost nahoru. Já mám teď na cestě své první od Lady Vintage London, tak jsem na ně zvědavá.

      Vymazat
    2. Tak teď už by tam pravidelní čtenáři být měly <3

      Vymazat
  3. Moc se mi líbí ty červené s puntíky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, tak červená s bílými puntíky je taková klasika. Mě to připomíná Granko, i když to by musel být bílý podklad a červené puntíky :-D

      Vymazat
  4. Moc krásné šaty! Mně se tenhle střih hrozně moc líbí a obdivuju všechny, kdo na něj mají odvahu. Sice prý sluší každému, ale já jsem se zatím neodvážila nějaké zkusit objednat. Každopádně moc děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Ježíš to sluší každému, stačí jen vybrat správný střih. Klidně poradím není problém :-)))) Radila jsem i Verče z Blueberry Pink o to víc mě těšilo, když jsem pak nějaké kousky, co jsem poradila viděla v dalším haulu. Není zač, já teď zrovna čekám na jedny šaty z Anglie, tak jsem zvědavá, jak to teď po brexitu bude.

      Vymazat
  5. Dekuju za tip. Miluji tenhle tip satu a rozhodne si nejake koupim tady v UK. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, není zač. V UK je i spoustu sekáčů zaměřených na toto téma <3

      Vymazat