pondělí 26. října 2020

Srovnání drogérkových barev na vlasy: V hlavní roli ZRZAVÁ

 Ahoj, vítám vás u dlouho chystaného článku, co se bude líbit všem nejen ženám a dívkám, co rády experimentují s vlasy a jejich barvami. Na začátek já osobně si vlasy barvím už od minulého roku, kdy jsem nedřív měla červenou a pak postupně přešla na zrzavou. Člověk díky tomu vyzkouší lecos, aby zjistil co a jak drží a chytá, obzláště pak nechodíte-li na barvu ke kadeřnici stejně jako já. 



1. místo: Loreál Paris Preference 74 Dublin

Zdaleka nejlepší barva na vlasy, co jsem zatím v drogerii našla, konzistencí dost tekutá, vyplatí se tedy nanášet přímo z aplikační lahvičky, co je součástí balení. Poměrně dobře drží, vymývá se standardně do zhruba 3 týdnů při intenzitě mytí obden, ale to je podobnou vlastností u většiny těchto barev. Velmi intezivně smrdí, doporučuju opravdu větrat, tam kde budete barvu nanášet, jinak vám dost možná budou slzet oči. Na dlouhé vlasy mi krásně stačí jedno balení. 

2. místo: Schwarzkopf #Purecolor 7.7. Zářivě skořicová

První barva, ke které jsem se vracela, jak s červenou, tak se zrzavou hlavou. Konzistence tak akorát, gelová, ani to nějak hrozně nesmrdělo. Opět mi stačilo jedno balení, barva se pohybovala stejně cenově jako Preference a to kolem 150 Kč. No samozřejmě jako na potvoru už se téměř nedá sehnat, protože se zřejmě vyřazuje z prodeje. 

3.místo: Directions Flame

Moje první barva, co jsem si vyloženě objednala přes internet. Nádherný odstín naprosto nezaměnitelný s jakoukoliv jinou barvou, ale nedrží. Pochopitelně chápu, že tam není peroxid - jedná se o barvu gelovou určenou pro světlé a odbarvené vlasy. Na dlouhé vlasy budete potřebovat alespoň dvě balení, což z této barvy dělá barvu v rámci tohoto srovnání nejdražší. Drogérkově se dá sehnat například v Tetě. 

4. místo: Schwarzkopf Palette Deluxe Oil-Care Color

Tuhle barvu jsem brala 2x, když jsem nevěděla, co vzít a nebyla vůbec špatná. Moc nedržela, ale s vyjímkou toho jsem u ní neshledala žádný další nedostatek. Na dlouhé vlasy doporučuji dvě balení.

5.místo: Syoss Oleo Intense 6-76 Teplý měděný 

Jedna z nejhorších barev, přitom kamarádce jsem barvila taky Syosskou, akorát hnědou a té to sedlo, jak prdel na hrnec. No mě to ty vlasy vůbec neobarvilo! Jakože VŮBEC

6.místo: Garnier Color Naturals 7.70 Vášnivá měděná 

Moje vůbec první drogérková zrzava barva, co jsem použila asi měsíc po návštěvě kadeřnice. Vůbec nedrží, ale jakože 2 týdny, a pak už je to, jak kdybyste se nebarvili. Sice je nejlevnější z těchto všech, ale je to sakra znát. Za sebe bych znovu nepořizovala. 

2 komentáře:

  1. Ahoj,
    moc pěkný článek. Úplně chápu tvoji frustraci. Na gymplu a pak chvilku na vysoké jsem nosila ráda červenou a sehnat nějakou dobrou v drogérce byl fakt problém. Pak jsem objevila jednu od Welly, exotická červená se jmenoval odstín. Samozřejmě ji přestali dělat:-) Teď už několik let chodím na barvu ke kadeřnici, vždy jednou za čtyři týdny. Je to takový můj beauty rituál a užívám si ho:-) Měj se hezky a lovu barvy zdar:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuju za komentář :-) Já budu asi ve své drogérkové eskapádě ještě nějakou dobu pokračovat, hold když člověk musí šetřit nedá se nic dělat....Ale v drogérce je to tak se vším...milovala jsem tam šampon od Balei kokosový a přestal se dělat, to samé krém na ruce s vůní tuším lesních plodů a najednou nikde nebyl....mám na tohle peška

      Vymazat

Rossmann haul