sobota 27. října 2018

Tvé překrásné já | Chuck Palahniuk | knihodojmy

Nazdárek takhle při pátku, jaký to krásný den na dočtení nějaké té knížky, ne ? Přesně tak jsem své odpoledne před podzimními prázdninami využila já. Tohle období je moje - čaje, deka, teplý fusekle a knížky, teda až na angíny, rymečky a další jiné "radosti", které mě každoročně sužují. Kromě toho mě letos trápí i povinná četba, tak se snažím si to prokládat něčím, co chci číst já.

Děj: Nejbohatší muž světa a obyčejná nicka s nedodělanýma právama Penny, jaká náhoda setkání těchto dvou osob. Jenomže to ještě Penny netuší, že tenhle zdánlivě pozorný muž všechny poznatky plánuje zúročit v něčem zcela jiném než je vztah, další bizár je že mezi jeho ex patří ženy jako prezidentka, Oscarová herečka, apod. Penny a dalších 7 tisíc žen se staly obětmi testování nové generace erotických udělátek, ovšem kéž kdyby šlo o jen rozkoš, jakožto cíl. Cíl je však mnohem zrůdnější, horší a zvrácenější.

Dojmy: Pořád se nemůžu rozhodnout jestli je autor úchyl nebo se mi to vlastně líbí...😇 ? Musím uznat, že jsem se absolutně nemohla otrhnout, tohle byla nová dimenze erotické literatury a sakra, jelikož se přece nemůžu rozhodnout tak bych si čistě teoreticky měla pořídit i něco dalšího, že jo ? Naprosto nečekané zvraty, sympatická hlavní hrdinka, jeden divnej parchant (ale když on je vážně divnej, takovej slizounek celkem). Tohle je totální výsměch E.L.Jamesový a dalším pseudoerotickým autorkám, tohle je boží (jiný slušný slovo mě nenapadlo). IRL💗 to, jak Chuck píše...Jde o mojí první Odeonku, měla bych se stydět. Nic podobného jsem neviděla, nečetla a podle mě by si to každá čtenářka 50 odstínů měla přečíst💦, tohle je jazykově na úplně jiný úrovni než nějaký vnitřní bohyně E. L. Jamesové.

Ve všem na světě jde o sex s vyjímkou sexu. V sexu jde o moc.

Čaj, knížku a nohy v teple...

3 komentáře:

  1. Boží úplně dokonale popsáno z tvého textu dýchá euforie, nadšení a zároveň strach který jsi prožívala s hlavní hrdinkou. 50 FS jsem neviděl, a ani z principu mne to neláká protože i kdyby na tom bylo něco přitažlivého většina ženských stejně na to nemá v reálu vůbec něco takového chcit, a tuhle knížku znám jen od tebe, ale jak tu čtu tvůj článek, tohle je ještě určitě daleko silnější kalibr takže většina ženských by to ani nevydýchala ... P. S. Těším se na další články 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by ses divil, spíš mi přijde, že to má takovej vliv jako porno, tím myslím přemrštěná očekávání. Nicméně nějak mi nejde do hlavy proč je to vždycky milionář, miliardář ? Už to začíná být celkem klišé, ačkoliv tohle se tak rozhodně nazvat nedá. No, tahle knížka má 68% hodnocení, proč asi, protože na některé lidi je to zkrátka moc a navíc nechápou ironii a sarkasmus autora. P.S: Těší mě, že se těšíš na další články.

      Vymazat
    2. Jo tak to máš ais pravdu, to v té první větě. Jinak s tím "klišé", že je to vždy nějaký zbohatlík, no on je to možná dané tím, že si každý myslí, že peníze znamenají moc, a proto je předpoklad, že by to mohlo být i pro lidi poutavější, když to bude bohatej chlápek než nějakej chuďas. Ale nejen my dva víme, že to o penězích není. Hold ale nezbývá to přijmout jako fkat, že to v takových příbezích tak bývá a tak nějak se od toho odprostit a brát to trochu s nadhledem.
      Jinak jak tě znám, tak tys tu knížku pochopila velice dobře a to je dobře.
      P.S. Těší mne, že těší tě, že se těším na další články.

      Vymazat