sobota 17. listopadu 2018

Sarah Janet Maas | Dvůr mrazu a hvězd | knihodojmy

Ahoj všichni, hádejte, kdo dnes místo toho, aby šel na párty zůstal doma ? Ehm, jo já a zvládla jsem rovnou celou knížku.

Stejně jako ve skutečnosti i v ději knihy se blíží Zimní slunovrat, což ovlivňuje značnou část knihy. Samozřejmě ani po konci války bohužel není úplně mír, a tak Rhysand, Feyre a jejich přátelé musí nadále řešit politické problémy, na pozadí se rozvíjí jejich jiné talenty a řeší osobní problémy. Nepochybně se ukazuje lidskost všech našich hrdinů a jejich cit pro určité věci. 

Zatím poslední a nejútlejší díl této série, no z toho konce mám takový pocit, že to třeba nebude ještě poslední díl. Úplně nevím, jak bych to uchopila, vlastně se tu nic zásadního nestalo. Stále trvám však na faktu, že autorka využila veškerých potenciálů hlavní hrdinky a vytvořila úžasný svět i postavy, které si zkrátka musíte zamilovat. Co teď koukám tak má jít o novelu a nějakou formu navnadění na pokračování. Bezva takže jsem jakoby dala 300 za navnadění na pokračování ? Tomu poněkud nerozumím a přijde mi to jako velice špatný humor. Pokud vám série už předtím nesedla, tak po tomhle s ní zřejmě seknete definitivně, naštěstí to není můj případ.

P.S.: Autorka má na Spotify svoje playlisty, na tuhle knihu tam není, ale na jiné ano. Doporučuju, zrovna u tohoto článku jsem poslouchala tenhle.

Knížku, čaj a nohy v teple

2 komentáře:

  1. Je dobře, žes místo párty si raději četla. Aspoň mám zase možnost hltat Tvá slova o knížce, která Tě bavila. Knížku neznám, ani celou sérii, ale díky Tobě a Tvému vyprávění budu zase bohatší o zážitky z čtení, které jsi prožila Ty a tady jsi všem ukázala :)

    OdpovědětVymazat