sobota 13. ledna 2018

Viděla jsem #1 | La La Land, Hacksaw Ridge:Zrození hrdiny...

Ahoj všichni, rozhodla jsem se začít psát filmové a seriálové články, no a je tu první díl. Doufám, že Vás to bude bavit stejně jako mě. Dnešní článek teda píšu vážně až dneska, trochu nestíhání a bude hůř,protože chybět v pololetí ? Jak si to sakra představuju ?
La La Land
Sakra já to viděla teprve včera a to pro všechny to byl film minulého roku či tak něco. Rozhodně miluju to zpracování a herecké obsazení, protože prostě Ryan Gosling 💕💕💕. Nevěděla jsem, co od toho čekat... Dva lidé, co si jdou za svým snem a v příběhu se samozřejmě i jejich cesty nějak propojí, jeden druhého nějakým způsobem ovlivní. Prostě to dává najevo myšlenku, že splnit si sny mnohdy není zadarmo. Přidejte k tomu úžasný herecký obsazení, atmosféru léta a bum máte La La Land (La La Land je jednak přezdívka pro Los Angeles a jednak označení pro mentální stav někoho, kdo neví, co se kolem něj děje.) Co mě skutečně naštvalo byl ten konec, jako když z knížky vytrhnete deset stránek. Tohle je už třetí film, ve kterém Emma Stone a Ryan Gosling hrají spolu mimochodem. Film vyhrál 7 Zlatých glóbů, což je nejvíce v historii tohoto ocenění, avšak i 6 Ocarů a nespočet dalších cen.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Krátce poté, co Japonci 7. prosince 1941 zaútočili na Pearl Harbor, přihlásil se tehdy třiadvacetiletý Američan Desmond Doss, tak jako mnoho jiných mladíků, do služby vlasti. Z hloubi svého přesvědčení však odmítal nosit jakoukoliv zbraň a zabíjet. Logicky nebyl svými spolubojovníky pochopen, protože kdo by chtěl aby mu v první linii kryl záda týpek s lékárničkou ? Celý příběh je doplněn i milostnou linkou a je natočen podle skutečné události. Sice to má přes dvě hodinky lehce, ale ani chvíli se nenudíte, spíše Vám to přijde jako by jste byli přímo v centru dění a není se čemu divit, dokonce se řešily i takové detaily jako reálnost velikosti výbuchů, zbraně, zkrátka všechno. Film byl oceněn za nejlepší střih Oscarem a BAFTA, následně za mix zvuku též Oscarem. Popravdě já u toho každou chvíli bulela a babička se neustále ptala: Proč na to koukáš ? I za ty slzičky to stojí, je to neuvěřitelný film.

Black mirror
Jde o zatím 4 série plné povídek, které nastavují zdrcadlo právě našemu světu, rychlému rozvoji technologii a co se vlastně může stát pokud to necháme zajít moc daleko.Všechno je to děsivé, originální a trefné. Ano, vím, že na to koukají teď všichni, i když já už od loňského roku, protože mi to doporučila Markéta ze Světa podle Marilee. Černé zrcadlo je 60. nejlepší seriál podle ČSFD a to už je docela úspěch. Hlavně prosím nesuďte podle prvního dílu, ten je vážně velmi kontroverzní a spoustu lidí odradí, čemuž se nedivím. Jenom třeba já na to nedokážu koukat úplně epizodu po epizodě, stejně je každá jedna epizoda jiný příběh, jiná povídka.





A to by bylo pro dnešek vše....
Viděli jste něco z toho ? A co na to říkáte ? 
S láskou, 
S.




2 komentáře:

  1. La la Land jsem ještě neviděla, ale určitě se o víkendu mrknu. Hlavně jsem taky velká milovnice Ryaena Goslynga, takže už jen proto. A Hicksaw Ridge jsem viděla a byla jsem z toho filmu moc překvapena, líbilo se mi to a konec byl opravdu nádherný. Black Mirror zní taky dost zajímavě podle toho, co jsi napsala. Takže děkuju za tipy na víkendík! :) Hezký článek!

    www.lifeordreamidiots.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Avon haul