středa 21. září 2016

Co s láskou | Nicholas Sparks | knižní recenze

Ahoj, omlouvám se, že zase dlouho nic nevyšlo, ale za prvé mě zabrzdila jedna špatná kniha a pak střední škola. Ještě, že už je středa večer, teda alespoň pro mě. Zítra 2 km na známky, takže úplně pomoc já nechci :D . Ehm, chtěli by jste i filmovou recenzi ?

Anotace
Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí…
Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska, jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.
Původně vyšlo pod názvem To nejlepší z nás (Ikar 2013). 

Můj názor: Na mou opětovanou knižní kocovinu tentokrát pomohla moje prvotina od tohoto autora. Jednou jsem tak narazila na trailer k filmu, ale správný knihomol přeci musí nejdřív číst knižní verzi a tak i já jsem četla. Knihu jsem si koupila k příležitosti mých šestnáctin a přečetla jsem jí za tři dny, což je opravdu docela rychlost vzhledem k tomu, že jsem četla převážně jen o přestávkách, ve vlaku nebo před školou. Kniha mě donutila na celou třídu ječet: " To nemůže, ona s nim musí bejt." nebo " Jestli s nim nebude tak si pro ní dojdu" . Příběh o tom, že ne vždy to vyjde, i když najdete tu pravou lásku a jak to pak může vypadat za několik let. Líbí se mi prolínání pohledů různých lidí, i když občas to vytváří docela zmatečné situace. Dříve jsem romantické knihy vskutku odsuzovala, ale díky projektu #seberealizace jsem poznala, že ve skutečnosti jsem něžná, citlivá osoba a tak jsem si řekla, že když už zkouším nové věci, tak proč ne Nicholase Sparkse. Přece by nezfilmovali tolik knih od autora, který by byl špatný, ne ? Skvělá paperbacková verze mi nezabírá tolik místa ve školní tašce tudíž je naprosto ideální. Přijde mi, že autor vytváří skvělé charaktery, že každou postavu někdy nepochopíte a bude si říkat: Sakra, proč ? Uchvátilo mě s jakým je to napsáno citem, respektem a též tou láskou. Určitě se někdy chystám i na autorovi další knihy, jen mi přijde, že tahle mě nepohltila dostatečně, i přesto jak jsem občas reagovala. Za mě 4* z 5.

S láskou, Sabbi 

8 komentářů:

  1. Původní vydání této knihy na mě taky čeká, snad budu spokojená jako Ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý na to bude mít jiný názor. Hodlám dnes večer okouknout i filmovou verzi. Děkuju za komentář.

      Vymazat
  2. Já téma nenaplněné lásky nemám ráda, jsem z toho pak rozladěná. Každý příběh nemusí končit svatbou, třeba mě baví, když jeden hraje nekalou hru a ten druhý na to příjde a dokáže to překononat - najít jiný smysl života, ale vzdát se pravé lásky to mi rve srdce.

    http://mojerande.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě taky, ale je to krutá realita. I v životě se to může úplně jednoduše stát. Btw.Zbožňuju tvůj blog.

      Vymazat
  3. Tuhle knihu naprosto miluji :) lifeordreamblogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku neznám, ale zní to skvěle, mrknu se po ní! :)

    OdpovědětVymazat

Rossmann haul