úterý 12. července 2016

Zloba | Chris Carter | knihodojmy

Ahoj všichni, dneska jsem za jediný den přelouskala celou knížku, i když teda u čtení jsem se sežahla takže jsem teď rudá, jak záře nad Pacifikem. Každopádně vás asi zajímá, co si myslím o té knížce, co jsem přečetla, že ? 

AnotaceNa počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu – dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát „pohostinsky vystupující“ ve službách FBI. Ve svém šestém příběhu odhaluje Hunter děsivá tajemství, která se ho tentokrát týkají osobně a otevírají staré rány z jeho minulosti.


Dva staří přátelé, oba vystudovali psychologii a jsou ti nejlepší z nejlepších. Jenže jeden je vrah a druhý detektiv. 

Můj názor: Chris mě v knihovně zaujal především díky chvále ze strany Lucinky z Knižního nebe. Chvílemi jsem u čtení seděla s pusou dokořán a knihu na pár momentů i odložila neboť to byl emočně velmi silný zážitek a věřte tomu, že bylo zajímavé se na chvíli na celé koupaliště dívat očima vraha. Zarážela mě a fascinovala geniálnost knihy a hlavních hrdinů. Překvapivě mi uhranul detektiv Robert Hunter se svou vůlí, sebeovládáním, inteligencí, bystrostí a vůbec celkově jako muž . Ach, ti knižní hrdinové, že ? Nikdy bych neřekla, že se 350 stran dá napsat v tak svižném stylu psaní, jaký předvedl právě tento spisovatel. Hltala jsem každou stránku a slovo jako by to byla bible. Údajně je toto autorův první thriller. Jako vážně ? Takže dejme tomu, že tohle je jen začátek ? Že Chris Carter bude ještě lepší ? Wow  😮

S láskou, Sabbi 

2 komentáře:

  1. Sabinko, jsem moc ráda, že se Ti knížka líbila :-) A že jsem Tě na něj nalákala (děkuji moc za zmínění). Naprosto souhlasím se vším, co jsi tu napsala a věřím, že se máme ještě na co těšit!
    K této se ještě musím dostat, ale i jeho ostatní knihy moc doporučuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, není zač :) Chris je opravdu thrillerový Bůh. Snad seženu i jeho další knihy. Pěkný den...

      Vymazat

Rossmann haul