pátek 8. července 2016

Spánek | Haruki Murakami | knihodojmy

Ahoj, vítám Vás u nového článku. Díkybohu, že už jsou prázdniny a to znamená více času na čtení. Doufám, že tedy to čtení budu alespoň tak nějak dodržovat. Však mě znáte, jaký dovedu být abstinent.

Anotace„Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát,“ tak začíná povídka Harukiho Murakamiho, jejíž protagonistkou je zdánlivě obyčejná žena v domácnosti. Vlivem různých nečekaných okolností připomíná její noční život výlet do mimosmyslového prostoru. Ve světě, který je naprosto odlišný od našeho, prozkoumává svou rodinu, sama sebe, i význam života a smrti. Ilustrační doprovod ke knize vytvořila známá německá grafička Kat Menschik.


Můj názor: 600. přečtená kniha 💓 a mohu jen říct, že to byl prostě Haruki. A Haruki je nevtíravý, talentovaný, filozoficky zdatný autor. Kniha je neuvěřitelně příjemně graficky zpracovaná. Na první pohled příběh bez pointy, který mě však dostal. Asi né každý bude mít Harukiho rád, ale to jen kvůli jeho uvažování, které né každý pochopí správně. Hlavní hrdinka mi byla opravdu sympatická, protože jsem ještě neviděla,aby mi někdo byl tak blízký po sedmdesáti stránkách. To se opravdu nestává často, protože tohle jen tak ledajaký autor nesvede. Jsem ráda, že u nás vycházejí i autorova užší díla, protože právě ty jsou mi nejsympatičtější. Opravdu se mi líbí, jak to všechno lze podat jednoduše a přitom tak jinak a zajímavěji. Přijde mi pak, že nečtu prachobyčejnou knihu, ale že jsem to zažila spolu s hrdinami Harukiho ( nesnáším označení pan autor )  knih.  Pokud nemáte na čtení xy hodin denně, tak tyhle anorektičky z Hurakiho děl jsou právě pro Vás. Za mě pět hvězdiček z pěti.


S láskou, Sabbi 





Žádné komentáře:

Okomentovat