úterý 15. března 2016

Zůstaň se mnou | Gayle Formanová | knihodojmy

Ahoj všichni, dnes se mrkneme na první ze dvou knih,co jsem vyhrála na blogu U Mimozemšťanky,a to sice Zůstaň se mnou. Pravděpodobně budu někdy později srovnávat knihu a film. Nicméně dnes jen o knize.
Anotace: Talentovaná violoncellistka Mia si vždy myslela, že nejtěžším rozhodnutím jejího života bude volba, zda jít za hlasem svého srdce, jenž jí radí zůstat s Adamem, nebo se naplno věnovat druhé osudové lásce – hudbě –, protože to by znamenalo soustředit veškerou energii na studium na prestižní umělecké škole. Jednoho únorového rána se však všechno změní. Když se Mia po děsivé autonehodě probere, nic necítí. Vidí své mrtvé rodiče, těžce zraněného bratra – a nakonec samu sebe. Zatímco její tělo je v kómatu, ona sama může vidět a slyšet vše, co kolem děje. A najednou se musí rozhodovat, zda na tomto světě vlastně chce ještě zůstat, anebo zda o svůj život, který beztak visí na vlásku, bojovat přestane.
Můj názor: Již dlouho jsem nečetla nic, co by mě tak zasáhlo a ani bych nikdy neřekla, že mě může necelých 200 stránek zasáhnout. Jenomže tahle knížka to dokázala a nejenom jednou, protože jsem cabila brečela rovnou čtyřikrát. Neuvěřitelně silný příběh, který ve vás probudí množství emocí a empatii. Rozhodně musím přiznat, že jsem knihu od začátku přehnaně podceňovala. Zatím je to nejlepší kniha, co jsme tento rok přečetla, i když s nejnižším počtem stránek. Zamilovala jsem si tuto autorku a musím vidět i film, protože mi kamarádka říkala, že rozhodně stojí za to. Všechno má chyby a tahle kniha taky. Tahle kniha je totiž moc krátká. Líbí se mi, že hrdinové příběhu nemají dokonalý život, ale řeší i nějaké ty problémy. Celá kniha je napsaná o tolik jinak než knihy, co jsem četla doposud. Nemohu k závěru názoru říct nic jiného než: Tuhle knížku by jste si rozhodně měli
přečíst.

S láskou, Sabbi



6 komentářů:

  1. S popisem knihy naprosto souhlasím :) nemohla jsem se od knížky odtrhnout, dokud jsem ji nedočetla. Strhující příběh. Když jsem došla na konec, tak jsem si říkala, to už je konec a já chci ještě něco dál. :D Před pár dny jsem dočetla druhý díl Kam jsi odešla a také jsem se od něj nemohla odrhnout, pořád jsem potřebovala vědět, jak to bude dál :)
    http://monulkov.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Děkuju za komentář... Já druhý díl zrovna začínám, tak jsem zvědavá

      Vymazat
  2. :) Jsem moc ráda, že se Ti kniha líbí! :) Mám ohromnou radost, díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu jsem nečetla a ani se na ni zatím nechystám, ale viděla jsem film a nebylo to špatné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já právě z toho důvodu, že knihu bych po filmu nečetla nejdřív četla :) Myslím, že to určitě stojí za to :) Děkuji za komentář

      Vymazat