pátek 25. března 2016

Kam jsi odešla | Gayle Formanová | knihodojmy

Ahoj všichni, vítám vás u dnešní recenze. Tentokrát je to druhá kniha, co jsem vyhrála na blogu U Mimozemšťanky a zas a opět jí mnohokrát děkuji. Ale keců již bylo dost a jdeme na recenzi.


Anotace:Od tragické nehody, kdy Mia navždy zmizela z Adamova života uplnuly tři roky.Nyní každý z nich žije na opačném konci země. Miina hvězda na New Yorském Julliardu závratně stoupá a Adam díky novému statusu rockové hvězdy a slavné přítelkyni plní stránky Los Angelských bulvárů. Jednoho dne se však ocitne v New Yorku sám. Náhoda jej svede dohromady s Miou na jednu noc, která může změnit jejich životy. Jak prozkoumávají město, které se stalo Miiným novým domovem, vzpomínají na společnou minulost a otevřou své srdce nejen jeden druhému, ale i budoucnosti.Příběh o devastaci žalem, příslibu nové naděje a znovuzažehnutí plamene lásky


Ale provedl bych to znovu. Teď to vím. Stejnej slib bych učinil tisíckrát a tisíckrát jí ztratil, abych ji včera večer slyšel hrát nebo ji viděl v ranních paprscích. Nebo třeba i bez toho. Jen abych věděl, že někde je. Živá.

Můj názor: Druhý díl mi dělal větší problém než ten první a asi to bude tím, že celá kniha je z
pohledu Adama a mě vždy chvíli trvá než se vžiju do hlavní hrdiny oproti hrdince. Každopádně i hloupých dvě stě stran mě opět naprosto dostalo. Gayle prostě psát umí a její příběhy doslova přetékají emocemi. Líbí se mi, jak Adam uvažuje, i když  přijde mi, že všechno zbytečně brzo vzdává a že drsnější je rozhodně Mia. Mia je prostě hrdinka s velkým H. Na začátku jsem si myslela, že Zůstaň se mnou už nic překonat nemůže, ale tohle bylo minimálně stejně tak úchvatné a dech beroucí. Rozhodně musím vidět nejen film, ale číst i další knihy této autorky. Sice si to sama Gayle nikdy nepřečte, ale přeci jen bych k ní měla jednu obrovskou prosbu- Prosím nepřestávejte psát a zůstaňte s námi všemi v tomhle úžasném světě, plném emocí, který jste ve svých knihách vytvořila. To by bylo asi vše. Dvě dvousetstránkové knihy, které naprosto změnily můj pohled na svět.

S láskou, Sabbi

6 komentářů:

  1. Moc hezky jsi to shrnula :) Jsem strašně moc ráda, že se Ti obě knihy líbily! :) Já od Gayle četla taky Jen jeden den. Jestli nékdy zatoužíš po oddechovce, tak ta kniha je ideální. :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za příležitost si je přečíst :) Další knížky od Gayle už mám na wishlistu no :) Děkuju za komentář

      Vymazat
  2. Krásná recenze! Na knihu se chystám a moc se na ní těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opět strašně krásně sepsaná recenze... Dojímá mě jen to, jak o knihách píšeš - co se mnou pak udělají ony samotné? :D Musím už konečně po těchto knížkách kouknout a snad se mi zalíbí stejně jako Tobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mě zase dojímá tenhle úžasný komentář :) Úplně mi srdíčko zaplesalo jakou mám radost :) Tak doufám, že se ti budou líbit i knížky :) Krásný den

      Vymazat